Promocja Kielc i regionu - realizacja

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Boss
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Boss » 10 września 2008, o 11:51

Dodaj Kielce do Ulubionych
-odnoszące sie do opcji w przeglądarce "dodaj do ulubionych" kierowane raczej do młodych

Kielce. Dzisiaj w modzie
-mnie wyraźnie kojarzy sie z off fashion ale pokazuje też "ze cos jest teraz modne" - a ludzie lubia modne rzeczy

Kielce - wszystkiego świętokrzyskiego!
-pozytywne konotacje z wszystkiego najlepszego(chociaż najgorszego tez sie moze kojarzyc)

OK!ielce
-pomysłowe i proste! zabawa słowna, hasło kierowane raczej do młodych

Kielce - wietrzne miasto
-przekuwające stereotypy w coś pozytywnego odnoszącego sie moze do Chicago - w końcu to też wietrzne miasto. a jednocześnie słowo wietrzne moze kojarzyc sie z słowem wieczne - co skoleji rodzi skojarzenia z Rzymem.

Kielce - To miasto Cię zaskoczy
-hmm. hasło jedynie odnoszące sie do zmiany opini o nim tzn tak jakbyśmy z góry zakładali że w Kielcach nie jest ładnie i dopiero po przyjeździe zmienimy zdanie. niby prawdziwe ale chyba jednak najsłabsze

Kielce. Miasto z klimatem
-odnoszące się do klimatu miasta który tworzą ludzie i jednoczesnie do "mikroklimatu" jaki u nas panuje - czyste świeze powietrze itp ale czy tylko my jesteśmy miastem z klimatem?

Kielce. Miasto z widokiem
z tych które wybrałem to kolejne raczej słabsze hasło. już widze tą promocje - fotki gór i umieszczenei na nich to hasło... będzie to troche kiczowate - a tak by to pewnei wygladało. pozatym skoro my mamy promowac sie widokiem to co ma powiedziec Zakopane, Bielsko Biała, Jelenia Góra itp..

Kielce piękne z natury
-fajne hasło troche gra słów odnosząca się do piękna przyrody która otacza nasze miasto. ale jakoś hasło nadaje mi sie bardziej do promocji margaryny niż miasta. ale pozatym to ok:)

tak na szybko skomentowałem sobie te które mnie najbardziej przypadły do gustu. wg mnie jeśli wygra któreś z tych haseł to będzie ok
Ostatnio zmieniony 10 września 2008, o 13:16 przez Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 września 2008, o 13:02

W tym haśle: OK!ielce jest chyba błąd ;) Ja bym nie dawał 2x literki i tylko traktował wykrzyknik jako literkę i i pewnie twórca hasła myślał podobnie a redaktor się walnął :P
Powinno być jak dla mnie OK!elce ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 10 września 2008, o 14:19

OK!elce mi się podoba...
Ale prawdę mówiąc najbardziej podoba mi się moja propozycja, która nie przeszła :P Wiadomo, że nie jestem obiektywny, ale hasło "Kielce - Zawiewa dobrym klimatem" wydaje mi się fajne. Nie muszę dodawać do czego się ono odnosi.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

hey

Post autor: hey » 10 września 2008, o 19:47

Dwa spośród tych 15 są mojego autorstwa :)

eM

Post autor: eM » 10 września 2008, o 21:09

sueno pisze: Dodaj Kielce do Ulubionych

Kielce - wietrzne miasto
Te dwa z wybranych, ale wg mnie najlepsze to
Kielce - Zawiewa dobrym klimatem
:lol:

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 10 września 2008, o 21:25

RZ pisze:"Dodaj Kielce do Ulubionych" - fajne hasło!

I jeszcze - "Kielce - To miasto Cię zaskoczy"
Jednego dobrego hasła wcześniej nie zauważyłem.

A zatem po ponownym, uważnym przeanalizowaniu moim faworytem zostało hasło:

Przyjedź, zobacz, zostań - Kielce

bardzo mi pasuje :) moim zdaniem zawiera w sobie więcej pozytywnej treści niż inne i ostatecznie właśnie na nie zagłosuję
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

hey

Post autor: hey » 10 września 2008, o 21:41

RZ pisze:
RZ pisze:"Dodaj Kielce do Ulubionych" - fajne hasło!

I jeszcze - "Kielce - To miasto Cię zaskoczy"
Jednego dobrego hasła wcześniej nie zauważyłem.

A zatem po ponownym, uważnym przeanalizowaniu moim faworytem zostało hasło:

Przyjedź, zobacz, zostań - Kielce

bardzo mi pasuje :) moim zdaniem zawiera w sobie więcej pozytywnej treści niż inne i ostatecznie właśnie na nie zagłosuję

A dziękuję,dziękuje... Tylko powinno być :
Kielce- Przyjedź,zobacz,zostań. Zmienili mi kolejność...

