Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Zarżnął sięZiarek pisze:I co się stało z silnikiem #318 że do naprawy???
Z Mazami jest tak jeśli będzie już wiadomo ze to będą Mazy to producent się zobowiązał, że wstrzymuje produkcje na rynek wschodni i zajmuje się tylko dostawą dla Kielc, żeby zdąrzyć przed nowym rokiem. Będziemy takim priorytetemAR pisze:Zwrócie uwagę na termin realizacji zamówienia.
W zależności od modelu jest to od 30 do 90 dni także pod koniec września KASP/MPK musi zdecydowac się na zakup.
Chyba, że "nasze" - nie koniecznie akurat MAZy, się już produkują
-
Ziarek
już wiem o tej akcji od ok. 10 min bo nie miałem co robić więc sobie wszedłem na gł menu forum i wchodziłem np. do inwestycji, sporu i w końcu do komunikacja-kielce i zauważyłem zakładkę z tą akcją ja na nią się też piszępk5 pisze:Akcję Razem MA3em: szcegóły w temacie http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... php?t=1551Ziarek pisze:jaką akcję??? z farbą na neoplanki i solarki? czy coś innego.
I co się stało z silnikiem #318 że do naprawy???
A co do farby, na pewno odmalują w miejsckie barwy po takim akcie wandalizmu?
jeszcze chciałbym odp. do TOLEK:
Przepraszam myślałem ze leżący ma silnik bo ma komorę na całą szerokość a nie tak jak w solarach, neoplanach, czy w LAZach w lewym boku
I odp. do Patrol:
aha, tak to est gdy tak się dba o autobus
Do Ziarka,no problem,silnik jak wspomniałem pionowy,wentylator chłodnicy napędzany paskiem czyli prostota na maxa,mniej komputerów,czujników, mniej awarii,nie oszukujmy sie,autobus miejski powinien być maksymalnie(oczywiście w granicach rozsądku)prosty w obsłudze i naprawach,nieraz chodzą po 16-18 godzin na dobe,to nie jest turystyk żeby musiał mieć klime,barek i inne szmerybajery potrzebne gdy jedzie sie przez kilka,nawet kilkanaście godzin i paręset kilometrów.Co nie znaczy że BMC mi sie podoba..............................jestem na nie.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja też jestem na nie.
Nie jechałem ale widziałem
Wydaje się mały, mniejszy niż 12 m.
Design, oprócz przedniego pasa z lampami, to nawet koniec lat 80-tych.
Poza "ikarusowską" tylną ścianą autobus stwarza całkiem nie europejski klimat.
Całość nawet nie robi wrażenia solidności, a oszczędności widać chociażby po braku osłony na śruby na przednich felgach.
W środku, wg mnie, niezbyt dużo miejsca.
Test spóźniony o 20 lat.
PS. Jak długo będzie trwał test? Chcialbym zrobić fotki
Nie jechałem ale widziałem
Wydaje się mały, mniejszy niż 12 m.
Design, oprócz przedniego pasa z lampami, to nawet koniec lat 80-tych.
Poza "ikarusowską" tylną ścianą autobus stwarza całkiem nie europejski klimat.
Całość nawet nie robi wrażenia solidności, a oszczędności widać chociażby po braku osłony na śruby na przednich felgach.
W środku, wg mnie, niezbyt dużo miejsca.
Test spóźniony o 20 lat.
PS. Jak długo będzie trwał test? Chcialbym zrobić fotki
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- MAŁY
Turecki autobus testowany w Kielcach
Tego jeszcze nie było. BMC Procity to ostatni i najbardziej egzotyczny autobus testowany przez kieleckie MPK. Brytyjska firma swoje samochody buduje w Turcji i właśnie uruchamia sieć sprzedaży w Polsce.
W czwartek charakterystyczny żółty autobus jeździł na linii nr 20, a dziś będzie woził pasażerów na linii nr 1. - To wóz klasy pośredniej pomiędzy białoruskim MAZ-em a solarisem. Jego cena również ma być na średnim poziomie - mówi Zbigniew Śledź, dyrektor ds. techniczno-eksploatacyjnych MPK. Dodaje, że mechanicy chwalą BMC za różne rozwiązania ułatwiające pracę. Dziś pracownicy MPK będą sprawdzać opinie pasażerów.
To prawdopodobnie ostatnia marka na testach w Kielcach. - Poznaliśmy już szeroką ofertę producentów. Teraz czas podjąć decyzję co do zakupu konkretnych autobusów - podkreśla dyrektor Śledź. To konieczne, bo od 1 stycznia firma musi wypuścić na trasy około 25 nowych autobusów. Ich zakup będzie sfinansowany z kredytu.
MPK podało również dane o wynikach testów scanii napędzanej bioetanolem. - Autobus jest bardzo ładnie wykonany, ale okazało się, że ma spalanie na poziomie 80 litrów na 100 km kilometrów. Tymczasem autobusy, które już mamy, na tych samych trasach palą 36 litrów na 100 km. Poza tym pasażerowie skarżyli się na zapach spalin - dodaje dyrektor Śledź.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... l?skad=rss
Tego jeszcze nie było. BMC Procity to ostatni i najbardziej egzotyczny autobus testowany przez kieleckie MPK. Brytyjska firma swoje samochody buduje w Turcji i właśnie uruchamia sieć sprzedaży w Polsce.
W czwartek charakterystyczny żółty autobus jeździł na linii nr 20, a dziś będzie woził pasażerów na linii nr 1. - To wóz klasy pośredniej pomiędzy białoruskim MAZ-em a solarisem. Jego cena również ma być na średnim poziomie - mówi Zbigniew Śledź, dyrektor ds. techniczno-eksploatacyjnych MPK. Dodaje, że mechanicy chwalą BMC za różne rozwiązania ułatwiające pracę. Dziś pracownicy MPK będą sprawdzać opinie pasażerów.
To prawdopodobnie ostatnia marka na testach w Kielcach. - Poznaliśmy już szeroką ofertę producentów. Teraz czas podjąć decyzję co do zakupu konkretnych autobusów - podkreśla dyrektor Śledź. To konieczne, bo od 1 stycznia firma musi wypuścić na trasy około 25 nowych autobusów. Ich zakup będzie sfinansowany z kredytu.
MPK podało również dane o wynikach testów scanii napędzanej bioetanolem. - Autobus jest bardzo ładnie wykonany, ale okazało się, że ma spalanie na poziomie 80 litrów na 100 km kilometrów. Tymczasem autobusy, które już mamy, na tych samych trasach palą 36 litrów na 100 km. Poza tym pasażerowie skarżyli się na zapach spalin - dodaje dyrektor Śledź.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
zdjęcie byś chociaż wkleił 

Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany