ZTM Kielce

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 8 listopada 2008, o 13:24

Możnaby też przedłużyć 35 do Ślichowic, ale jeśli tak, to całą linię, a nie tylko kilka kursów. Dość mam kilkuwarniantowych linii. Ale linia przykładowa 55 ze Ślichowic przez Bazary na Świętokrzyskie również by się przydała. Ta trasa wydaje mi się najkrótsza, a mieszkańcy zachodnich dzielnic mieliby lepsze połączenie z ze wschodnią i północną częścią miasta.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 8 listopada 2008, o 22:14

ja mam trochę inne spjrzenie na sprawę lini po co robić dodatkowe linie które tak naprawdę nic nie wnoszą w komunikacją kielecką myślę ze nawet połowa lin mogło by połączyć kielce a nie nawalić lin i wszystkie albo jadą praktycznie w jednym kierónku i czasie albo trzeba się przesiadać i tracic czas .Ja bym zrobił np. tak
linia 1 z sikorskiego na ślichowice tak jak obecna lin 46
linia 2 z sikorskiego na bokówkę przez świętokrzyskie i manifestu lipcowego
linia 3 z sikorskiego na malików przez okrzei
linia 4 z sikorskiego na zagórską przez świętokrzyską i bochaterów warszawy
-chodzi mi o to zeby dzielnice były połączone jednym autobusem ale jak zauwarzyliście ze na ściegiennego nie dojedziemy i np
linia 5 z zagórskiej do lecznicy na ściegiennego przez tarnowską i seminaryjską
-czyli z sikorskiego wsiadam do numeru 4 wysiadam na tarnowskiej przesiadam się do lini 5
-to jest zarys jak mogło być zmniejszyć linie a częstotliwość zwiekszyć czyli poza szczytem mogły by jeżdzić co 10 min w szczycie co 5 min wtedy normalka by się była przesiadac bo na autobus czekalibyśmy w szczycie około 4 min czyli idziemy spacerkiem nie biegniemy do autobusu po co :!: niemusielibyśmy się martwić (obgryzać paznokci ) w razie przesiatki ze autobus nam ucieknie a następny za 50 min .
Autobusy kursujące poza miastem częstotliwość mogła być taka jak jest obecnie .
I chyba najważniejsze wprowadzić bilety
-jednorazowe
-dniowe
-tygodniowe
-miesięczne
bilet miesięczny nie taki jak jest teraz poprostu zwykły bilet z wydrukiem ze jest na miesiąc i musimy go skasować od włożenia do kasownika taki bilet wazny na wszystkie linie jest na miesiąc ,proste.
Ułatwienie dla wszystkich tak myślę .
Szkoda ze nie pracuje w ztm zrobiłbym pożądek z komunikacją w kielcach i kaskę też .Bo jak wprowadzić w życie coś takiego jak mniej więcej wam zarysowałem to samochody były by potrzebne tylko do robienia zakupów i na wakacje , sporo osób by się przesiadło do komunikacji wnioski sami wyciągnijcie i napiszcie co o tym myślicie. 8)
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 8 listopada 2008, o 22:28

Ale do ZTM Cię nie przyjmą z taką znajomością ortografii. Do Wszystkich użytkowników, którzy mają z nią problemy, mam prośbę. Piszcie swoje posty w edytorze tekstu, który sprawdza pisownię (np. MS Word) lub używajcie wtyczki do poprawiania błędów (w przypadku przeglądarki Firefox). Myślę, że to ułatwi czytanie forum i zwracanie uwagi przez innych użytkowników na meritum sprawy, a nie na błędy ortograficzne.

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 9 listopada 2008, o 11:06

a ja myślę, ze jak dasz jedną linię przez wszystkie punkty miasta to jak ktoś chce dojechać z pkt A do pkt D to chciałby dotrzeć szybko, bez potrzeby "zwiedzania" po drodze pkt B, C1 i C2 :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 9 listopada 2008, o 15:07

Przedłużenie 35 do Ślichowic fajna sprawa. Tylko by musieli zwiekszyć ilość autobusów na niej. Ja nie wiem czemu swego czasu zlikwidowali "39" do Świetokrzyskiego przeciez dużo ludzi jeździało.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 10 listopada 2008, o 17:49

A ja sądzę że 35 powinna zachować swoją pętle na Armii Krajowej i nie przedłużać jej nigdzie dalej bo to nie będzie już ta sama 35 :? :x

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 10 listopada 2008, o 19:27

Jutro jeżdżą jak w niedziele autobusy prawda??
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Erotis
Kontakt:

Post autor: Erotis » 10 listopada 2008, o 19:32

W dniu 11.11.2008r. (Święto Niepodległości) nie kursuje linia nr 41 i 42.
Czyli tak jak w niedziele poza 41 i 42.

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 10 listopada 2008, o 19:58

W święta narodowe i kościelne autobusy zawsze kursują tak jak w niedziele...

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 10 listopada 2008, o 20:00

Ziarek pisze:A ja sądzę że 35 powinna zachować swoją pętle na Armii Krajowej i nie przedłużać jej nigdzie dalej bo to nie będzie już ta sama 35 :? :x
Nie przesadzajmy. Odległość od przystanku na Armii Krajowej do Żytniej jest prawie żadna, a mieszkańcy zachodnich dzielnic odetchną, bo będą mieli oprócz 46 jeszcze jedną linię, która jeździ często, przez co będzie mniejszy tłok w autobusach. Do tego na os. Świętokrzyskie dojadą bez przesiadki i na jednym bilecie. Będzie to duże odogodnienie zwłaszcza poza godzinami szczytu.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 11 listopada 2008, o 14:14

Już teraz pętla na Ślichowicach jest zarypana w godzinach szczytu, a co jakby tam jeszcze 35 dorzucili.

Erotis
Kontakt:

Post autor: Erotis » 11 listopada 2008, o 14:28

Ślichowice mają tyle linii że im starczy.
Ja sobie musze radzic z jedną/dwiema o bardzo niskich częstotliwościach, mi dorzućcie, a nie ślichowicom :P

halny

Post autor: halny » 11 listopada 2008, o 14:30

Mogliby przedużyć , bo Karczókowska jest za wąska dla przepychających się autobusów. Ewentualnie 35 mógłby jechać z ronda ulicą Kaczmarka ,węzeł Krakowska do Jagiellońskiej i powrót Grunwaldzką, Zytnią itd.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 11 listopada 2008, o 20:48

Pamiętajcie, że na Ślichowicach i na os. Świętokrzyskim mają powstać mini dworce, więc będzie tam odpowiednio dużo miejsca do obsługi jeszcze kilku linii

Limp

Post autor: Limp » 11 listopada 2008, o 22:03

Dobra by byla linia łączaca ośiedle ślichowice z podkarczówką i ślichowice z ośieldem świętokrzyskim tak aby można było dojechać bez problemu tam jednym autobusem :D
Limp

ODPOWIEDZ