MZD Kielce - Modernizacja płyty Rynku

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 20 sierpnia 2008, o 20:55

Formalnie jest to plac. A nieformalnie? Według Ciebie co to jest jak nie plac?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 21 sierpnia 2008, o 07:53

MeehoweCK pisze:Z tego co wiem, będzie wymieniona nawierzchnia alejek (i być może oświetlenie). Cały ciąg od Placu NMP do Placu Artystów ma mieć zbliżony charakter. Z tą różnicą, że na Wzgórzu Zamkowym pozostanie dużo zieleni.
A od placu Artystów do Zamkowej (wzdłuż Staszica) też?
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Maniax

Post autor: Maniax » 21 sierpnia 2008, o 08:44

MeehoweCK pisze:Formalnie jest to plac. A nieformalnie? Według Ciebie co to jest jak nie plac?
Nie wiem, trwanik jakiś i uliczki brukowane. Plac mi się kojarzy z placem w stylu Plac Wolności czy Artystów po prostu.
Lokalny patriota

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 21 sierpnia 2008, o 14:06

RZ pisze:
MeehoweCK pisze:Z tego co wiem, będzie wymieniona nawierzchnia alejek (i być może oświetlenie). Cały ciąg od Placu NMP do Placu Artystów ma mieć zbliżony charakter. Z tą różnicą, że na Wzgórzu Zamkowym pozostanie dużo zieleni.
A od placu Artystów do Zamkowej (wzdłuż Staszica) też?
Wydaje mi się, że też, ale to tylko moje domysły
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 31 sierpnia 2008, o 21:43

Toruń- Pl. Rapackiego (fontanna bije rekordy popularności w mieście, dzieciaki latają między wodotryskami, ludzie mają możliwość dotknąć i poczuć na własnej skórze fontannę. Fajna rzecz, której mi w CK brakuje. Przy fontannie można było spotkać setki ludzi, a szczególnie wieczorową porą, ponieważ wtedy właśnie wodotryski emitowały wraz z wodą także zmieniającą się paletę barw, co widać na poniższych zdjęciach. Kto nie był, niech żałuje- MAŁA RZECZ A CIESZY.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 31 sierpnia 2008, o 22:08

No to nasze wodotryski są "prawie" takie same... ;)

herne

Post autor: herne » 2 września 2008, o 17:02

Przetarg nieograniczony - Przebudowa ul. Orlej i Koziej w Kielcach wraz z rozbiórką fontanny na Rynku i pracami archeologicznymi

2 września 2008r. Miejski Zarząd Dróg ogłosił przetarg nieograniczony pn: "Przebudowa ul. Orlej i Koziej w Kielcach wraz z rozbiórką fontanny na Rynku i pracami archeologicznymi".

Zakres zamówienia obejmuje m.in.: przebudowę i zmianę ukształtowania ulicy Orlej i Koziej z niezbędną infrastrukturą, budowę oświetlenia, przebudowę linii kablowej SN i teletechniki, przebudowę i budowę kanalizacji deszczowej, wyburzenie istniejącej fontanny na płycie Rynku, nadzór archeologiczny i badania archeologiczne.

Otwarcie ofert: 25.09.2008r.
Zakończenie robót: 31.05.2009r.

O ile przetarg zostanie rozstrzygnięty to wkrótce pożegnamy się z fontanną.

Michal K

Post autor: Michal K » 2 września 2008, o 17:40

herne pisze:Przetarg nieograniczony - Przebudowa ul. Orlej i Koziej w Kielcach wraz z rozbiórką fontanny na Rynku i pracami archeologicznymi

2 września 2008r. Miejski Zarząd Dróg ogłosił przetarg nieograniczony pn: "Przebudowa ul. Orlej i Koziej w Kielcach wraz z rozbiórką fontanny na Rynku i pracami archeologicznymi".

Zakres zamówienia obejmuje m.in.: przebudowę i zmianę ukształtowania ulicy Orlej i Koziej z niezbędną infrastrukturą, budowę oświetlenia, przebudowę linii kablowej SN i teletechniki, przebudowę i budowę kanalizacji deszczowej, wyburzenie istniejącej fontanny na płycie Rynku, nadzór archeologiczny i badania archeologiczne.

Otwarcie ofert: 25.09.2008r.
Zakończenie robót: 31.05.2009r.

O ile przetarg zostanie rozstrzygnięty to wkrótce pożegnamy się z fontanną.
Fontanny nie ma co żałować, chyba tylko studenci ją polubili (słynne kąpiele poczas Juwenaliów).

Termin zakończenia robót jaki podałeś to chyba żart albo pomyłka?

pk5

Post autor: pk5 » 2 września 2008, o 17:44

Ze tak póżno? Cóz tez sie zdziwiłem,a le każdy przecinek w ofercie jest wazny i jego brak mozę zadecydowac o dyskwalifikacji :/

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 września 2008, o 17:45

Bo to chyba czas na realizacje calej inwestycji, czyli zlikwidowania fontanny i przebudowy ulic.

pk5

Post autor: pk5 » 2 września 2008, o 17:47

ale przeanalizujmy ile trwa wyłoneinie: 30 dni od otwarcia chyba, potem odwołania tez chyba 30 dni. czyli 25.11 mogą zacząć. i będa to robić az do maja?? pół roku?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 2 września 2008, o 17:52

Michal K: http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... 5946#55946

pk5: przesadzasz z tymi przecinkami ;) Nie ma aż takiej tragedii :P

herne: Paweł podałbyś źródło bo wujek google nie może znaleźć twojego niusa :P Strona UZP tez nie działa

EDYTA: pk5: Nic nie policzysz bez przeczytania ogłoszenia ;) Nie sil się :P Za dużo niewiadomych ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5

Post autor: pk5 » 2 września 2008, o 18:01

@sueno:

Że niby za cienki ejstem z matematyki?

:D:D:D

Jakbyś nie zauważył to prezentuję Ci moją charakterystyczna cechę: tenedencję do przesady.

Chciałem bardzo obrazowo pokazać co się wyrabia na przetargach.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 2 września 2008, o 18:03

pk5: Znaczy jesteś Zamawiającym czy Wykonawcą? :P A ja ci powiem że ani jednym ani drugim skoro nie wiesz ile jest czasu na protest i ewentualne odwołanie i czy w ogóle ono przysługuje :P
Bez przeczytania treści ogłoszenia nie wiesz jaka jest wartość zamówienia i jakie środki ochrony prawnej przysługują Wykonawcy więc terminu nie policzysz :P Zauffffaj mi ufff uffff :P

Jak wstanie strona UZP to podam linka do ogłoszenia ;)

EDYTA: A jak jesteś taki dobry z matmy to potrzebuję wzoru na limes inferior do mojego avatara :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5

Post autor: pk5 » 2 września 2008, o 18:17

Nie wiem, nie twierdzę,że ejstem jakimś znawcą, dlatego tak sobie tylko gdybam.

Co do matmy również.

Ale wujek google pewnie Cię już nie lubi <lol2>. Po za tym mozęsz sies kontaktowac z moim matematykiem ;)

ODPOWIEDZ