Dawniej łatwo było trafić na jakiegokolwiek LAZa, bo jeździły na 46 i 35. A teraz to prawie wcale, bo raczej na wsie są wysyłane. Już łatwiej trafić na kontrolę biletów
Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Aha, czyli mój brak spostrzegawczości lub brak szczęścia do spotkania tego autobusu dał się we znaki.
Dawniej łatwo było trafić na jakiegokolwiek LAZa, bo jeździły na 46 i 35. A teraz to prawie wcale, bo raczej na wsie są wysyłane. Już łatwiej trafić na kontrolę biletów
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Że tak powiem, ładnemu we wszystkim ładnie
Ale malowanie bardzo mi się podoba, też takie nieszablonowe, mogli by u nas też czymś zastąpić te standardowe pasy....
Ale gdzie u nas, jak są problemy z poprawnym pomalowaniem autobusu w poziome pasy, potrafiliby jakiś ładny wzór z zaokrągleniami namalować..
Ale malowanie bardzo mi się podoba, też takie nieszablonowe, mogli by u nas też czymś zastąpić te standardowe pasy....
Ale gdzie u nas, jak są problemy z poprawnym pomalowaniem autobusu w poziome pasy, potrafiliby jakiś ładny wzór z zaokrągleniami namalować..
- CKfan
Podoba mi się. Ale podoba mi się też np nowe malowanie Veolii. Pewnie też mielibyśmy takie, tylko zamiast białego, byłby kolor żółty.
http://phototrans.eu/14,177835,0.html
http://phototrans.eu/14,177835,0.html
Sorry, takiego mamy prezydenta...
Malowanie może i lepsze od poprzedniego tylko w tym problem, że jest ono dopasowane konkretnie pod Citaro.
Wporządku jeśli Kraków chce kupować tylko takie Mercedesy.
Ale podejrzewam, że każdy inny model autobusu może już wyglądać dziwacznie.
Podobnie jak w Skarżysku gdzie malowanie dopasowane do Libero tragicznie wyglądało już na starych Jelczach
W przypadku Kielc koszt wynioslby tyle, ile i tak wyniesie, bo kazdy autobus ma byc zolto-czerwony do konca 2011 roku, a ze my jestesmy obecnie na etapie malowania w pasy, a inni wlasnie szukaja nieszablonowych rozwiazan, to smiem twierdzic, ze przy kolejnej umowie na wozenie mieszkancow doczekamy sie innowacjiMat pisze:ja rozumiem ze ladny wygląd, ze renoma firmy ale wydaje mi sie ze wprowadzanie nowego malowania to dodatkowe niepotrzebne koszty w firmach komunikacyjnych (...)
- AR
- Kontakt:
Czy ja wiem czy takie fajne to malowanie krakowskie?
Oczywiscie to byl najwyzszy czas aby je zmienic.
Malowanie sciagniete ze starego monachijskiego juz sie bardzo opatrzylo i zestarzalo.
Monachium juz dawno wprowadzilo nowe bardzo ladne, myslalem ze Krakow pojdzie wlasnie ta droga.
Na pewno fajny autobus ale wg mnie wcale nie potrzebne te "krągłości".
Nie podoba mi się to, że nowe malowanie zaczęto od dopasowania do Citaro.
Wg mnie powinno byc bardziej uniwersalne.
To tak jak malowanie przodu Conecto w Czestochowie, wczesniej dopasowane do Citaro.
Z Conecto wyszedl paszkwil...
Poza tym bardzo smutny ten granatowy.
...a nasze malowanie sie kiedys zmodyfikuje
mozliwosci sa ogromne
Oczywiscie to byl najwyzszy czas aby je zmienic.
Malowanie sciagniete ze starego monachijskiego juz sie bardzo opatrzylo i zestarzalo.
Monachium juz dawno wprowadzilo nowe bardzo ladne, myslalem ze Krakow pojdzie wlasnie ta droga.
Na pewno fajny autobus ale wg mnie wcale nie potrzebne te "krągłości".
Nie podoba mi się to, że nowe malowanie zaczęto od dopasowania do Citaro.
Wg mnie powinno byc bardziej uniwersalne.
To tak jak malowanie przodu Conecto w Czestochowie, wczesniej dopasowane do Citaro.
Z Conecto wyszedl paszkwil...
Poza tym bardzo smutny ten granatowy.
...a nasze malowanie sie kiedys zmodyfikuje
mozliwosci sa ogromne
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba