Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- kacper
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
A mi szkoda Jelczy
i Ikarów, a najbardziej 280.26. Ten dźwięk był po prostu zabójczy (czyt. ogłuszający
) ale sentyment pozostaje. Natomiast Jelczyki 120M jeśli chodzi o dźwięk, to nawet Solarisy padają
. #800 jechałem pod koniec września z wesela brata ciotecznego i ten busik będzie służył jeszcze hohoho...
Precz z busiarstwem!

A ja mam pytanie natury prawnej. jeżeli KASP zakupiło pakiet większościowy w MPK, to jest ono obecnie przewożnikiem, czy nadal MPK. I drugie pytanie, jeżeli maisto ma trochę udziałów to czy pięniądze za wożenie Kielczan trafiają w całości do KASP czy po części do miasta?
Nie wiem czemu wy tak dyskutujecie w sumie o niczym.
Jeżeli obecnie, brakuje im pieniędzy, jednak kupia te Soalrisy, to ja widzę przyszłość w różowych barwach.
Może nawet nie skasują neoplanów 300-309 i skasują Ikarusy? Ale te dylematy do dopiero w 2016:) więc jakieś prawie 8 lat.
A jak chcecie meić dokładne wyliczenia, moge sie ekidyś pobawić tylko musze meic aktualny stan taboru
Pozdro
Nie wiem czemu wy tak dyskutujecie w sumie o niczym.
Jeżeli obecnie, brakuje im pieniędzy, jednak kupia te Soalrisy, to ja widzę przyszłość w różowych barwach.
Może nawet nie skasują neoplanów 300-309 i skasują Ikarusy? Ale te dylematy do dopiero w 2016:) więc jakieś prawie 8 lat.
A jak chcecie meić dokładne wyliczenia, moge sie ekidyś pobawić tylko musze meic aktualny stan taboru
Pozdro
- tomascyzor
- Kontakt:
niewiem czy to będzie wykonalne ale seryjnie przydało by sie pare SU18 jak nie to chociaż MAN NG313 bo ikarusy chociaż przeguby to i tak w godzinach szczytu ludzie sie ciskają jak sardynki w puszcze a solarka przegubowa to odciażyła by poszczególne linie i nie tylko kierowcy by odczuli lepszy komfort ale i my pasażerowie a jaki sens jest oszczędzać na autobusach niskiej klasy które sie rozpadają i trzeba do nich będzie dokładać jak do pieca najlepiej kupic pare su12 18 i troche manów fakt że to autobusy z wyzszej półki ale oszczedność by sie zwracała
jak coś źle powiedziałem to prosze mnie poprawić 
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
- tomascyzor
- Kontakt:
sam sie zastanawiam ale na mysl przychodzi mi ze solaris jest najlepszy a pod jakim względem ?? chociaż kształty opływowe to już duży plus 
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
MB - 100% cialkowito ozynkowany - 15 liat gwarancji od rdzy, MAN - lepsza jakoscz materialow i wykonannja autobusa, bo te Solarisy ktory ja patrze wlasne w Budapeszte - to cos straszne, cos podobne do tego co tutaj mowi o LAZach, i to w takym stane Solki ktory ma nie wiencej 3 lata, Volvo 7700A jest w lepszem stanowisku...pk5 pisze:Dobra fajniue, przydałyby się SU18, ale nie ma sensu sobie tak gdybać, nie kupują teraz przegubów! A dlaczego?bo nie muszą!
A ja pytam w czym MB, MAN lepszy od SOLARISA? to nie ejst jakas ironia, drwina czy coś. Po prostu pytam.
- tomascyzor
- Kontakt:
ale weź pod uwage budapeszt tam są tragiczne drogi w mieście to w porównaniu do nas to u nas jest równiutko
i dlatego tam jeździ dużo dużo różnego rodzajów ikarusów i doszły nawet podwójne przeguby tak jak volvo 7500 
A do czego droge do stanowiska Solarisow??? Czemu nie jest w gorszem stanowisku Volvo 7700A czyli MAN? I teraz w Budapeszte jest normalne droge - remontuje one, tego liata remontowali w centrum, jutro bede w Budapeszte - zobaczymi co jest teraztomascyzor pisze:ale weź pod uwage budapeszt tam są tragiczne drogi w mieście to w porównaniu do nas to u nas jest równiutkoi dlatego tam jeździ dużo dużo różnego rodzajów ikarusów i doszły nawet podwójne przeguby tak jak volvo 7500
We Frankurte patrzew Solaris na lotnisku razem z nowym MANem - co moge opowedzicz cie, to jet podobne jak LAZ/ MAZ z Solarisem, ja tak rozumem ze niemcy kupuje Solki bo ma dobre cene... Czaz pokaze co bede - MAZ sprzedaw do Niemec 15 MAZ 203C...