Bilety komunikacji miejskiej

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 25 maja 2008, o 23:28

Zrobiłem dziś zdjęcie automatu do sprzedaży biletów na przystanku w Bytomiu przy Wrocławskiej. Automat jest może "lekko" podrapany, ale działa. Jeszcze nie widziałem, żeby te automaty były nieczynne na skutek dewastacji. Jeśli tam przyjęły się bez problemu to nie sądzę, aby u nas miałoby być inaczej.

(To dla tych którzy, twierdzą że automaty po kilku dniach będą zniszczone i ich zakup jest bez sensu)

Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 26 maja 2008, o 02:01

Kilkakrotnie korzystałem z automatów KZK GOP. Niektóre nie chcą wydawać reszty, ale poza tym działają 8)
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 28 czerwca 2008, o 19:54

Chciałbym zapytać się, czy ktoś kolekcjonuje bilety komunikacji miejskiej w Kielcach. Mam prawie wszystkie wizerunki z biletów okresowych, brakuje mi chyba jednego:

Obrazek

Pozostałe plastiki mam w zdecydowanej większości powtórzone, nawet po dwa razy. Gdyby ktoś miał ten na zbyciu, a brakowało mu innego, można by się wymienić. Odpowiedź proszę na PW.

Bilety komunikacji miejskiej Kielce

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 29 czerwca 2008, o 00:00

Zdawalo mi sie, ze na plastikowych biletach widnieja obrazki z Kielc.
Czy ten powyzej tez prezentuje jedno z miejsc w miescie?
Jesli tak to chyba jeszcze tam nie bylem :?

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 29 czerwca 2008, o 08:59

Nie zawsze są obrazki z Kielc, czasem są kwiatki, zwierzęta alno egzotyczne plaże. Patrz link w poprzednim poście.

Erotis
Kontakt:

Post autor: Erotis » 29 czerwca 2008, o 09:54

Petras pisze:Chciałbym zapytać się, czy ktoś kolekcjonuje bilety komunikacji miejskiej w Kielcach. Mam prawie wszystkie wizerunki z biletów okresowych, brakuje mi chyba jednego:

Obrazek
Dysponuję takim oto biletem z powyższym wizerunkiem :
Obrazek

http://img165.imageshack.us/my.php?imag ... 008bo0.jpg

seba_ck

Post autor: seba_ck » 18 sierpnia 2008, o 23:19

KIELCE
19 sierpnia 2008 - 0:01

Automaty do sprzedaży biletów wkrótce w autobusach

Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach wkrótce wprowadzi automaty do sprzedaży biletów w autobusach.

Wprowadzenie automatów do sprzedaży biletów w autobusach to dopiero początek zmian szykowanych przez Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach.

Automaty do sprzedaży biletów za dwa tygodnie będą montowane w autobusach miejskich. Pod koniec przyszłego roku pojawią się automaty na przystankach w centrum Kielc, a wkrótce również tablice z elektryczną informacją o odjazdach autobusów.

Pasażerowie już pod koniec sierpnia będą mogli wypróbować nowe automaty do sprzedaży biletów, które będą zamontowane w miejskich autobusach. Początkowo plan była taki, żeby automaty znalazły się tylko w niskopodłogowych, nowych autobusach, jednak po analizach wyszło, że te przegubowe również potrzebują automatów.

- Autobusy przegubowe jeżdżą poza miasto, a tam najczęściej nie ma gdzie kupić biletów, więc automaty będą jak najbardziej potrzebne w tych autobusach - tłumaczy Barbara Damian z Zarządu Transportu Miejskiego w Kielcach.
80 sztuk automatów do Kielc przyjedzie w połowie tygodnia. Montowanie ma rozpocząć się w ostatnim tygodniu sierpnia, a na początku września pasażerowie będą mogli już je wypróbować.

- Montowanie automatów trochę trwa, ponieważ należy wyprodukować całą infrastrukturę elektryczną do ich zawieszenia. Będą informacje na każdym z automatów, w jaki sposób je obsługiwać - mówi Barbara Damian.
Montaż automatów to pierwszy z etapów wprowadzania udogodnień dla kieleckich pasażerów. Pod koniec przyszłego roku na głównych przystankach w mieście, czyli przy ulicy Żytniej, al. IX Wieków Kielc oraz ulicy Sandomierskiej pojawi się 20 automatów do sprzedaży biletów.

- Również pod koniec roku na przystankach pojawią się tablice, które będą informowały podróżnych, o której godzinie podjedzie dany autobus. Tablice będą zintegrowane z systemem GPRS, do którego podłączone będą autobusy miejskie. Na początku 2011 roku chcemy wprowadzić bilety elektroniczne, do których ten system będzie niezbędny. Wówczas pasażerowie po wejściu do autobusu i odznaczeniu się w systemie będą płacili tylko za przejazd konkretnej liczby przystanków - mówi Barbara Damian.

Elżbieta Zemsta
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /381137002
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 29 sierpnia 2008, o 13:06

Automaty w autobusach od poniedziałku
Od poniedziałku, 1 września w części kieleckich autobusów będzie można kupić bilety wydrukowane przez automat.

Na początek urządzenia zostały zamontowane w 20 autobusach w solarisach i Jelczach. Do końca września pojawią się jeszcze w 80 pojazdach.

W automatach można kupić bilety jednorazowe i jednodniowe. Urządzenie przyjmuje monety: 10 gr, 20 gr, 50 gr, 1 zł, 2 zł, 5 zł i wydaje resztę. Wydrukowany bilet należy skasować.

Pasażerowie znajdą automaty bez problemu ponieważ zostały
zamontowane na wprost środkowych drzwi autobusu.
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /658138864
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 30 sierpnia 2008, o 09:24

MAŁY pisze: solarisach i Jelczach. Do końca września pojawią się jeszcze w 80 pojazdach.
W jelczach :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: Myślę że bardziej przydały by się w wozach niskopodłogowych , a dopiero później w Jelczach , Ikarusach...

giani
Kontakt:

Post autor: giani » 30 sierpnia 2008, o 09:59

Kiecu pisze:
MAŁY pisze: solarisach i Jelczach. Do końca września pojawią się jeszcze w 80 pojazdach.
W jelczach :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: Myślę że bardziej przydały by się w wozach niskopodłogowych , a dopiero później w Jelczach , Ikarusach...
a co to za roznica?
przeciez to sie da wymontowac i zamontowac na nowo gdzie indziej
a jelcz to tez autobus
mysl...

Ziarek

Post autor: Ziarek » 30 sierpnia 2008, o 12:15

Kiecu pisze:
Nie rozumiem co to za różnica jaki i tak każdy autobus musi mieć taki automat (nawet jak jakaś peerlka pojeździ rok czy więcej to nic nie zmieni)

pk5

Post autor: pk5 » 31 sierpnia 2008, o 08:29

po za tym na razie zamontowali w tych wyremontowanych w Solcu...

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 31 sierpnia 2008, o 08:35

pk5 pisze:po za tym na razie zamontowali w tych wyremontowanych w Solcu...
Nie tylko - widziałem stelaż w #665.

pk5

Post autor: pk5 » 31 sierpnia 2008, o 08:37

A fakt, zapomniałem. Ja też :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 sierpnia 2008, o 21:28

Jesli chodzi o Jelcze to tylko 120M, bo najstarsze i tak pojezdza jeszcze ok. 3 lat.

ODPOWIEDZ