A to będzie jakość wyróżniająca się nawet w skali kraju, nie tylko regionu... ;pDaniel pisze:Idzie długo zapowiadana nowa jakość komunikacji.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Jak maja je robic na szybko i spierdzielic malowanie jak #902 to lepiej niech pojezdza troche biale a w tym czasie niech robia 1 powoli a dokladnie ( albo zmienia lakiernikow ^^ )Patol pisze:Co do nowych MAZów podobno 5 sztuk już stoi w Piasecznie, są one BIAŁE![]()
![]()
![]()
i takie przez jakis czas będą jezdzić po mieście, ZTM się na to zgodził.
Lepiej nie... 1 testowy wystarczy... nowa kratownica ponoc lepsza, duzo innych nowych czesci... ale dopiero jak pojezdzi z rok bedzie mozna stwierdzic jak te zmiany sie beda sprawdzac w praktyce.krzysiu1493 pisze:Ja też tak słyszałem że nasz "SAM" ma silnik MAN-a, a te 6 przegubów więcej dobrze by zrobiło... odciążyło by 35, 34, 46 itp...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
-
Ziarek
Nawet jak będą mieli więcej czasu na malowanie to i tak nic się nie zmieni ze schematem malowania, jedynie może nie być tych nie dopracowań (takich jak: ślady farby na gumach)abaddon pisze:Jak maja je robic na szybko i spierdzielic malowanie jak #902 to lepiej niech pojezdza troche biale a w tym czasie niech robia 1 powoli a dokladnie ( albo zmienia lakiernikow ^^ )Patol pisze:Co do nowych MAZów podobno 5 sztuk już stoi w Piasecznie, są one BIAŁE![]()
![]()
![]()
i takie przez jakis czas będą jezdzić po mieście, ZTM się na to zgodził.
Wydaje mi się że jak to ZNS robił to robił z porządnie i z dobrych materiałów. Mi by nie przeszkadzało nawet jak by kupili jeszcze 5 takich sztuk. Ale przekonamy się czy jest dobry za rok minimum, tak jak z MAZami które jak na razie udowadniają swoją niezawodność (i oby tak dalej) [i choć nie mają roku jeszcze to i tak lepsze od ŁAZów które od początku zaczęły się sypać i psuć].abaddon pisze:Lepiej nie... 1 testowy wystarczy... nowa kratownica ponoc lepsza, duzo innych nowych czesci... ale dopiero jak pojezdzi z rok bedzie mozna stwierdzic jak te zmiany sie beda sprawdzac w praktyce.krzysiu1493 pisze:Ja też tak słyszałem że nasz "SAM" ma silnik MAN-a, a te 6 przegubów więcej dobrze by zrobiło... odciążyło by 35, 34, 46 itp...
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Czyżby chodziło o naszgo #300?
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... icach.htmlZwolnienia w fabryce MAN w Starachowicach
(...)Równocześnie MAN zapowiada kolejne inwestycje. - Dlatego zwolnienia grupowe nie były tak duże, jak mówiono pierwotnie. Chodzi o rozpoczęcie modernizacji używanych autobusów Neoplan. Zatrudnienie znajdzie tam około 70 osób. Prace nad pierwszym tak zmodernizowanym autobusem już trwają - mówi rzeczniczka i podkreśla, że na razie nie ma mowy o kolejnych zwolnieniach.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
Może są lepsze od tych starych MAN-ów...
... Lub chociaż ze 2 na rezerwę
...
Kilka takich by się przydało (ale SU18 bardziej), aby odciążyć te najbardziej zatłoczone liniepk5 pisze:Ziarek i reszta młodych: Jeżeli, Wy młodzi chcecie jeździć Jelczami kilkudziesięcioletnimi po remoncie, zamiast SU18 to mnie już na prawdę opadają ręce. Serio wolicie te ZNS-owskie odkurzacze od nowych wozów? Dziwię się.
- krzysiu1493