Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 kwietnia 2006, o 20:36

Obrazek
Po raz pierwszy komplet publiczności na nowym stadionie

Obrazek 21-04-2006

Nie wszyscy kibice mogli w piątek na żywo obejrzeć mecz Kolportera Korony z Wisłą Kraków. Około godz. 14 w kasach zabrakło biletów. Kolejki po nie ustawiały się już od samego rana. - Po raz pierwszy na nowym stadionie będziemy mieli komplet publiczności. Sprzedaliśmy 13 tys. 825 biletów, do nich doliczyć trzeba 700 miejsc dla gości - mówi Maciej Topolski, rzecznik Kolportera.

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 22 kwietnia 2006, o 07:04

Gazeta Wyborcza pisze:Sprzedaliśmy 13 tys. 825 biletów, do nich doliczyć trzeba 700 miejsc dla gości.
Czyli stadion ma pojemność 14 525 widzów i tylu wczoraj było. Zastanawiam sie gdzie przepadło 1 025 miejsc. Sektory buforowe to chyba około 350 miejsc, a w 'klatce' zlikwidowano krzesełka co zmniejszyło jej pojemność do 700 (pierwotnie około 1 000).
Komisja Rewizyjna czuwa!

michal_025

Post autor: michal_025 » 22 kwietnia 2006, o 07:51

No mecz ladny wczoraj zobaczymy kiedy zabraknie biletow na Legie :D
"...Ważnych jest kilka tych chwil, tych na ktore czekamy..."

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 22 kwietnia 2006, o 08:16

michal_025 pisze:No mecz ladny wczoraj zobaczymy kiedy zabraknie biletow na Legie :D
Witam michal 025!
Myślę, że na Legii będzie komplet, a w bilety radziłbym już się zaopatrzyć.
---------------------
Kilka fotek z wczoraj:
http://img86.imageshack.us/my.php?image=dsc50280jp.jpg
http://img111.imageshack.us/my.php?image=dsc51172ig.jpg
http://img117.imageshack.us/my.php?image=dsc51299gl.jpg
http://img108.imageshack.us/my.php?image=dsc53393ag.jpg
Zdjęcia pochodzą z serwisu http://wislakrakow.com/ ,tamteż więcej zdjęć.
----------------------
Od strony Al. Legionów pod trybunami zamontowano rolety antywłamaniowe w przyszłym budynku Świętokrzyskiego ZPN.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 24 kwietnia 2006, o 18:34

Nasz stadion z punktu widzenia gości:
:arrow: http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=2415
w tv prezetował sie fajnie nawet bardzo fajnie
co do stadionu to z zewnątrz paskudny, ale w środku całkiem fajnie to wygląda, zwłaszcza gdy jest pełny jak dziś
Stadion nie podoba mi się w żadnym elemencie masa betonu krzesełka takie jakieś szare i ta konstrukcja - ochyda

Jedyne, co było fajne na stadionie to opakowania na malutkie hamburgery
Vlepki przyklejone na wysokości kilku metrów też się nieźle prezentowały
Stadionik jak na polskie warunki zrobił wrażenie.
Panowie "inteligenci" nie mieli co robić tylko zagazować autobusy ?
Stadion w stanie surowym - wiadomo szary beton odpycha
Wedlug mnie stadion z wewnatrz jest naprawde ladny jak na Polskie warunki. Trybuny blisko murawy i plocik pol merowy wiec taki angielski syl. Z zewnatrz widac ze nie wykonczony.
Było rewelacyjnie, szkoda tylko wyniku . W pociagu atmosfera super, piweczko, śpiewy, pełna kulturka, w kolejce do kibla dżentelmeni, którzy puszczali kobiety bez kolejki . W samych Kielcach miałam wrażenie, że autochtoni traktują nas jak dzikie zwierzęta, okazy rzadkie i godne upamiętnienia poprzez sfilmowanie tudzież obfotografowanie. Eskorta do bydłobusów, żebyśmy się przypadkiem nie pogubili, w bydłobusie spaliny, żebyśmy przypadkiem za dużo świeżego powietrza nie było . Samo miasto paskudne, atrakcyjny widok stanowiły tylko skałki przypominające nasz Zakrzówek, no i oczywiście stadion. Ładny, choć na zdjęciach wygląda znacznie bardziej imponująco. Z bramką wejściową porażka totalna, zresztą z kiblami też. Poza tym syf straszliwy. Kielczanie chyba się bardzo kibiców Wisły obawiają, bo policji i ochrony było więcej, niż nas. Całe zamieszanie z puszczaniem gazu zupełnie bez sensu. Ochrona i policja robiła niepotrzebne problemy, trzeba było wpuścić na drugą połowę tę grupkę ludzi, która nie miała biletów, przecież klub by przez to nie zbiedniał . Miałam wrażenie, że ekipa, która teoretycznie miała nas bronić szukala dymu. Po meczu trzymali nas za długo, zupełnie bez sensu.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 24 kwietnia 2006, o 19:05

Niezbyt pochlebne. Może nieco z zazdrości, a nieco z goryczy po przegranym meczu?
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 27 kwietnia 2006, o 16:05

Na meczu z Legią będzie komplet. Jeśli PZPN nie wyda zgody na przyjazd kibiców Legii to wtedy w klatce pojawią się nasi kibice (tańsze bilety - 10-15zł).
16 maja mecz towarzyski z Borussią Dortmund. Obie drużyny mają zagrać w pierwszych składach.
-----------------
Wokół stadionu porządkują teren, robią chodniki przy siedzibie ŚZPN.
Komisja Rewizyjna czuwa!

