Wypromujmy Kielce. Konkurs za 3000 PLN.
Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
No to zrobił się nam konkurs za 2000 PLN
Wydaje mi się, że zabrakło trochę nagłosnienia... Może to też przez to, że ta akcja jest w pewien sposób nowatorska na tym forum... Nastepnym razem, z pewnoscią będzie więcej chętnych, jeżeli ludzie zobaczą, że warto się troche wysilic... Przyłączam się do gratulacji.
-
Cyniczny Optymista
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Szanowni panstwo!
Serdecznie dziekuje za wszystkie nadeslane pomysly.
Dzieki Wam, uczynilismy kolejny krok naprzod w czynieniu miasta przyjazniejszym i ciekawszym.
Oto oficjalna lista zwyciezcow:
W kategorii "Haslo": pan Grzegorz Ciewinski
W kategorii „Zarys kampanii promujacej Kielce”: pan Michal Pajek
Serdecznie Wam gratuluje.
Zwyciezcy otrzymuja nagrody w sposob z nimi uzgodniony.
Ponizej wszystkie nadeslane pomysly.
http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/v ... dc17f6c785
Kielce. Twój pomysł- nasza głowa.
Kielce. Zrób to sam.
Kielce. Pole do popisu.
Kielce. Świętokrzyski Know-how.
Kielce. Nowoczesność po staropolsku.
Kielce. Poznaj naszą klasę.
Kielce. Naszym sekretem jest miasto.
Kielce. Piękne wielce.
Kielce-miasto na czasie
Kielce-bezwstydnie piękne
Kielce-sposób na zabytki
Kielce-sposób na turystykę
Kielce-odkrywa przed Tobą tajemnice zabytków
Kielce-Jest tam Wszystko co kochasz.
Kielce -miasto blisko Ciebie
Kielce-dobrze ,że są
Kielce-bezgranicznie piękne
Kielce-poczuj smak przygody
Kielce-miasto bez granic
0-41 Kierunek Kielce
SKONTAKTUJ się z NAMI
pozdrawiają
KIELCE
Kielce –siła zabytków
Kielce -miasto ,które inspiruje
Kielce-miasto z duszą
Kielce-miasto marzeń
Kielce -pobudzają Twoje zmysły
Kielce są Trendy
Kielce-miasto marzeń
Kielce-Wybierz to co NAJPIEKNIEJSZE
Kielce-Pobudzają Twoje Zmysły
Kielce-Pobudzają Zmysły
Kielce-Poczuj Magię Zabytków
Kielce-Poczuj Miejski Styl
Kielce-Otwierają się dla Ciebie
Cool Kielce
Kielce – Zawiewa dobrym klimatem
Serdecznie dziekuje za wszystkie nadeslane pomysly.
Dzieki Wam, uczynilismy kolejny krok naprzod w czynieniu miasta przyjazniejszym i ciekawszym.
Oto oficjalna lista zwyciezcow:
W kategorii "Haslo": pan Grzegorz Ciewinski
W kategorii „Zarys kampanii promujacej Kielce”: pan Michal Pajek
Serdecznie Wam gratuluje.
Zwyciezcy otrzymuja nagrody w sposob z nimi uzgodniony.
Ponizej wszystkie nadeslane pomysly.
http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/v ... dc17f6c785
Kielce. Twój pomysł- nasza głowa.
Kielce. Zrób to sam.
Kielce. Pole do popisu.
Kielce. Świętokrzyski Know-how.
Kielce. Nowoczesność po staropolsku.
Kielce. Poznaj naszą klasę.
Kielce. Naszym sekretem jest miasto.
Kielce. Piękne wielce.
Kielce-miasto na czasie
Kielce-bezwstydnie piękne
Kielce-sposób na zabytki
Kielce-sposób na turystykę
Kielce-odkrywa przed Tobą tajemnice zabytków
Kielce-Jest tam Wszystko co kochasz.
