Bilety komunikacji miejskiej
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Jechałem dziś autobanem z automatem biletowym ,ludzie tak dziwnie na niego patrzyli , jak na .. kosmite. Bali sie stać koło niego.
a bilety kasują po dwa razy raz na lewo raz na prawo ..
Myśle że trzeba zrobic naklejki na kasowaniki
-Wsadz bilet "do góry nogami"!! "
Ktoś powie "Przecież są naklejki", tak ale aż cztery punkty, za dużo czytania, a poza tym starsi ludzie nie dowidzą. Zamiast tych czterech punktów jeden napis.
albo taka naklejka:
bilet odwrócony - od czystej strony (upozorowany na człowieczka - delikatne linie na nim wyróżniające nogi, ręce, głowa , usta, oczy) i chmurka z napisem "tak wchodze"
ostatecznie najprostsza forma komunikacji:
dwa obrazki biletu: jeden od strony z rysunkiem - przekreślony na czerwono, drugi od spodu - zakreślony w zielone kółeczko
Bo w sumie to błąd biletów, a nie pasażerów, bo powinny mieć strzałki nie od wierzchu lecz od spodu.
a bilety kasują po dwa razy raz na lewo raz na prawo ..
Myśle że trzeba zrobic naklejki na kasowaniki
-Wsadz bilet "do góry nogami"!! "
Ktoś powie "Przecież są naklejki", tak ale aż cztery punkty, za dużo czytania, a poza tym starsi ludzie nie dowidzą. Zamiast tych czterech punktów jeden napis.
albo taka naklejka:
bilet odwrócony - od czystej strony (upozorowany na człowieczka - delikatne linie na nim wyróżniające nogi, ręce, głowa , usta, oczy) i chmurka z napisem "tak wchodze"
ostatecznie najprostsza forma komunikacji:
dwa obrazki biletu: jeden od strony z rysunkiem - przekreślony na czerwono, drugi od spodu - zakreślony w zielone kółeczko
Bo w sumie to błąd biletów, a nie pasażerów, bo powinny mieć strzałki nie od wierzchu lecz od spodu.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Zamiast kleić nalepki z wyjaśnieniem że bilet należy wkładać odwrotnie to wystarczyłaby mała modyfikacja projektu graficznego biletu.

Taką zmianę mozna wprowadzic równiez przy nowym wzorze biletów standardowych - kupowanych w kiosku.
Wtedy w nowych kasownikach numer będzie się drukował w przeznaczonym do tego miejscu po stronie zadrukowanej, a w starych kasownikach na czystej stronie biletu.

Taką zmianę mozna wprowadzic równiez przy nowym wzorze biletów standardowych - kupowanych w kiosku.
Wtedy w nowych kasownikach numer będzie się drukował w przeznaczonym do tego miejscu po stronie zadrukowanej, a w starych kasownikach na czystej stronie biletu.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
dziś przez cały dzień w solarku na 49 niedziałający biletomat, i dziwna sytuacja w 42 w środę kupiłem w nim bilecik, ujechalismy 2 przystanki a tu wbiega jakiś koleś otwiera maszynę wyjmuje jakąś zieloną skrzyknę, zamyka, wysiada a biletów juz nie kupisz.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Jeżeli to można nazwać awarią automatu to ostatnio kupowałem bilet za 2 zł, wrzuciłem bilon o nominale 5 zł a na dole odebrałem resztę, cztery monety po złotówce
ps. za każdym razem jak kupuje bilet to pasażerowie jadący autobusem patrzą się na mnie jakbym wykonywał niezwykle skomplikowaną czynność
ps. za każdym razem jak kupuje bilet to pasażerowie jadący autobusem patrzą się na mnie jakbym wykonywał niezwykle skomplikowaną czynność
Waleczne Serce Korona Kielce
- krzysiu1493
- krzysiu1493