peter mks

Post autor: peter mks » 27 kwietnia 2006, o 19:07

Opinie niepochlebne bo przyjechało wislackie bydło , ubeckie pomioty którym
niepodoba sie nic co ma związek z Kielcami. Olejmy tych niedorozwojów i pomalujmy wreszcie NASZ stqadion

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 27 kwietnia 2006, o 21:44

Chciałbym zrobic dobrą "Galerie Korony" u siebie na www.jopaskielce.prv.pl jesli ktoś ma jakies ciekawe fotki lub zamierza robić teraz na meczu z Legią to zapraszam do współpracy i nadsyłana zdjęc do mnie na maila.

PS. Oficjalna strona Korony nie wyraziła zgody na zamieszczenie zdjęć zrobionych z helikoptera podczas meczu z Zagłebiem :( Szkoda bo moja strona nie jest w najmniejszym stopniu komercyjna, a ta galeria miałby służyć rozsławianiu Korony na świecie :D a o to powinno nam wszystkim chodzić ;)

Awatar użytkownika
Tomek

Re: Stadion piłkarski - Ściegiennego

Post autor: Tomek » 27 kwietnia 2006, o 21:57

Przeczytałem początki tego tematu i natknąłem się na coś ciekawego :D
PawełW pisze:
Przygotowująca się do występu w mistrzostwach świata piłkarska reprezentacja Polski rozegra wiosną przyszłego roku jedno ze spotkań na nowym stadionie w Kielcach - poinformował prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Michał Listkiewicz.

"Obiecuję, że jeśli jeszcze będę prezesem, to na otwarcie stadionu zagra tu reprezentacja przed wyjazdem na mistrzostwa do Niemiec" - powiedział Listkiewicz podczas odbywającej się w Kielcach 5. Międzynarodowej Konferencji "Bezpieczny Stadion".

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Re: Stadion piłkarski - Ściegiennego

Post autor: tom » 27 kwietnia 2006, o 22:23

JOPAS pisze:Przeczytałem początki tego tematu i natknąłem się na coś ciekawego :D
PawełW pisze:
Przygotowująca się do występu w mistrzostwach świata piłkarska reprezentacja Polski rozegra wiosną przyszłego roku jedno ze spotkań na nowym stadionie w Kielcach - poinformował prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Michał Listkiewicz.

"Obiecuję, że jeśli jeszcze będę prezesem, to na otwarcie stadionu zagra tu reprezentacja przed wyjazdem na mistrzostwa do Niemiec" - powiedział Listkiewicz podczas odbywającej się w Kielcach 5. Międzynarodowej Konferencji "Bezpieczny Stadion".
Kolejną obietnicą jest rozegranie w Kielcach pierwszego meczu eliminacji do ME 2008 Polska - Finlandia. Nie ma potwierdzonej zgody, ale wielce prawdopodobne jest, że tak sie stanie.

A co do pana Listkiewicza... musi odejść!

---------------------

Borussia w Kielcach 27-04-2006, 17:13:09

Prezes Borussi Dortmund odwiedził dzisiaj nowy kielecki stadion.
Przypomnijmy, głównym celem wizyty niemieckiego gościa są ostateczne ustalenia dotyczące rozegrania w Kielcach 16-go maja towarzyskiego meczu piłki nożnej pomiędzy klubem z Dortmundu a Kolporterem Koroną.

http://www.radio.kielce.com.pl/index.ph ... 150789.txt
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 maja 2006, o 01:20

Relacja :)
Po pierwszej wizycie na gotowym obiekcie stwierdzam, ze obiekt bardzo mi sie podoba, choc oczywiscie ma swoje minusy. Jesli chodzi o wrazenia wewnetrzne (czyt. stadion od srodka) to nie mam zastrzezen, stadion wyglada pieknie, a jeszcze przy blasku swiatel to naprawde Europa! Naglosnienie tez w porządku. Minusy zauwazylem, na zewnątrz. Stadion jest zbyt szary, wolalbym wiecej reklam, od strony Al. Legionow jeszcze troche pracy zostało. Gdzieniegdzie elewacja od zewnatrz wyglada jakby miala ze 20 lat :( stadion i hotel wyremontuja na szczescie, wiec krytykowac nie bede. Płynnosc ruchu przy wpuszczaniu zachowana, w kolejce stalo sie nie dluzej niz minute. Bardzo podoba mi sie ta wierzba, ktora sie ostala od strony Sciegiennego, wyglada uroczo :) stadion w telewizji wyglada na duzo mniejszy! Telewizja klamie!

Doszedlem jeszcze do wniosku, ze dobrze zrobiono usuwajac krzeselka w sektorze kibicow. Strefa buforowa tez ma sens istnienia.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 5 maja 2006, o 19:45

"Jedyna mistrzowska promocja", Jedyny mistrzowski stadion! :D
http://img435.imageshack.us/img435/3551/era4bs.jpg

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 maja 2006, o 20:15

Mogli jeszcze podpisac jakos :)

halny

Post autor: halny » 5 maja 2006, o 20:22

Nie ma potrzeby podpisu ponieważ w Polsce jest tylko jeden stadion piłkarski :lol:

ODPOWIEDZ