Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 1 sierpnia 2008, o 16:51

#901 już ma "przetarty" bok od strony kierowcy, za tylnym kołem.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

eM
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: eM » 1 sierpnia 2008, o 19:34

Trochę z innego podwórka, ale niedaleko
Obrazek
Poszli po rozum do głowy, sprywatyzowali, przejął to Orbis Transport i proszę, oczywiście nie są to cuda ale gdzie nam do nich, a za inną miedzą Radom odsadził nas już na jakieś 10 lat, czyli co najmniej do kolejnego przetargu, kiedy może osiągniemy poziom komunikacji miejskiej z 2008 r. w Radomiu, może :evil: Poniżej dla chcących wiedzieć, jak wygląda normalny, nowy autobus.
Obrazek

Co by się już dobić: na testach w Radomiu'

Obrazek

Autor: gregory_z_radomia
Źródło: http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1349697,1,0,750.html

pk5

Post autor: pk5 » 1 sierpnia 2008, o 21:21

aż żal serce ściska ...
ach..ale my mamy autobusy z UE :)

zobaczymy jak to się potoczy..mozę u nas zmieni sie cos szybciej niż nam sie wydaje? jeśli już ogłaszają upadłosć to coś jest na rzeczy :D

hmm.. czyli przetarg na 10 lat był złym pomysłem??

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 sierpnia 2008, o 23:39

pk5 pisze:hmm.. czyli przetarg na 10 lat był złym pomysłem??
Byl koniecznym, ale z uwzglednieniem podzialu rynku.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 2 sierpnia 2008, o 08:27

pk5 pisze:hmm.. czyli przetarg na 10 lat był złym pomysłem??
Przetarg na 10 lat jest dobrym pomysłem, ale przy takich odległych terminach wymaganie są o wiele większe niż w naszym przypadku.

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 2 sierpnia 2008, o 08:38

Wczoraj jechałem w Mazie #900 linia 46 i na Warszawskiej zepsuły sie środkowe drzwi. Kierowca otwierał i zamykał chyba z 7 razy i dopiero jak wyłaczył silnik to dopiero zamknał poprawnie ale na nastepnym juz otworzył tylko 1 a reszte po jakimś czasie. A łaz #001 to drugi Jelcz juz nieźle sie trzesie wszytsko w nim :lol:

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 2 sierpnia 2008, o 09:18

Wie ktos na czym dzisiaj jeździ Solbus?

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 2 sierpnia 2008, o 09:23

Na jakiej linii jeździ dzisiaj Solbus i czy w ogóle jet jeszcze u nas na testach :?: za info dzięki
Ostatnio zmieniony 2 sierpnia 2008, o 11:01 przez Kiecu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 2 sierpnia 2008, o 10:19

Kiecu pisze:Dowiedziałem się że ZTM ma być trzecim przewoźnikiem w mieście - ma kupić 40 autobusów ....
Łał. Zamiast wyskakiwać z takimi relacjami zachęcam Cię raczej do uważnego czytania tego forum oraz regularnego odwiedzania www.komunikacja-kielce.pl . Po raz kolejny zasłyszałeś coś o czym się już mówiło od pewnego czasu (pierwszy raz o 16 nowych liniach uruchamianych rzekomo po wakacjach), ale nie do końca zasłyszałeś i rozprowadzasz nie do końca prawdziwe informacje.

Podobnie postąpiłeś tu:
:arrow: http://www.xis.katowice.pl/script/foto3 ... K%20KIELCE
gdzie tylko w twoim pierwszym komentarzu podało 4 błędnych stwierdzeń.

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 2 sierpnia 2008, o 11:04

Daniel pisze:
Kiecu pisze:Dowiedziałem się że ZTM ma być trzecim przewoźnikiem w mieście - ma kupić 40 autobusów ....
Łał. Zamiast wyskakiwać z takimi relacjami zachęcam Cię raczej do uważnego czytania tego forum oraz regularnego odwiedzania www.komunikacja-kielce.pl . Po raz kolejny zasłyszałeś coś o czym się już mówiło od pewnego czasu (pierwszy raz o 16 nowych liniach uruchamianych rzekomo po wakacjach), ale nie do końca zasłyszałeś i rozprowadzasz nie do końca prawdziwe informacje.

