Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
O fajne 
Troche "leci" do przodu ale spox.
Troche mi sie nie podoba ten kremowy ale tak ogolnie to "w moim stylu"
Niedawno widziałem jakąs propozycje malowania MZA ale tamta nie przypadła mi do gustu.
...i zeby nawiązac do tematu to takie malowanie pasuje do naszego miasta.
Kremowy jednak zdecydowanie zastąpiłbym białym, choc wiem że jest bardziej narażony na starzenie się.
Nie lubie kremowego.
Jednak, już w przypadku zaklejenie boków pojazdu reklamą takie malowanie traci na atrakcyjności bo przód zostaje cały czerwony a tył kolorowy, inny.
W MZA sytuacja wygląda lepiej ponieważ tam reklamy są klejone na burcie bez drzwi.
Poza tym takie malowanie trudniej zunifikowac i dopasowac do roznego typu pojazdow.
Na rysunku widac ze Solaris wyglada znacznie lepiej od Autosana - rażą chocby czerwone drzwi.
Przy takim malowaniu trzeba zachowac niezwykłą dbalosc o dobre dopasowanie do pojazdu bo za chwilę się okaże że każdy autobus/tramwaj pomalowany jest inaczej.
Kłopot polega również na kontynuacji pasków na tylnej ścianie.
Już teraz mogę powiedziec ze niektore autobusy beda je miały inne nie.
Troche "leci" do przodu ale spox.
Troche mi sie nie podoba ten kremowy ale tak ogolnie to "w moim stylu"
Niedawno widziałem jakąs propozycje malowania MZA ale tamta nie przypadła mi do gustu.
...i zeby nawiązac do tematu to takie malowanie pasuje do naszego miasta.
Kremowy jednak zdecydowanie zastąpiłbym białym, choc wiem że jest bardziej narażony na starzenie się.
Nie lubie kremowego.
Jednak, już w przypadku zaklejenie boków pojazdu reklamą takie malowanie traci na atrakcyjności bo przód zostaje cały czerwony a tył kolorowy, inny.
W MZA sytuacja wygląda lepiej ponieważ tam reklamy są klejone na burcie bez drzwi.
Poza tym takie malowanie trudniej zunifikowac i dopasowac do roznego typu pojazdow.
Na rysunku widac ze Solaris wyglada znacznie lepiej od Autosana - rażą chocby czerwone drzwi.
Przy takim malowaniu trzeba zachowac niezwykłą dbalosc o dobre dopasowanie do pojazdu bo za chwilę się okaże że każdy autobus/tramwaj pomalowany jest inaczej.
Kłopot polega również na kontynuacji pasków na tylnej ścianie.
Już teraz mogę powiedziec ze niektore autobusy beda je miały inne nie.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Mój post z dnia 08 Wrz 2008, 16:51
Ciekawe czy serwis MAZa jest tak samo szybki i dobry 
Ja go widziałem wczoraj pierwszy raz od tego zdarzenia. Jak się okazuje na części zamienne z Ukrainy trzeba czekać prawie 2 miesiące. Albo nasi blacharze tyle czasu go robiliB@rteK pisze:Dziś miała miejsce kolizja #002. NA skrzyżowaniu ul 1000lecia P.P. i ulicy dojazdowej do akademików. Renault 19 wymusił pierwszeństwo na LAZie i skręcając w lewo z ulicy podporządkowanej uderzył w przedni bok LAZa. Przód Renault zniszczony, ale nie tak bardzo, że uniemożliwiałoby to jazdę, bo odjechał z miejsca kolizji, prawdopodobnie nie mógł być trzeźwy. LAZ tylko lekko obrysowany. Więcej uszkodzeń nie zdążyłem zauważyć. LAZem kierowała jedna z pań pracujących w MPK
Sorry, takiego mamy prezydenta...