Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
czemu tak twierdzisz? Czy ten ARC jest naprawdę taki zły?AR pisze:Ogólnie to Węgrzy zeszli na psy jeszcze bardziej niż kieleckie MPK
Takie jest moje zdanie.
Kiedyś Węgry były cudne pod względem KM. Piękne Ikarusy w każdej wersji i fajnych barwach, później Ikarusy z niską podłogą.
Teraz to już całkiem inny kraj- same wynalazki.
łeeeeMadMike pisze:Zdaje się, że jakis czas temu ktoś widział najnowszego Tedoma CNG jak przejezdzal przez Kielce... Pewnie jechał do Gdyni, gdzie był testowany:
http://phototrans.eu/14,266569,0.html
http://phototrans.eu/14,266574,0.html
Mnie się nie podoba.
Za to ten Maz w tych barwach bardzo ładny
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Twierdzę tak bo z tego co zaobserwowałem to na Węgrzech pojawiło się w ostatnim czasie dużo wynalazków z chińszczyzną włącznie.pk5 pisze:czemu tak twierdzisz? Czy ten ARC jest naprawdę taki zły?AR pisze:Ogólnie to Węgrzy zeszli na psy (...)
ARC nie znam ale wg mnie wygląda jak wszystkie znane mi wynalazki.
Nawet "jamnika" skopiowali z Solarisa!
...a ten MAZ z Niemiec wygląda fajnie
Nasze też ładniej by wyglądały gdyby były pomalowane w fabryce a nie w MPK.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
co do Węgier nie wiem jak w innych miastach ale np. w Budapeszcie masa Ikarusów takich jak nasze i nowsze i wszystkie w barwach jednolitych i co najlepsze nie widziałem na nich reklam a trochę tam byłem. King Long, Solaris, Volvo i inne to naprawde mały odsetek.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- AR
- Kontakt:
MAZ ładniejszy od ARC.pk5 pisze:AR: nie za bardzo Cię rozumiem: ARC brzydki jak wynalazki(laz, maz, king long itp), a potem: a ten maz ładny ..
Ten MAZ na zdjęciu ładnie wyglada - musicie przyznać, ale to niestety nadal tylko MAZ.
Co do wynalazków to chyba można je podzielić na te lepsze i gorsze
Np. MAZ to mniejsze zło od King Longa wg mnie itd. itp.
-
eM
A można jeszcze niżej
Cobyśmy się nie zaczęli po targach komunikacyjnych modlić o Mazy.
Po prostu wychodzi monokultura w zakresie komunikacji miejskiej w naszym mieście, pocieszające jest to, ze Maz zdobywa nowe tereny - Poznań (zdjęcia na TWB) , itp itd, szkoda tylko że w Kielcach musimy dokonywać wyboru między rożnymi rodzajami zła mniejszym, małym, dużym i większym.
Obawiam się, ze nowy tabor to 17 Mazów i 8 Solbusów
Cobyśmy się nie zaczęli po targach komunikacyjnych modlić o Mazy.
Po prostu wychodzi monokultura w zakresie komunikacji miejskiej w naszym mieście, pocieszające jest to, ze Maz zdobywa nowe tereny - Poznań (zdjęcia na TWB) , itp itd, szkoda tylko że w Kielcach musimy dokonywać wyboru między rożnymi rodzajami zła mniejszym, małym, dużym i większym.
Obawiam się, ze nowy tabor to 17 Mazów i 8 Solbusów
- AR
- Kontakt:
Ja tez się tego obawiam.eM pisze:Obawiam się, ze nowy tabor to 17 Mazów i 8 Solbusów
Jendak chyba mozemy się pocieszać tym że MAZ właśnie zdobywa nowe rynki.
MAZa można powiedzieć że już strawiłem (w dużym uogulnieniu) jednak, wiem że się narażę niektórym, Solbusa nie trawię.
Sorki ale nie mogę patrzeć na ten autobus.
Po prostu.
- krzysiu1493