Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 18 lipca 2008, o 21:39

Zmiany rozkładów jazdy

Autobusy na cmentarz w Cedzynie nie będą jeździły stadami i przybędzie kursów linii F - to część zmian wprowadzonych w rozkładzie jazdy podczas weekendu.
- Ostatnie autobusy do Cedzyny od soboty będą odjeżdżały około godz. 20 - informuje Zbigniew Michnicki z Zarządu Transportu Miejskiego. To dlatego, że na obsługującej tę trasę linii F uruchomiono dodatkowe połączenia. Przy okazji skorygowano rozkłady linii 10, która również kursuje w tamtym kierunku. - W nowym rozkładzie wyrównaliśmy odstępy czasu pomiędzy kursami autobusów jadących w podobnym kierunku - tłumaczy Michnicki.
ZTM sprawdził również, czy autobusy na linii F jadące zgodnie z rozkładem jazdy muszą stać po kilka minut na przystanku pod kościołem św. Wojciecha. Pisaliśmy o tym tydzień temu. - Rzeczywiście, może dojść do takiej sytuacji podczas porannych kursów, gdy na drogach nie jest zbyt tłoczno, a kierowca jedzie zbyt szybko - mówi Michnicki i dodaje, że w tej kwestii nie zdecydowano się na zmiany rozkładów.Kolejna nowość dotyczy linii nr 49, która zaczyna kursować w niedzielę. - Okazało się, że inne linie jadące w tym kierunku są obciążone, mieliśmy takie sygnały od mieszkańców Podkarczówki i możliwe, że ta zmiana jest potrzebna. Teraz, licząc pasażerów, sprawdzimy to w praktyce - mówi Michnicki.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce

:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... jazdy.html

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 19 lipca 2008, o 08:20

18.07.2008
INFORMACJA
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, informuje, że od dnia 18.07.2008r. do odwołania, w związku z pracami remontowymi, prowadzonymi na skrzyżowaniu ulic: Sandomierska - Źródłowa -IX Wieków Kielc - Al. Solidarności, mogą wystąpić opóźnienia w ruchu autobusów komunikacji miejskiej.

Ale się nasz ZTM poprawił inforamcje na bieząco ciekawe czy tak zawsze będzie :wink:

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 20 lipca 2008, o 09:47

Po wakacjach czekają nas duże zmiany : dodane zostaną nowe linie , których będzie aż 16 , powiększając liczbę wszystkich linii do 68. Ciekawe jak MPK sobie poradzi z nowym zadaniem , bo przecież mamy niedobór pojazdów i kierowców...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 20 lipca 2008, o 09:52

Kiecu pisze:Po wakacjach czekają nas duże zmiany : dodane zostaną nowe linie , których będzie aż 16 , powiększając liczbę wszystkich linii do 68. Ciekawe jak MPK sobie poradzi z nowym zadaniem , bo przecież mamy niedobór pojazdów i kierowców...
a kto powiedział, że 16 linii będzie dodanych już po wakacjach? A nawet jeśli... to jeden przewoźnik jest na świecie? :P
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 20 lipca 2008, o 12:11

MeehoweCK pisze:
Kiecu pisze:Po wakacjach czekają nas duże zmiany : dodane zostaną nowe linie , których będzie aż 16 , powiększając liczbę wszystkich linii do 68. Ciekawe jak MPK sobie poradzi z nowym zadaniem , bo przecież mamy niedobór pojazdów i kierowców...
a kto powiedział, że 16 linii będzie dodanych już po wakacjach? A nawet jeśli... to jeden przewoźnik jest na świecie? :P
Akurat mam wiarygodne źródła i piszę to co się dowiedziałem ...

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 20 lipca 2008, o 13:12

Kiecu pisze:Akurat mam wiarygodne źródła i piszę to co się dowiedziałem ...
Owszem po wakacjach - do 2013 roku. Zajrzyj na www.komunikacja-kielce.pl

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 21 lipca 2008, o 07:03

Kiecu pisze:dodane zostaną nowe linie , których będzie aż 16 , powiększając liczbę wszystkich linii do 68
Licząc wszystkie linie to będzie ich wtedy ok. 80.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 21 lipca 2008, o 10:01

Daniel pisze: Owszem po wakacjach - do 2013 roku. Zajrzyj na www.komunikacja-kielce.pl
A ja wiem że te linie mają powstać do końca tego roku .

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 21 lipca 2008, o 10:05

Z tego co oficjalnie wiadomo dodatkowe autobusy zakupione w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007- 2013 przyjadą najwcześniej w drugiej połowie przyszłego roku. Póki co MPK nie bardzo ma czym obsługiwać nowe linie.
Ale czas pokaże, kto się mylił i obym był to ja.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 21 lipca 2008, o 10:14

Daniel pisze:Póki co MPK nie bardzo ma czym obsługiwać nowe linie.
Ale czas pokaże, kto się mylił i obym był to ja.
MeehoweCK pisze: A nawet jeśli... to jeden przewoźnik jest na świecie? :P
:)

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 21 lipca 2008, o 10:34

13 znanych nam projektów + 16 o których wspomina Kiecu to chyba lekki przesyt dla Kielc - ciekawe kto za ich obsługę zapłaci :?: Dlatego nie spodziewam się radykalnych zmian przed pojawieniem się nowych wozów. Ale tak jak mówię - mogę być w błędzie.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 21 lipca 2008, o 13:10

Może te 16 to te 13 o których była już mowa.
Nie sądzę żeby chodziło o 13 + 16.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 21 lipca 2008, o 13:20

Nie sadze aby już w tym roku miasto chciało uruchamiać linię Obice - Targi Kielce, więc nie wszystkie linie o których wiemy pokrywają się z liniami o których pisze Kiecu.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 21 lipca 2008, o 14:03

Daniel pisze:Nie sadze aby już w tym roku miasto chciało uruchamiać linię Obice - Targi Kielce, więc nie wszystkie linie o których wiemy pokrywają się z liniami o których pisze Kiecu.
Tak tak, oczywiście racja ale dziwna to informacja o 16 nowych liniach do konca roku. Ja myślę że to chodzi o te kilkanascie linii o których była już mowa ale obym się mylił :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 lipca 2008, o 15:18

Nie powstana do konca roku, chyba ze na papierze z rozkladami. Nowe linie beda obslugiwane przez tabor zakupiony ze srodkow UE.

ODPOWIEDZ