Wypromujmy Kielce. Konkurs za 3000 PLN.

To, co mozemy zrobic.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 3 września 2008, o 19:14

Nie znam na to paragrafu, ale myśląc zdroworozsądkowo to jak ci ktoś narobi na wycieraczkę i ty będziesz wiedział kto to, to będziesz mu zakładał sprawę żeby sprzątnął to g**no i to tak miesiącami będzie śmierdzieć czy sprzątniesz je a założysz sprawę o zwrot kosztów za sprzątnięcie i ewentualnie nałożysz karę za zaśmiecanie? :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 3 września 2008, o 19:16

ewentualnie to sąd nałoży. Masz rację. Ale czy chcesz fotografować, zrywać i zakładać sprawy w sądzie? Mamy czas?

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 3 września 2008, o 19:29

Jakąś pokazową akcję można zrobić :) Wytypować najbardziej zaplakatowane miejsce, zebrać ludzi, powiadomić media i wyczyścić dane miejsce z plakatów :)

pk5

Post autor: pk5 » 3 września 2008, o 19:37

Można. ALe ja myślę że nie wszystko na raz. Pogadamy w niedziele o co mi chodzi :)

Awatar użytkownika
193
Kontakt:

Post autor: 193 » 3 września 2008, o 21:54

czyli wielka akcje popchniecia Kilec na droge switlistej przyszlosci zaczynamy od donosow na policje. YUPI!!!

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 3 września 2008, o 22:01

nie pij tyle :P I to tylko rozmowa a nie ustalenia :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5

Post autor: pk5 » 4 września 2008, o 05:53

193, wielką akcje zaczniemy od spisania i "wyprostowania" naszych pomysłów :)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 4 września 2008, o 09:04

sueno pisze:
RZ pisze:Ta sonda sueno jest bliska mojemu myśleniu o tych sprawach.
:oops:
A tak na poważnie :P Ja wolę poznać zdanie zwykłych szarych ludzi bo to wśród nich pokutują stereotypy i to oni są głównie turystami a nie jaśnie oświeconych redaktorów, którzy uważają że rozumy pozjadali :P

W sumie to można by zestawić opinie :D Mógłby to być ciekawy eksperyment ;)
No tak - wypada doprecyzować :) Twoja propozycja była po prostu dla mnie inspiracją . Nie oznacza to bynajmniej, że chcę Twój pomysł zastąpić swoim. Pisząc, że "podobnie myślę" miałem na myśli sondę rozumianą ogólnie. Jest moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem wykorzystać autorytet, jaki niektórzy z nas mogli sobie wyrobić na rozmaitych ogólnopolskich forach internetowych, by popytać o Kielce. Ja przedstawiając swoją propozycję mam po prostu inny cel. te dwie sprawy sobie w żaden sposób nie przeszkadzają.
Mój cel jest niezmienny i ambitny :wink: - to zmiana stereotypów dotyczących Kielc. I "moja" sonda w tym kontekście byłaby krokiem w tym kierunku. Wiadomo nie od dzisiaj, że zamiast przekonać pojedynczo, jedną po drugiej tysiąc osób, lepiej jest przekonać jedną, która dla tych tysiąca jest autotytetem. To są tzw. liderzy opinii. Poza tym, gdyby udało się uzyskać taką oto wiedzę:
- jak postrzegają Kielce i co w ogóle o nich wiedzą redaktorzy naczelni ogólnoplskich mediów (czytanych , słuchanych i oglądanych przez miliony osób) i znani ogólnopolscy dziennikarze (największym wyzwaniem będzie tak to przeprowadzić, żeby zechcieli odpwiedzieć na taka sondę),
- jak postrzegają kieleckie środowisko kulturalne i artystyczne znani w Polsce atyści i animatorzy kultury,
- jak postrzegają wygląd miasta znani architekci i urbaniści,

...i tak dalej (można dopisać kolejne grupy)

byłaby to wiedza dla osób zajmujących się promocją miasta bezcenna.

Ja zresztą od dawna siedzę w temacie (PR Kielc jest moją pasją od lat) i staram się myśleć kompleksowo (ale bez kompleksów :wink: ). Innymi słowy zastanawiam się , co bym robił, gdybym odpowiadał w UM za propocję Kielc. Biore przy tym pod uwagę specyfike urzędniczą, bo sam przecież jestem urzędnikiem i to już nie od dzisiaj (tyle, że zajmuję się sprawami nie związanymi z tym o czym na tym forum dyskutujemy)...
Czuję się zaproszony na spotkanie w niedzielę i mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć (cały dzień nie będzie mnie w Kielcach ale na 20 powinienem się wyrobić). Miło będzie poznać "pozytywnego mieszacza" CO i tych których dotąd nie poznałem na spotkaniu w Tabu. :)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

pk5

Post autor: pk5 » 4 września 2008, o 16:24

Rz: ejsteś urzędnikiem w ck? w takim razie co nie omawiamy..nie mogę sobie wyobrazić w jakiej branży pracujesz, skoro my o tym nie rozmawiamy na forum ;)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 4 września 2008, o 18:31

pk5 pisze:Rz: ejsteś urzędnikiem w ck? w takim razie co nie omawiamy..nie mogę sobie wyobrazić w jakiej branży pracujesz, skoro my o tym nie rozmawiamy na forum ;)
kompetencje wojewody to przede wszystkim kontrola samorządów (czy przestrzegają prawa), druga instancja (rozpatrywanie odwołań od decyzji samorządów w niektórych sprawach, co się wiąże z interpretacją przepisów), wydawanie różnego rodzaju zezwoleń... Zbyt wiele o takich sprawach nie rozmawiamy :wink:
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

pk5

Post autor: pk5 » 4 września 2008, o 18:36

Ach tak. Ale chyba nie jesteś Bozentyna Pałką-Korubą? :) taki żart.