Kielce -miasto blisko Ciebie
Kielce-dobrze ,że są
Kielce-bezgranicznie piękne
Kielce-poczuj smak przygody
Kielce-miasto bez granic
0-41 Kierunek Kielce
SKONTAKTUJ się z NAMI
pozdrawiają
KIELCE
Kielce –siła zabytków
Kielce -miasto ,które inspiruje
Kielce-miasto z duszą
Kielce-miasto marzeń
Kielce -pobudzają Twoje zmysły
Kielce są Trendy
Kielce-miasto marzeń
Kielce-Wybierz to co NAJPIEKNIEJSZE
Kielce-Pobudzają Twoje Zmysły
Kielce-Pobudzają Zmysły
Kielce-Poczuj Magię Zabytków
Kielce-Poczuj Miejski Styl
Kielce-Otwierają się dla Ciebie
Cool Kielce
Kielce – Zawiewa dobrym klimatem
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie
-
Cyniczny Optymista
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Dlugo sie zastanawialem nad wyborem zwyciezkiego hasla.
I nie bede ukrywal, ze mialem spora zagwozdke, bo...zadne jakos nie zwalilo mnie z nog.
Sa interesujace, dobre, ciekawe, ale zadne nie przykulo mej uwagi na tyle, bym uznal je za absolutnie wymiatajace, intrygujace i...oddajace ducha tego Miasta.
Zabraklo mi moze troche luzu i takiego przymrozenia oka. Akurat Kielc nie mozna traktowac (moim zdaniem) calkowicie serio w takiej kampanii, bo my i owszem - bardzo je lubimy, ale pamietajmy o tym, ze tak naprawde to jest niewielkie, 200 tys miasto, ktore tym jedynie rozni sie od innych, im podobnych miast, ze wywalczylo sobie wojewodztwo.
My nie dostalismy tego wojewodztwa ze wzgledu na bycie centrum czegokolwiek wnoszacego cos istotnego do kraju (przemyslowym, akademickim, kulturalnym, itd)
Nie, bo sa miasta o nasze wielkosci (a nawet mniejsze) znacznie bardziej zasluzone.
Mysmy te wojewodzkosc wywalczyli determinacja i bezprecensowa mobilizacja mieszkancow.
I kiedy slysze prezydenta walczacego o metropolitarnosc, to niemal spadam z krzesla ze smiechu (z calym dla niego szacunkiem - bo wydaje mi sie, ze z tej wielkiej trojcy: marszalek, wojewoda, prezydent, tylko ten ostatni ma jakis pomysl na to miasto. Lepszy, gorszy, ale ma. A reszta naszych, pozal sie Boze, lokalnych elit?)
No dobra, ale wrocmy do konkursu :)
W Polsce mamy w tej chwili jedna dobra kampanie promujaca osrodek miejski: Lodzi. Z haslem "Zyje po łódzku". Godna uwagi jest kampania Tarnowa.
Wczesniej niezle wypromowal sie Wroclaw i Krakow, niezle sobie radzi Rzeszow.
Podoba mi sie tez haslo "Poznaj Poznan".
Ktore hasla najbardziej mi sie podobaly?
Kielce - miasto na czasie (Fajnie by brzmialo - miasto czasu ;)
041 Kierunek Kielce (choc gdzies juz widzialem podobny pomysl, w kampanii ktoregos kraju)
Kielce - miasto, ktore inspiruje
Kielce - miasto z dusza (przy tych dwoch troche sie balem patosu)
Kielce - zawiewa dobrym klimatem (ze wzgledu na dystans do obiegowych opinii - bo w kampanii nie ma co zwalczac stereotypow, ale wprzac je, pozytywnie, do budowy nowego wizerunku, no i najlatwiej wokol niego zbudowac pozostala czesc kampanii, ale...balbym sie, ze ktos moze powiedziec, ze zawiewa czyms jeszcze.)
Wygralo zas "Cool Kielce".
