Te sygnalizatory na wyspie centralnej to beda tylko po to zeby nie mozna bylo skrecic w lewo na czerwonym( tak jak z Warszawskiej w IX wiekow). Moze i poprawi to bezpieczenstwo, ale ja odnosze wrazenie ze to tylko moze zablokowac krzyzowke.ice pisze:Na remontowanym skrzyżowaniu będą chyba swego rodzaju osobne sygnalizatory dla lewoskretu. Na wyspie centralnej stoją słupki (może już nawet ze światłami) dla skręcających w lewo.
Fakt, że nie będzie lewoskrętu przed skrzyżowaniem.
MZD Kielce - ul. Sandomierska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
Zwróciliście może uwagę na stuzienki kanalizacyjne na IX wieków Kielc? Przy skrzyżowaniu z winnicką są one około 1-2 cm poniżej poziomu asfaltu...jak na nowooddaną budowę, jestem bardzo niezadowolony... wystarczy porównać jakość z odcinkiem DK73, po któryj jedzie się rewelacyjnie, a studzienki teżsą... i ta firma chciała budować węzeł północ... żenada
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Fatalnie są ustawione światła zarówno w kierunku Tarnowa, jak i centrum. Ruszając na zielonym świetle (dodam, że nie w szaleńczym tempie, tylko normalnie) trafia się na następnych światłach na czerwone i stoi się dość długo. Poprzednio było inaczej. Mam nadzieję, że to się jeszcze ułoży i wróci do stanu sprzed remontu.
Jeżpir
- MAŁY
Światła na skrzyżowaniu do poprawki?
Pięknie drogowcy przebudowali skrzyżowanie Sandomierkiej, Źródłowej, Solidarności i IX Wieków Kielc w Kielcach. Wygląda jak w mieście europejskim, ale mam jedną uwagę...
- Sygnalizacja świetlna nie jest synchronizowana z tą na następnym skrzyżowaniu - zadzwonił pan Tadeusz z ulicy Romualda w Kielcach.
- Codziennie kilka razy jadę ulicą Sandomierską w stronę miasta. Przed wymianą sygnalizacji remontowane skrzyżowanie i to następne, czyli Kościuszki z IX Wieków Kielc można było przejechać bez zatrzymywania się. Teraz nie ma szans. Na IX Wieków Kielc muszę się zatrzymać, bo zapala się czerwone światło - dodaje.
Dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik informuje, że remont skrzyżowania jeszcze się nie zakończył. - Jeśli jest taka potrzeba, to światła zostaną wyregulowane. Jednak wcześniej nasi pracownicy muszą ustalić, czy jest to konieczne. To że jest inaczej niż przed remontem, nie musi znaczyć, że jest źle. Sprawdzimy to - zapewnia dyrektor.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /272335675
Pięknie drogowcy przebudowali skrzyżowanie Sandomierkiej, Źródłowej, Solidarności i IX Wieków Kielc w Kielcach. Wygląda jak w mieście europejskim, ale mam jedną uwagę...
- Sygnalizacja świetlna nie jest synchronizowana z tą na następnym skrzyżowaniu - zadzwonił pan Tadeusz z ulicy Romualda w Kielcach.
- Codziennie kilka razy jadę ulicą Sandomierską w stronę miasta. Przed wymianą sygnalizacji remontowane skrzyżowanie i to następne, czyli Kościuszki z IX Wieków Kielc można było przejechać bez zatrzymywania się. Teraz nie ma szans. Na IX Wieków Kielc muszę się zatrzymać, bo zapala się czerwone światło - dodaje.
Dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik informuje, że remont skrzyżowania jeszcze się nie zakończył. - Jeśli jest taka potrzeba, to światła zostaną wyregulowane. Jednak wcześniej nasi pracownicy muszą ustalić, czy jest to konieczne. To że jest inaczej niż przed remontem, nie musi znaczyć, że jest źle. Sprawdzimy to - zapewnia dyrektor.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

-
Ziarek
Już są ledwo widoczne pasy - tragedia. Co to za technikaAR pisze:Mnie nie podoba się technika namalowania pasów.
Namalowane są cieńką warstwą, która już została w niektórych miejscach troche wytarta i zabrudzona i wygląda jakby namalowana ładnych parę miesięcy temu.
Po kilku miesiącach pasy chyba całkiem znikną.