Transexpo - targi komunikacyjne
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Najgorsze z tych targów to fakt, że wracałem z nich MAZem 203 (na 25). To był taki szybki, agresywny powrót do kieleckiej rzeczywistości.
Przypominam, że miejska Bova nazywa się Citea CLF120 i za taką właśnie nazwą optuję. Poza nią VDL oferuje również wozy ze stajni Bova, JONCKHEERE i kilku innych mniej znanych pierdolników.
Przypominam, że miejska Bova nazywa się Citea CLF120 i za taką właśnie nazwą optuję. Poza nią VDL oferuje również wozy ze stajni Bova, JONCKHEERE i kilku innych mniej znanych pierdolników.
Ostatnio zmieniony 8 października 2008, o 20:51 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiu1493
Ja z Ziarkiem jechałem na TARGI i z powrotem M120M #680 (chyba)
...
Ale gorzej by było LAZ-em, bo MAZ-y są jeszcze w innych miastach
Ale gorzej by było LAZ-em, bo MAZ-y są jeszcze w innych miastach
Ostatnio zmieniony 8 października 2008, o 20:49 przez krzysiu1493, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiu1493
- krzysiu1493
-
Ziarek
widzieliśmy cię w stronę TK siedziałaś na tyłach a my tyłem do jazdy przy 3 parze drzwiErotis pisze:Tak, to mnie bardzo zaciekawiło w jakim celu są te dwie pary drzwi niemalże obok siebiekrzysiu1493 pisze:I jeszcze jeden Autobus SOR, 12-metrowy autobus z... 4 parami drzwi
Ja także tym jechałamJa z Ziarkiem jechałem na TARGI i z powrotem M120M #680 (chyba)
A w Sorze z 4 parami drzwi były nisko uchwyty zwisające (osoba 175 cm uderzała by o nie)
- krzysiu1493
Solaris w nowym wydaniu to dla mnie hit tegorocznych targow. Zreszta ciesze sie, ze mamy w Polsce firme z tak swiezym, odwaznym i nowoczesnym podejsciem. W tej materii nikt im nie dorownal i widac, ze chyba sie na to nie zanosi. Mozna sie zastanowic nad funkcjonalnoscia pulpitu kierowcy, bo wszedzie kroluje elektronika, ale innowacji nie trzeba sie bac. Mysle, ze moga byc problemy z przyjeciem niektorych rozwiazan w polskiej mentalnosci, a zachod przekona sie szybciej niz my, choc ja juz jestem przekonany.
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Czuje się wladzę siedząc za kierownicą takiego SH 18
Cudo techniki po prostu.
Myślalam że jak wejdę do Mercedesa czy Mana to powalą mnie jeszcze bardziej, ale były tylko fajnie zaparkowane, tak że ich przegub prezentował się lepiej niż ten w SH18, który był zaparkowany prosto. Poza tym brawa dla Solarisa za innowacyjność i profesjonalizm.
Myślalam że jak wejdę do Mercedesa czy Mana to powalą mnie jeszcze bardziej, ale były tylko fajnie zaparkowane, tak że ich przegub prezentował się lepiej niż ten w SH18, który był zaparkowany prosto. Poza tym brawa dla Solarisa za innowacyjność i profesjonalizm.
- krzysiu1493
Z tymi nowinkami to mi się one bardzo podobają, np.:
- środkowe drzwi jedno skrzydłowe w SU12
- dotykowy ekran do sterowania autobusem i otwierania drzwi w SU12
- siedzenia w SU12 i 18 też mi się nawet podobały
Ale do jakiego miejskiego autobusu by się nie wsiadło to wszędzie przyciski do drzwi takie jak w naszych MAN-ach tylko podświetlane i z nadrukowanym rysunkiem drzwi, w SOLARIS-ach to jakoś wolałbym te przyciski jakie są w naszych, bo jakoś takie charakterystyczne są dla SOLARIS-ów
- środkowe drzwi jedno skrzydłowe w SU12
- dotykowy ekran do sterowania autobusem i otwierania drzwi w SU12
- siedzenia w SU12 i 18 też mi się nawet podobały
Ale do jakiego miejskiego autobusu by się nie wsiadło to wszędzie przyciski do drzwi takie jak w naszych MAN-ach tylko podświetlane i z nadrukowanym rysunkiem drzwi, w SOLARIS-ach to jakoś wolałbym te przyciski jakie są w naszych, bo jakoś takie charakterystyczne są dla SOLARIS-ów