Niech pan mi wybaczy, panie Grzegorzu, za to, co napisze, ale wygral pan nie tylko dlatego, ze haslo jest wybitnie dobre.
Takze dlatego, ze chcialem stworzyc jakis dysonans w stosunku do hasla "Don't give up - You are in Kielce".
Pokazac, ze w jezyku angielskim sa tez slowa brzmiace podobnie jak wyraz Kielce i majace znacznie bardziej pozytywny wydzwiek.
Pzdr
A.
I nie bede ukrywal, ze mialem spora zagwozdke, bo...zadne jakos nie zwalilo mnie z nog.
Sa interesujace, dobre, ciekawe, ale zadne nie przykulo mej uwagi na tyle, bym uznal je za absolutnie wymiatajace, intrygujace i...oddajace ducha tego Miasta.
Zabraklo mi moze troche luzu i takiego przymrozenia oka. Akurat Kielc nie mozna traktowac (moim zdaniem) calkowicie serio w takiej kampanii, bo my i owszem - bardzo je lubimy, ale pamietajmy o tym, ze tak naprawde to jest niewielkie, 200 tys miasto, ktore tym jedynie rozni sie od innych, im podobnych miast, ze wywalczylo sobie wojewodztwo.
My nie dostalismy tego wojewodztwa ze wzgledu na bycie centrum czegokolwiek wnoszacego cos istotnego do kraju (przemyslowym, akademickim, kulturalnym, itd)
Nie, bo sa miasta o nasze wielkosci (a nawet mniejsze) znacznie bardziej zasluzone.
Mysmy te wojewodzkosc wywalczyli determinacja i bezprecensowa mobilizacja mieszkancow.
I kiedy slysze prezydenta walczacego o metropolitarnosc, to niemal spadam z krzesla ze smiechu (z calym dla niego szacunkiem - bo wydaje mi sie, ze z tej wielkiej trojcy: marszalek, wojewoda, prezydent, tylko ten ostatni ma jakis pomysl na to miasto. Lepszy, gorszy, ale ma. A reszta naszych, pozal sie Boze, lokalnych elit?)
No dobra, ale wrocmy do konkursu :)
W Polsce mamy w tej chwili jedna dobra kampanie promujaca osrodek miejski: Lodzi. Z haslem "Zyje po łódzku". Godna uwagi jest kampania Tarnowa.
Wczesniej niezle wypromowal sie Wroclaw i Krakow, niezle sobie radzi Rzeszow.
Podoba mi sie tez haslo "Poznaj Poznan".
Ktore hasla najbardziej mi sie podobaly?
Kielce - miasto na czasie (Fajnie by brzmialo - miasto czasu ;)
041 Kierunek Kielce (choc gdzies juz widzialem podobny pomysl, w kampanii ktoregos kraju)
Kielce - miasto, ktore inspiruje
Kielce - miasto z dusza (przy tych dwoch troche sie balem patosu)
Kielce - zawiewa dobrym klimatem (ze wzgledu na dystans do obiegowych opinii - bo w kampanii nie ma co zwalczac stereotypow, ale wprzac je, pozytywnie, do budowy nowego wizerunku, no i najlatwiej wokol niego zbudowac pozostala czesc kampanii, ale...balbym sie, ze ktos moze powiedziec, ze zawiewa czyms jeszcze.)
Wygralo zas "Cool Kielce".
Niech pan mi wybaczy, panie Grzegorzu, za to, co napisze, ale wygral pan nie tylko dlatego, ze haslo jest wybitnie dobre.
Takze dlatego, ze chcialem stworzyc jakis dysonans w stosunku do hasla "Don't give up - You are in Kielce".
Pokazac, ze w jezyku angielskim sa tez slowa brzmiace podobnie jak wyraz Kielce i majace znacznie bardziej pozytywny wydzwiek.
Pzdr
A.
Cynizm Optymizm i Ironia