To bardzo miło pana poznać :) Miło, ze zobaczymy się na obiadku (mamnadzieje, ze uda mi się dotrzeć).

Cyniczny Optymista
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 6 września 2008, o 07:18

Moi drodzy!
Jak czesc z Was juz wie - bardzo mocno angazuje w stworzenie spolecznej wizji rozwoju Kielc i wojewodztwa swietokrzyskiego.
Poniewaz jedna z najwazniejszych rzeczy (niemal kompletnie, niestety, nie doceniana przez naszych wlodarzy) jest marketing oraz PR regionu, klade na niego w swej dzialalnosci szczegolny nacisk.

Jedna z ciekawszych akcji zachwalajacych uroki Polski jest organizowany przez "Rzeczypospolita" konkurs "7 cudow Polski".
W tym roku Kapitula zakwalifikowala do niego pochodzaca z naszego regionu Jaskinie Raj.

Zwyciezcy sa bardzo intensywnie promowani przez redakcje, a uzyskanie tytulu jednego z 7 cudow bardzo podnosi jego prestiz oraz (a to najwazniejsze) jego popularnosc wsrod turystow.
Jest to najwazniejsze o tyle, ze za turystami przychodza ich pieniadze tworzace nowe miejsca pracy w regionie.
Stad - bardzo Was prosze o glosowania w w/w konkursie oraz o jego naglasnianie wsrod znajomych i rodziny.

Pochwalmy sie Polsce Jaskinia Raj!

http://www.rp.pl/cudapolski/formularz.jsp

(...)Wybieramy najpiękniejsze miejsca w Polsce
Morskie Oko w Tatrach, Puszcza Białowieska, Maczuga Herkulesa, a może Bagna Biebrzańskie? Każdy może zagłosować na siedem cudów polskiej natury.
W naszym plebiscycie, który ogłosiliśmy na początku wakacji zgłosili państwo prawie 200 różnych miejsc w całym kraju. Kapituła złożona z ekspertów – geografa, biologów, fotografików, podróżników – wybrała spośród nich 21 najwartościowszych.
Siedem cudów natury polskiej to tylko hasło. Nie traktujemy go dosłownie, nie chodzi bowiem o wskazanie miejsc o naukowych walorach geograficznych, przyrodniczych czy geologicznych, lecz raczej o miejsca, które najbardziej lubimy, o ukochane krajobrazy.

Od 5 września do 6 października (godzina 0.00) można oddać głos na kandydatów z listy nominowanych.

Jak głosować?
1. Zaznacz obiekty, które wybierasz - nie więcej niż siedem
2. Podaj swój adres e-mail i kliknij "wyślij"
3. Na podany przez siebie adres dostaniesz prośbę o potwierdzenie swojego głosu
4. Po kliknięciu w link, który znajdziesz w przysłanym przez nas e-mailu, twój głos zostanie ostatecznie zarejestrowany
5. Z jednego adresu internetowego można zagłosować tylko raz
6. Głosowanie trwa do 6 października do północy(...)

http://www.rp.pl/cudapolski/formularz.jsp
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie :)

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 29 września 2008, o 02:02

Małe pytanie... Czy akcja z hasłem dalej aktualna?? Słyszałem, że jakiś czas temu rozstrzygnieto podobny konkurs w wyborczej...

Cyniczny Optymista
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 1 października 2008, o 14:37

Mad - oczywiscie, ze akcja jest ciagle aktualna. Do 30 pazdziernika.
Bardzo zachecam do nadsylania prac, pomyslow, hasel.

Pzdr
A.
Cynizm Optymizm i Ironia

Cyniczny Optymista
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 31 października 2008, o 13:30

Drodzy panstwo!

Kilkanascie tygodni temu oglosilem konkurs na promocje naszego miasta.

1) Wymysl haslo promujace Kielce. Max. 5 slow.
2) Stworz prace pt „Zarys kampanii promujacej Kielce” Min. 5 stron, max. 10.
3) Stworz prace pt „Kierunki rozwoju Kielc wraz z uzasadnieniem”. Min. 5
stron, max. 10.

Termin nadsylania prac uplynal 30 pazdziernika 2008r.

W zwiazku z powyzszym oglaszam liste osob, ktore nadeslaly swoje prace.

Haslo:
Adriana Warchol
Michal Pajek
Michal C aka MadMike
Grzegorz Ciewinski

Praca:
„Zarys kampanii promujacej Kielce”
Michal Pajek

Praca:
„Kierunki rozwoju Kielc wraz z uzasadnieniem”
Nie wplynela zadna praca

O ile sam konkurs nie odniosl wielkiego sukcesu (gdzies popelnilem blad - i musze go wyeliminowac, by przyszloroczna edycja udala sie lepiej ;), o tyle cel jaki sobie nim stawialem:
dotarcie do wartosciowych, ciekawych ludzi i przyciagniecie ich na Obiady Czwartkowe okazal sie wiecej niz sukcesem.
I za to seredecznie dziekuje.

Ogloszenie wynikow - w kategorii "haslo", bo w "Kampanii" juz chyba wiecie (serdecznie gratuluje zwyciezcy) nastapi 11 listopada 2008.

Z wyrazami szacunku
Arkadiusz J.Stawicki
Cynizm Optymizm i Ironia

ODPOWIEDZ