Podobnie postąpiłeś tu:
:arrow: http://www.xis.katowice.pl/script/foto3 ... K%20KIELCE
gdzie tylko w twoim pierwszym komentarzu podało 4 błędnych stwierdzeń.
Już sobie ulżyłeś... Ja poprostu piszę to czego się dowiaduje . Mam te informacje od pracownika MPK . Jak Ci lub komuś nie pasuje niech pisze na PW . Mam jeszcze jedną wiadomość ale NIE będe pisał bo niektórzy tutaj uważają że te informacje są wyssane z palca...
http://www.xis.katowice.pl/script/foto3 ... K%20KIELCE - na tej stronie faktycznie się pomyliłem ...
Mając na myśli 16 nowych linii myślałem o tych 13 (+3) na www.komunikacji-kielce.pl

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 2 sierpnia 2008, o 11:38

Kiecu pisze:Już sobie ulżyłeś...
Bardzo
Kiecu pisze:Ja poprostu piszę to czego się dowiaduje . Mam te informacje od pracownika MPK .
Tylko, że ty podajesz informacje o ZTMie a nie o MPK, a ci z MPK średnio wiedzą co się u nich w firmie dzieje, a co dopiero w ZTMie.
Kiecu pisze:Mając na myśli 16 nowych linii myślałem o tych 13 (+3) na www.komunikacji-kielce.pl
W takim razie powiedz mi po co już po wakacjach będzie linia Obice - Targi Kielce?

andriey
Kontakt:

Post autor: andriey » 2 sierpnia 2008, o 16:14

Nowe solarisy dobre na upał
W autobusach, które już jeżdżą po Radomiu, pasażerowie i kierowcy nie będą narzekać na duchotę.
Klimatyzowane autobusy przypadły do gustu pasażerom. Od piątku ponad 20 takich pojazdów kursuje po ulicach Radomia. Bezpieczeństwo ma zapewnić monitoring.
- To już nie będzie niebieskich "piątek”? - takie pytanie zadała kierowcy kobieta, która w piątek rano wsiadła do nowego solarisa na ulicy Lubelskiej. Na liniach 5 i 26 biało-czerwone autobusy budziły wczoraj spore zaskoczenie. Tymczasem taka kolorystyka została wprowadzona na polecenie magistratu, który chce, żeby docelowo wszystkie autobusy wyglądały podobnie.

KAMERY W WOZIE
Pasażerowie najpierw byli troszkę zaskoczeni, ale gdy już wsiedli do nowych autobusów, oceniali je bardzo pozytywnie.
- Cieszymy się, że nowe solarisy pojawiły się także na naszej linii - mówili Elżbieta Lisowska i Władysław Janus, których spotkaliśmy na pętli "piątki” na radomskim Pruszakowie. - Bardzo nam się podoba estetyczny wygląd wnętrza oraz to, że na wyświetlaczu są pokazywane zapowiedzi następnych przystanków. Boimy się tylko, aby wandale zaraz czegoś nie zniszczyli.
Dewastacjom ma zapobiec monitoring, który jest już we wszystkich klimatyzowanych autobusach. Obraz z trzech kamer wewnątrz pojazdu jest widoczny na ekranie w kabinie kierowcy. W razie potrzeby zapis z kamer może także oglądać dyspozytor. Kierowcy autobusów mają możliwość bezpośredniego połączenia się z zajezdnią i wszystkimi służbami ratunkowymi.

CHŁODNE WNĘTRZE
- Komfort pracy znacznie się poprawił. Teraz można jeździć nawet w największe upały, a w autobusie ciągle jest przyjemny chłód - mówiła nam w piątek Dorota Małek-Bednarczyk, jedna z dwóch kobiet, które pracują jako kierowcy autobusów.
Dzięki pojawieniu się nowych autobusów firmy International Transport Spedition na liniach 1, 2, 5, 6 i 26, najstarsze pojazdy będą stopniowo kasowane lub sprzedawane. Takie zamiary mają obaj radomscy przewoźnicy. Pożegnamy zatem nie tylko około 20-letnie ikarusy i jelcze, ale także część MAN-ów.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /811945374

Ech czemu nie u nas..... :( :( :(

eM

Post autor: eM » 2 sierpnia 2008, o 19:19

Dlatego na przystankach powinno się wywiesić ten artykuł obok rozkładów, Solbus dziś na 46 tak na marginesie.

pk5

Post autor: pk5 » 2 sierpnia 2008, o 23:52

Owszem sami tego chcieli..a z tym wywieszaniem to swietny pomysł :D

będzie tydzień transportu znów rozpoczna się dyskusje..idealna okazja do pokazanai własnego zdania:)

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 3 sierpnia 2008, o 11:18

#560,#563 - kasacja

ODPOWIEDZ