MOSiR Kielce - Basen Delfin, ul.Krakowska 2

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 października 2008, o 20:15

Tomasso pisze: Ostatnio ktoś przy "piaski nad rzeką" postawił wypasioną chatę.
Chodzi Ci o tę z drewnem powyzej parteru? 8)

Awatar użytkownika
Tomasso
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 3 listopada 2008, o 09:13

Właśnie ten......prawdopodobnie to będzie bliźniak. Ciekawe czym dach pokryją, fajnie by wyglądał ze strzechą, jest taki fajny na Słowiku:
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 listopada 2008, o 10:13

To ja mowilem o innym, polozonym na koncu drogi, jasna elewacja + drewno powyzej parteru + ladne drewniane okiennice. Bedzie to dom troche pasywny (kolektory + moze mala elektrownia wiatrowa).

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 3 listopada 2008, o 10:54

Stoi przy ścieżce rowerowej. Bardzo mi się okiennice podobają :)
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

michau

Post autor: michau » 3 listopada 2008, o 17:20

A jak to sie ma do basenu?? :wink:

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 6 listopada 2008, o 21:40

Obrazek
Drzewa wycinają, gołoborzy nie zostawią
ziem
2008-11-06, ostatnia aktualizacja 2008-11-06 18:58

Przy remontowanej krytej pływalni przy ul. Krakowskiej wycinają ładne, zdrowe świerki - zaalarmował nas Czytelnik. - Przechodziłem dziś tamtędy i aż serce mnie boli. Przecież te drzewa nikomu nie przeszkadzają. Jak można niszczyć przyrodę? Czy to zgodne z prawem? - pytał oburzony mężczyzna.
Wojciech Dębski, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Kielcach, który prowadzi remont pływalni: - Na wycinkę mamy odpowiednie zezwolenia. Przyznam, że jestem miłośnikiem przyrody i też mi szkoda tych drzew. Niestety, jesteśmy zmuszeni wyciąć świerki, bo niedługo będzie robiony drenaż, który uchroni budynek przed wilgocią. Poza tym drzewa zacieniały też pływalnię. Usuniemy jeszcze trzy topole od strony wieżowców, gdzie planowany jest ruch okrężny wokół pływalni i wyjazd na ul. Krakowską. Niezależnie od tego po wykonaniu modernizacji na pewno wzbogacimy zieleń wokół basenu. Nie zostawimy gołoborzy.

źródło: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35265, ... tawia.html
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 6 listopada 2008, o 22:34

Ja bym jeszcze wyciął wpiz... w pień te chaszcze przed basenem i uporządkował ten teren.
Może jakiś parking z prawdziwego zdarzenia.

kordian8

Post autor: kordian8 » 5 grudnia 2008, o 19:45

ObrazekObrazek
----> kolejne www.upek.pl/images,16837.html

-----> wiezyczka juz zrobiona (luty09) Obrazek

Awatar użytkownika
Wizard
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Wizard » 24 lutego 2009, o 10:19

Basen w Kielcach będzie miał wieżę

Obrazek

Przy remontowanej pływalni przy ulicy Krakowskiej w Kielcach gotowy jest nowy element. To wieża, którą użytkownicy pływalni będą wchodzić na szczyt zjeżdżalni.
Basen w nowej szacie ma być gotowy w sierpniu.

Stary basen przy ulicy Krakowskiej w Kielcach nabiera nowych kształtów.

- Prace idą zgodnie z harmonogramem, termin nie jest zagrożony. Gotowa jest wieża komunikacyjna dla osób, które zechcą skorzystać z rury. Trwają prace przy dużej niecce, z której usunięto większość elementów. Zostały wyburzone także stare ścianki działowe, bo układ pomieszczeń jest inaczej zaprojektowany - informuje Wojciech Dębski, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu I Rekreacji w Kielcach.

Także w sierpniu ma być oddany nowy basen przy ulicy Kujawskiej. I tutaj prace idą zgodnie z planem. Taka sama pływalnia powstanie na Barwinku. Przygotowujemy się do przetargu na koncepcję i wykonanie budowy - przyznaje dyrektor.

Źródłó:Echo Dnia
Every dream has a price

suchy

Post autor: suchy » 24 lutego 2009, o 12:10

Pamietam jak tam chodizłem w latach 1993-4 to był na galeri takie fajny uatomat do gier z motocyklem, pamiętacie?

