Akcje, wydarzenia
Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dzisiaj późnym popołudniem chodziliśmy wraz z Arkiem i Anitą po dobrych kieleckich lokalach i rozmawialiśmy z ich managerami w celu wybrania oficjalnego lokalu dla Obiadów Czwartkowych i wynegocjowania korzystnych dla obu stron warunków. Lokal wybrany, ale nie wiem czy mogę już oznajmić który 
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
-
Cyniczny Optymista
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Obiady - jak wiadomo, winny miec wyjatkowa otoczke.
Zeby choc troche, nie tylko na niwie merytorycznej, ale rowniez estetycznej byly one klasa same dla siebie.
Stad od poczatku chcialem, by odbywaly sie w najlepszych do tego miejscach. Laczacych jakosc, klase i to cos.
Kiedy one powstawaly - jednym z bardziej pasujacych do tych zalozen lokalem byla "Dyspensa".
Jest na tyle ciekawa i zapewniajaca pewien luz (ze nikt nie czuje sie tam jak na balu "ą", "ę", lecz na tyle swobodnie, by moc zachowywac sie w miare normalnie ;) ze pasowala idealnie.
Jednak w ciagu tych kilkunastu tygodniu zmienily sie nieco warunki w jakich dzialamy.
Rosnie znajomosc naszej marki, nabralismy wiary w swoje sily, wiemy juz jak mniej wiecej rozmawiac z Goscmi Specjalnymi...
No i pojawily sie nowe lokale w miescie.
Jeszcze bardziej pasujace do wizerunku, jaki chcialbym, by byl wiazany z Obiadami Czwartkowymi w Kielcach.
Stad - z Anita i Michalem obeszlismy sobie kilka (dokladnie trzy) rozne lokale.
Po wyczerpujacej i merytorycznej dyskusji (do dzis mnie boli glowa ;) zdecydowalismy, ze przeniesiemy sie do pubu "Odjazzd" przy ulicy Bodzentynskiej.
Tam odbywalyby sie nasze spotkania od 16.11.08.
Tak wiec kolejny Obiad, 02.11.08 z panem Mochoniem, bedzie rownoczesnie ostatnim, pozegnalnym w "Dyspensie".
Rownoczesnie - chcielismy jakos podkreslic te nasza wyjatkowosc. Stad targowalismy sie zazarcie (?) o znizki dla wszystkich Obiadowiczow.
Stanelo na 20% znizki od calosci rachunku.
Ale - ze przeciez na Obiedzie kazdy sobie wojewoda, wiec bede probowal dogadac sie w ten sposob, ze piwo, soki, herbaty, kawy - beda o 1 pln taniej lub ze na kazde 5 pln rachunku kazdego z nas 1 pln upustu.
(Czyli np. biore cos, za co winieniem zaplacic 25 pln, ale place 20. Itd)
Pzdr
A.
Zeby choc troche, nie tylko na niwie merytorycznej, ale rowniez estetycznej byly one klasa same dla siebie.
Stad od poczatku chcialem, by odbywaly sie w najlepszych do tego miejscach. Laczacych jakosc, klase i to cos.
Kiedy one powstawaly - jednym z bardziej pasujacych do tych zalozen lokalem byla "Dyspensa".
Jest na tyle ciekawa i zapewniajaca pewien luz (ze nikt nie czuje sie tam jak na balu "ą", "ę", lecz na tyle swobodnie, by moc zachowywac sie w miare normalnie ;) ze pasowala idealnie.
Jednak w ciagu tych kilkunastu tygodniu zmienily sie nieco warunki w jakich dzialamy.
Rosnie znajomosc naszej marki, nabralismy wiary w swoje sily, wiemy juz jak mniej wiecej rozmawiac z Goscmi Specjalnymi...
No i pojawily sie nowe lokale w miescie.
Jeszcze bardziej pasujace do wizerunku, jaki chcialbym, by byl wiazany z Obiadami Czwartkowymi w Kielcach.
Stad - z Anita i Michalem obeszlismy sobie kilka (dokladnie trzy) rozne lokale.
Po wyczerpujacej i merytorycznej dyskusji (do dzis mnie boli glowa ;) zdecydowalismy, ze przeniesiemy sie do pubu "Odjazzd" przy ulicy Bodzentynskiej.
Tam odbywalyby sie nasze spotkania od 16.11.08.
Tak wiec kolejny Obiad, 02.11.08 z panem Mochoniem, bedzie rownoczesnie ostatnim, pozegnalnym w "Dyspensie".
Rownoczesnie - chcielismy jakos podkreslic te nasza wyjatkowosc. Stad targowalismy sie zazarcie (?) o znizki dla wszystkich Obiadowiczow.
Stanelo na 20% znizki od calosci rachunku.
Ale - ze przeciez na Obiedzie kazdy sobie wojewoda, wiec bede probowal dogadac sie w ten sposob, ze piwo, soki, herbaty, kawy - beda o 1 pln taniej lub ze na kazde 5 pln rachunku kazdego z nas 1 pln upustu.
(Czyli np. biore cos, za co winieniem zaplacic 25 pln, ale place 20. Itd)
Pzdr
A.
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie
- sueno
- Kontakt:
Piszmy jak ludzieCyniczny Optymista pisze:ze na kazde 5 pln rachunku kazdego z nas 1 pln upustu.
upust Panie kolego to może być wodny, natomiast cenowy to jest OPUST
Do poczytania, zastanowienia i zastosowania się
http://www.sjp.pl/co/opust
http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=70
http://www.mkrzystek.webpark.pl/upust.html
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/upus ... 24633.html
i wiele innych stron po wpisaniu w googlach haseł opust upust
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
-
Cyniczny Optymista
- Kontakt:
- sueno
- Kontakt:
Właściwsze jest "Motyla noga" ale "kurcze" też może byćCyniczny Optymista pisze:Ps: Czy "kurcze" jest poprawne?
Michał: Nie godzę się
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
- gaki majster
- Kontakt:
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Może kogoś zaciekawi to:
Pan prezydent miasta ma zaszczyci 20 listopada swoją obecnością na Debacie Oxfordskiej w ZSO 6 w Kielcach im. Tadeusza Kościuszki czyli u mnie
Temat debaty to zwalczanie przemocy w szkole, jeśli dobrze pamiętam, jeszcze spytam się mojej p. wychowawczyni co i jak (a tym lepiej że jest jedną z prowadzących to dużo się dowiem
, a moja klasa jedną z biorącej udział tej debacie i pewnie będzie dużo gości z poza szkoły).
Pan prezydent miasta ma zaszczyci 20 listopada swoją obecnością na Debacie Oxfordskiej w ZSO 6 w Kielcach im. Tadeusza Kościuszki czyli u mnie
Temat debaty to zwalczanie przemocy w szkole, jeśli dobrze pamiętam, jeszcze spytam się mojej p. wychowawczyni co i jak (a tym lepiej że jest jedną z prowadzących to dużo się dowiem