Drugie moje to właśnie: Kielce-To miasto Cię zaskoczy.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 11 września 2008, o 06:53

KIELCE
11 września 2008 - 0:01
Głosujcie na najlepszy projekt witacza (zdjęcia)
Obrazek
Projekt rogatek wytypowany przez władze Kielc nie spodobał się naszym czytelnikom.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przedstawiamy dziesięć projektów witaczy. Który podoba się Państwu najbardziej?

Prezentujemy wszystkie propozycje nadesłane na konkurs do magistratu. Sami wybierzcie najładniejszy.

Pod naporem krytyki naszych czytelników prezydent Kielc, Wojciech Lubawski zrezygnował z wybranego projektu witaczy. W czwartek prezentujemy wszystkie. Głosujcie, który jest najlepszy.

Po tym jak we wtorkowym wydaniu "Echa Dnia” opublikowaliśmy wizualizację wybranego przez naszych urzędników projektu witaczy, które miały się pojawić przy głównych drogach wjazdowych do stolicy województwa świętokrzyskiego rozdzwoniły się telefony w naszej redakcji. Ruszyła lawina krytyki.

WYCOFAŁ SIĘ

Głosy niezadowolenia przekazaliśmy do prezydenta Kielc, Wojciecha Lubawskiego, który z pomysłu realizacji projektu się wycofał i zapowiedział szukanie kolejnych rozwiązań.

Przypomnijmy, że miasto ogłosiło konkurs na zaprojektowanie witaczy. Nadesłano nań kilka propozycji, ale żadna nie została uznana za dobrą. Prezydent zwrócił się, więc do Marka Cecuły, uznanego w świecie plastyka, by ten zaproponował swoją wersję. Cecuła przedstawił dwie propozycje, jedną elektroniczną, drugą w formie rzeźby, którą wybrano, ale wiadomo już, z jakim skutkiem.

PRACUJE NAD PROJEKTEM

Marek Cecuła pracuje już nad nowym projektem. - Robimy rewizję całego projektu i tworzymy nowe wzory. Ten nowy projekt będzie na pewno zbliżony do tej pierwszej prostszej formy, lecz to nie jest jeszcze do końca opracowane. Dlatego wolałbym poczekać z pokazywaniem projektu, by nie rozdmuchiwać już i tak nagrzanej atmosfery.

Poprzednie wizualizacje nie pokazują dobrze mojego zamysłu i nie są dobrze przyjęte. Sytuacja jest dobra, bo pozwala nam na dalsze poszukiwania, rozpoznanie nowych i innych możliwości. Witacze na pewno pojawią się wkrótce na powierzchni i będzie można je zobaczyć.

WASZ GŁOS SIĘ LICZY

My postanowiliśmy zaprezentować wszystkie propozycje witaczy. Zarówno te nadesłane na konkurs jak i Marka Cecuły. Obejrzyjcie i zdecydujcie, który wam się podoba. Opinie możecie wyrażać telefonicznie, a także głosować na naszej stronie internetowej. Wyniki sondy przekażemy prezydentowi.

Lidia Cichocka

źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /212478607
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 11 września 2008, o 07:24

Jedyny, który byłby skłonny zaakceptować to ten z pałacem biskupim, ale pomysł musiałby być rozwinięty. Reszta zupełnie mi się nie podoba...

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 11 września 2008, o 08:15

No właśnie coś słabe te propozycje...
pletwa

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 11 września 2008, o 09:00

hey pisze:A dziękuję,dziękuje... Tylko powinno być :
Kielce- Przyjedź,zobacz,zostań. Zmienili mi kolejność...

Drugie moje to właśnie: Kielce-To miasto Cię zaskoczy.
A to fajnie :) Tym bardziej trzymam kciuki :!:

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 11 września 2008, o 09:36

sueno pisze: Obrazek

Ja widzę dwie takie "kolumny" bez herbu, zwrócone ostrymi wierzchołkami do siebie. Pomiędzy nimi "Civitas Kielcensis" i Korona wyżej. Natomiast nieco niżej na jednej "kolumnie" "Witamy w Kielcach" a na drugiej "Welcome to Kielce".

Niestety obawiam sie ze taka konstrukcja zajmowała by zbyt dużo miejsca. :|
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

Boss

Post autor: Boss » 11 września 2008, o 11:26

tu właściwie nie ma z czego wybierac - jeden projekt gorszy od drugiego. korzystnie wygląda tylko ten jeden:
Obrazek
jedyne co bym zmienił to dodał słowo "witamy" nie tylko w j. angielskiem ale w jeszcze kilku innych językach.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 11 września 2008, o 12:46

Boss pisze: jedyne co bym zmienił to dodał słowo "witamy" nie tylko w j. angielskiem ale w jeszcze kilku innych językach.
Nie no bez przesady :?
Ogólnie wszystkie pozostałe propozycje są słabe.

pk5

Post autor: pk5 » 11 września 2008, o 13:40

A co z tymi propozycjami które powstały na forum?

Je również nalezy wziąć pod uwagę :)

ODPOWIEDZ