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 24 lutego 2009, o 12:18

Chodziłem tam na wagary :)

=CK=

Post autor: =CK= » 25 lutego 2009, o 00:59

Frytki bardzo mi smakowały.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 18 marca 2009, o 17:49

MadMike pisze:Nie orientuje się ktoś co obejmuje modernizacja basenu na Krakowskiej?? Nie wie ktoś czy będzie tam bodowany nowy dach czy tylko remontowany?? Z tego co wiem największym nieszczęsciem tego budynku są kablobetonowe dźwiigary dachowe. Przypominam, że konstrukcje kablobetonowe są szczególnie wrażliwe ze zględu na korozję kabli sprężających. Budowanie takiego przekrycia w miejscu z dużą koncentracją pary wodnej i chloru jest nieporozumieniem. Taka konstrukcja nie może długo wytrzymać. Z tego co wiem dźwigary są w kiepskim stanie. Jeżeli nie wymienią całego dachu, to nie polecam kąpieli na tym obiekcie. Konstrukcje kablobetonowe ulegają awarii bez ostrzeżenia. Nie ma żadnego uprzedniego ugięcia ani zarysowania.
Gratuluję czarnowidztwa :D

Obrazek
Kielce: Remont pływalni będzie droższy

ATA

Basen przy ulicy Krakowskiej w Kielcach jest w gorszym stanie niż przypuszczano przed przystąpieniem do jego remontu. Po skuciu płytek okazało się, że betonowa niecka jest w rozsypce i trzeba ją wylać od podstaw.

Po zdjęciu papy z dachu stało się jasne, że jego konstrukcja jest bardzo zniszczona, a na niej ma powstać lądowisko zjeżdżalni. Trzeba ją wymienić na nową ze względów bezpieczeństwa. Takich niespodzianek jest więcej. Na wykonanie dodatkowych prac potrzeba 2,5 miliona złotych. Remont pływalni będzie kosztował 12,5 mln zł.

Podczas czwartkowej sesji radni zdecydują czy przyznać dodatkowe 2,5 miliona złotych na remont pływalni.

źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /835815357
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 18 marca 2009, o 19:35

Przeciez to już patologia, jak przygotowano przetarg i co za biuro robiło inwentaryzacje i projekt :?:
Takich niespodzianek jest więcej
Dla mnie to żadna niespodzianka...

Awatar użytkownika
MadMike
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MadMike » 18 marca 2009, o 20:54

Lądowisko zjeżdżalni na dachu?? :?

Jeżeli tego artykułu nie pisał laik, moje przypuszczenia się sprawdziły, i cały dach idzie do wymiany (a do tego cała niecka) to szczerze wątpię, że na 2,5 mln się skończy... Jaką konstrukcję dadzą w zamian?? Taki sam kablobeton?? :lol: W tej chwili najczęściej w takich obiektach daje się łukowe dźwigary z drewna klejonego... Ale wtedy trzeba robić nowe słupy (czytaj nowe ściany), bo istniejące nie przeniosą siły rozporowej łuku. A może stalowe kratownice?? Kolejna pomyłka...

Człowiek, który podjął decyzję o reanimowaniu tego basenu, popełnił pomyłkę swojego życia, a projektant, który zaprojektuje dach, będzie musiał wykazać się dużą odwagą cywilną ( i karną hehe). W każdym razie przyjemniej byłoby zbudować coś od podstaw...

Całe szczęście, że "fachowcy" w końcu odkryli problem i nie dojdzie do tragedii, ale z tego co słyszałem ekspertyzy na ten temat były robione przez kielecką polibudę już wiele lat temu...
Autor pisze:To ja mowilem o innym, polozonym na koncu drogi, jasna elewacja + drewno powyzej parteru + ladne drewniane okiennice. Bedzie to dom troche pasywny (kolektory + moze mala elektrownia wiatrowa).
Po pierwsze... Kolektory i turbinka mogą świadczyć jedynie, że jest do dom trochę autonomiczny, a nie pasywny. O tym czy dom jest energooszczędny (trochę pasywny), lub pasywny decydują inne kwestie... W Polsce jest tylko jeden certyfikowany dom pasywny... Niestety

Lubię się czepiać... Get use to... :wink:

ODPOWIEDZ