Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tomascyzor
- Kontakt:
prawdziwy jelcz napewno nie a nowsze jelcze np 121M 125M M181M M181MB TANTUS MB Mercedes Benz mają podzespoły MANA a MB ma tylko oś napędową merca , kratownica pozostaje bez zmian czyli jelczowska
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Już krytyka, nie każdemu się musi podobać MANAR pisze:Nie wiem w czym Jelcz jest lepszy od MANa
Na razie można pomarzyć o SU 18 więc mysię o tym na co nas stać. A tak w ogóle to w jakim miałeś sensie to że mamy jeździć? Jako kierowcy czy jako pasażerowi albo to i to miałeś na myśli więc tak:pk5 pisze:Ziarek i reszta młodych: Jeżeli, Wy młodzi chcecie jeździć Jelczami kilkudziesięcioletnimi po remoncie, zamiast SU18 to mnie już na prawdę opadają ręce. Serio wolicie te ZNS-owskie odkurzacze od nowych wozów? Dziwię się.
1. Jeśli jako kierowca to autobus jak autobus więcej przesiedział bym w kabinie która nie jest jakaś licha i brzydka.
2. Jeśli jako pasażer to wnętrze Solarisa i tego Jelcza bardzo mi się podoba (choć jest różnica między Solarisem a Jelczem diametralna ale jestem przyzwyczajony do Jelczowsko-ZNSowskiego wnętrza)
- tomascyzor
- Kontakt:
mówie wszystkim LAZ #002 #003 #004 mają silniki od koparek które są przystosowane do wolnych obrotów z kąd wiem mam kumpla w szkole który ma dostęp do zajezdni
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
niebadzo wiem o co chodzi z tej wypowiedzi ale jak chodzi o nasz kielecki odkurzacz to ma kratownice juz nie Jelczowska a ZNSowska ( przebudowana i wzmocniona... przynajniej tak twierdzi Solec )tomascyzor pisze:prawdziwy jelcz napewno nie a nowsze jelcze np 121M 125M M181M M181MB TANTUS MB Mercedes Benz mają podzespoły MANA a MB ma tylko oś napędową merca , kratownica pozostaje bez zmian czyli jelczowska
od SU18 zdecydowanie wolal bym np Scanie ( choc jej uroda moze byc dla wielu kontrowersyjna... no ale nie o urode auta tu chodzi ).
- kacper
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Chyba jak w LAZ-iekamilkw pisze:Też to słyszałem.Ale jakie ten autobus dźwięki wydaje...to cos strzela tam skrzypi po prostu jak w Jelczu...Michel2 pisze:Czy ktoś z was wie co tak piszczy w #004![]()
![]()
Piszczy podczas jazdy a na czas postoju przestaje.
PeeRy i 120M trzęsą się i strzelają, a skrzypienie kojarzę tylko z M121M .
A ja słyszałem, że ich silniki są stosowane w pralkach Whirpoolatomascyzor pisze:mówie wszystkim LAZ #002 #003 #004 mają silniki od koparek które są przystosowane do wolnych obrotów z kąd wiem mam kumpla w szkole który ma dostęp do zajezdni
Precz z busiarstwem!

Kto z nas niewolałby przegubowych lions city scanii i solarisow ale spojrzmy realnie u nas we wladzach miasta srednio to kogo obchodzi.W Warszawie Hanna Gronkiewicz Waltz powiedziala ze do 2012 roku niebedzie jezdzil zaden ikarus i chcialbym stwierdzic ze u nas powinno byc tak samo ale ktos odpisalby ze Kielce to nie Warszawa i tu sie zgadzam ale u nas trezeba zastapic kilkadzeisiat ikarusow a nie kilkaset.A co do Sama to spojrzmy na jakis pozytyw.Mamy 2 prawdziwe przeguby #235 i #236.Chociaz wypadamy blado w porownaniu do miast podobnej wielkosci
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
No to ciekawe kiedy je pomalują.
Nakleja reklamy i wszyscy stwierdzą że juz nie trzeba malować...
Wszystkich 15 nie zamierzają malować?
Następują coraz większe rozbieżności z tym co miało być.
W taki sposób Kielce nigdy nie dogonia innych miast w temacie KM.
Mam nadzieje ze tak to bedzie chociaz wyglądało, ze caly czas jedna sztuka będzie w malowaniu...
Nakleja reklamy i wszyscy stwierdzą że juz nie trzeba malować...
Wszystkich 15 nie zamierzają malować?
Następują coraz większe rozbieżności z tym co miało być.
W taki sposób Kielce nigdy nie dogonia innych miast w temacie KM.
Mam nadzieje ze tak to bedzie chociaz wyglądało, ze caly czas jedna sztuka będzie w malowaniu...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba