Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
No wlasnie.
Nikt nigdzie nigdy nie widzial i nie slyszal o drugim.
Ja rozmawialem z kolesiem z ZNSu w tym Jelczu i z rozmowy wynikalo ze zbudowali tylko jednego.
Jedyną różnicę jaka do tej pory zauwazylem to ta, ze nasz ma oklapnietą lewą wycieraczkę a zielony nie mial oklapnietej.
Moglo jednak byc do spowodowane demontazem wycieraczek podczas malowania.
Mozna sprawdzic czy zostal slad na szybie (watpie zeby zdrapano to bardzo dokladnie - to wymaga wysiłku) po nalepce z nrem poprzedniej rejestracji.
Nikt nigdzie nigdy nie widzial i nie slyszal o drugim.
Ja rozmawialem z kolesiem z ZNSu w tym Jelczu i z rozmowy wynikalo ze zbudowali tylko jednego.
Jedyną różnicę jaka do tej pory zauwazylem to ta, ze nasz ma oklapnietą lewą wycieraczkę a zielony nie mial oklapnietej.
Moglo jednak byc do spowodowane demontazem wycieraczek podczas malowania.
Mozna sprawdzic czy zostal slad na szybie (watpie zeby zdrapano to bardzo dokladnie - to wymaga wysiłku) po nalepce z nrem poprzedniej rejestracji.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2008, o 19:15 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Autobus na pewno jest ladniejszy od Ikarusa ale nowoczesnością to on zdecydowanie nie poraża.
Autobus spozniony w MPK Kielce o co najmniej 10 lat, a słyszalem że mieliśmy nie robić kroków wstecz...
Ziarek
Autobus spozniony w MPK Kielce o co najmniej 10 lat, a słyszalem że mieliśmy nie robić kroków wstecz...
Ziarek
?Ziarek pisze:co do tego czy on jest drugim pojazdem z Solca to ja się wypowiem że nie wątpię żeby MPK zamawiało sobie taki pojazd który by musieli zbudować znowu. Długo trwa taka przebudowa pojazdu.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2008, o 20:17 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
NR rejestracyjny o niczym nie swiadczy, jak juz AR napisal moze to byc wynikime zmiany rejestracji na SAMa albo jest w Leasingu lub czyms podobnym zalatwianym w regionie Bydgoskim ( moze nawet sam ZNS zajmowal sie formalnosciami bo to blachy z tamtego regionu ).psv13 pisze:to napewno nie ten sam autobus bo ma inny numer rejestracyjny
http://www.zns.com.pl/index.html to jest ten z targów
an tu jest ten nasz
http://www.komunikacja-kielce.pl/
Z tego co mi wiadomo to jest ten sam co na targach. O jego zakupie bylo juz wiadomo ok miesiaca temu, ( przebudowa stopnia czy wymiana wyswietlaczy mogla byc wymuszona wymogami naszego MPK/umowy )
W ciagu 2 miesiecy od targow ciezko by bylo zbudowac woz prawie od podstaw... chyba ze juz takowy mieli i trzymali go w tajemnicy albo przynajmniej mieli wszystko przygotowane i tylko skladali w pospiechu ( ale to malo realne... no i pewnie jakies info na ten temat by skas wycieklo ^^ )