MZD Kielce - ul. Sandomierska

Ulice, mosty, inżynieria ruchu oraz uwagi i propozycje.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 13 września 2008, o 10:18

To co sie wyrabia teraz przy tym skrzyżowaniu przechodzi ludzkie pojęcie.Chodzi mi o przejazd na drugą strone Sandomierskiej przy Romualda.W dzień taki delikwent dojezdzając to skrzyżowania z Romualda jedzie za innymi czyli jak sie komu spodoba poprowadzić całą karawane Romualda to jadą Romualda albo Sandomierską drugim pasem.Największe kabarety dzieją się w nocy. Wczoraj po 22 pozwoliłem sobie stanąc przy tym miejscu z dosłownie 10 min. a nie jedno widziałem. Jak jechała pielgrzymka TIRów to jeszcze pół biedy bo pierwszy jak wjeżdza w Romualda to pozostałe za nim. Ale najgorzej ma jak jedzie sam, niejednokrotnie stawali na środku ulicy i niewiedzili gdzie mają jechać taki sam problem mają samochody osobowe. Jeden ciężarówką wjechał w Romualda zobaczył ograniczenie do 2,5 ton i wycofywał spowrotem blokując oczywiście cały przejazd.Zdarzały sie też spontaniczne zawracania. Morał z tego taki, że jest tam żałosne oznakowanie. Słabo widoczne znaki sugerujące przejechanie na drugi pas Sandomierskiej i dlatego dzieją sie tam cuda :!:

aaa

Post autor: aaa » 13 września 2008, o 10:46

z dzisiejszego echa:
Północna jezdnia Sandomierskiej i IX Wieków będzie zamknięta do 19 września. Następnego dnia drogowcy wyłączą z ruchu południową jezdnię, także na tydzień. Potem czeka kierowców zamknięcie zachodniej jezdni Źródłowej i Solidarności. Na początku października ma być już lepiej.

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 14 września 2008, o 07:21

ice pisze:
Matt pisze:modernizacja tego skrzyżowania to porażka na całej długości ... przecież to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto
Poczekamy, zobaczymy.
Ja również mam wrażenie, że ta przebudowa na niewiele się przyda.

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 14 września 2008, o 11:03

Nie wiem czy aż taki zakres robót był potrzebny, jednak fakt faktem, że koleiny były tam ogrome.
Every dream has a price

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 18 września 2008, o 07:43

AKTUALNOŚCI
Obrazek
18 września 2008 - 6:45
Kielce > Korki będą dłużej!

Dłużej niż planowano będą zamknięte północne jezdnie ulic Sandomierskiej i IX Wieków w Kielcach (czyli newralgicznych tras wylotowych z miasta w Kierunku Warszawy, Sandomierza i Tarnowa). Droga najwcześniej zostanie otwarta w połowie przyszłego tygodnia.

Powód? Pogoda pokrzyżowała plany drogowców.
- W czasie opadów deszczu nie można wykonywać podbudowy nowej drogi i wylewać asfaltu. Na dwa dni prace zostały wstrzymane. Dziś ma nie padać, więc maszyny wyjadą, ale na piątek znowu są zapowiadane deszcze. Będą, więc trzy dni opóźnienia. Ta część remontu zostanie, więc zakończona w środę albo w czwartek w przyszłym tygodniu - przyznaje Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach.

Po otwarciu północnej jezdni Sandomierskiej i IX Wieków drogowcy zamkną południowe ich jezdnie, więc dalej będziemy stać w korkach.

źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /259135475
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 18 września 2008, o 10:44

Obrazek
Tak prawdopodobnie bedzie wyglądać skrzyzowanie po przebudowie, chodzi mi o rozmieszczenie pasów.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 18 września 2008, o 15:43

Więcej szumu podczas budowy niż zmian.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 18 września 2008, o 16:40

ice, myślę, że jednak odczujesz zmiany po skończeniu przebudowy.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 18 września 2008, o 18:30

Nie wątpie.
Ale szkoda, że jeszcze nie zrobili prawoskrętu z Solidarności.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 18 września 2008, o 19:04

Dla mnie troche za wąski wyjazd z Al. Solidarności.
Mogli zrobić tak jak kolo fontanny w stronę Cedzyny.

Dobrze że pojwią się nowe maszty z sygnalizatorami.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

aaa

Post autor: aaa » 19 września 2008, o 20:07

Przejezdzalem dzis wieczorem zrodlowa/al.solidarnosci w okolicach gdzie stoj samochody na swiatlach poczulem pewne nierownosci. Mam nadzieje ze to tylko jakies pozostalosci po budowie,ale miejsca w ktorych to bylo czuc sa niepokojace :( :( :(
Jutro moze znowu bede przejezdrzac przez ta krzyzowke to zworce wieksza uwage

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 19 września 2008, o 20:20

Bo to dopiero pewnie pierwsza warstwa asfaltu.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 21 września 2008, o 11:26

Ja bym dodał jeszcze lewoskręt z IXw i prawoskręt z Solidarności, tak aby na każdej z ulic były dwa pasy na wprost.

ObrazekObrazek

Jeszcze mam pytanko co to są te pasy z naprzemian ciemnymi i białymi polami, przy wysepce centralnej??

Awatar użytkownika
Matt
Kontakt:

Post autor: Matt » 24 września 2008, o 19:08

Wizard pisze:Nie wiem czy aż taki zakres robót był potrzebny, jednak fakt faktem, że koleiny były tam ogrome.
ogromne koleiny to chyba są na skrzyżowaniu przy Rolmecie na Ściegiennego w obu kierunkach ... wyjechać z Rolmetu w kierunku Trzuskawicy (przecinając Ściegiennego) idzie uszkodzić zawieszenie, więcej dojeżdżając do skrzyżowania od Morawicy do CK to już tragedia...

sory za OT

co do samego skrzyżowania ... nie wiem kto tak myśli ale należy zwrócić uwagę że to jest główne skrzyżowanie dwóch tras przelotowych Łódź - Lublin Warszawa - Tarnów ... i teraz czy prace przy modernizacji tego skrzyżowania nie powinny trwać na trzy zmiany??
druga sprawa która mi się nasuwa to bynajmniej to skrzyżowanie nie powinno być teraz modernizowane tylko dopiero wtedy gdy była by zrobiona trasa na Lublin czyli wydłużenie Świętokrzyskiej w stronę Cedzyny... czy nie lepiej było tam wpompować tą sumę pieniędzy i ewentualnie... chyba że myślę błędnie... ale z pewnością uniknęli byśmy takich korków ...

jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi mianowicie - pogoda, czy będzie im sprzyjać i dotrzymają terminów czy będą szukać takich dni bezdeszczowych jak ostatnia sobota gdzie kładli asfalt...

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 24 września 2008, o 20:01

Matt pisze:jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi mianowicie - pogoda, czy będzie im sprzyjać i dotrzymają terminów czy będą szukać takich dni bezdeszczowych jak ostatnia sobota gdzie kładli asfalt...
Żeby tylko bezdeszczowych, w niedziele padało i tez kładli asfalt.

ODPOWIEDZ