Mam nadzeje ze Kijow kupi Solki, bo tak zwane nowe MAZy 103 cos dzike i straszneMarcin_3558 pisze:Dokładnie .BKV pisze:Rozumem tak ze jedze wersja najtansza?:)Marcin_3558 pisze: Gratuluje zakupu . Ale wygląda na biedniutką wersje SU18 . Nie ma wszystkich świateł . I odróżniające u góry trzy pomarańczowe światełka , wiadomy wymóg przegubowców na wschodzie .
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Marcin_3558
- Kontakt:
A Kijów zamówił tego Solarisa Urbino 18 żeby przetestować jakie są wyroby Solarisa ?BKV pisze:Ja nie rozumem jak i w jakym stanie potrzebno byc, zeby wyprodukowac to co my znamy jak MAZ....Erotis pisze:Mazy 103 to takie bialoruskie neoplanki N4016Mam nadzeje ze Kijow kupi Solki, bo tak zwane nowe MAZy 103 cos dzike i straszneAle wyglądają komicznie ;]
Czy Kijów ma zamiar zamówić MAZy 203 czy tylko MAZy 103 zamierza kupować .
Hm...Marcin_3558 pisze:A Kijów zamówił tego Solarisa Urbino 18 żeby przetestować jakie są wyroby Solarisa ?BKV pisze:Ja nie rozumem jak i w jakym stanie potrzebno byc, zeby wyprodukowac to co my znamy jak MAZ....Erotis pisze: Mazy 103 to takie bialoruskie neoplanki N4016Ale wyglądają komicznie ;]
Czy Kijów ma zamiar zamówić MAZy 203 czy tylko MAZy 103 zamierza kupować .
Jescze nie mam dokladnej informacje czy Kijow zamowil czy nie ale mam nadzeje
MAZ 203 - sprawa skladna, bo ostatni zakupy MAZow byli bez tenederu...
Myszle ze nie jest wszytko OK z tymi zakupami, czego hupili LE kiedy Kijow kupuje tylko LF?
-
Marcin_3558
- Kontakt:
One jest zainteresowane, ale pytannja w tym kto bede kupowac - poprostu komu potrzebno dacz w lape i ileMarcin_3558 pisze:A coś sie mówi na rynku ukraińskim o Solarisie ? Czy przedsiębiorstwa są zainteresowane Solarisem ?
Jezeli Solaris dast w lape - bede sprzedaz, jezeli nie dast - nic nie sprzedaje
-
Marcin_3558
- Kontakt:
U was CBA by sie przydało skoro taka mocna korupcja jest . A ja mocno kibicuje SolarisowiBKV pisze:One jest zainteresowane, ale pytannja w tym kto bede kupowac - poprostu komu potrzebno dacz w lape i ileMarcin_3558 pisze:A coś sie mówi na rynku ukraińskim o Solarisie ? Czy przedsiębiorstwa są zainteresowane Solarisem ?![]()
Jezeli Solaris dast w lape - bede sprzedaz, jezeli nie dast - nic nie sprzedaje
Temu Kijow i kupil MAZy bo korupcja:)Marcin_3558 pisze:U was CBA by sie przydało skoro taka mocna korupcja jest . A ja mocno kibicuje SolarisowiBKV pisze:One jest zainteresowane, ale pytannja w tym kto bede kupowac - poprostu komu potrzebno dacz w lape i ileMarcin_3558 pisze:A coś sie mówi na rynku ukraińskim o Solarisie ? Czy przedsiębiorstwa są zainteresowane Solarisem ?![]()
Jezeli Solaris dast w lape - bede sprzedaz, jezeli nie dast - nic nie sprzedaje.
Ja tez za Solarki jezeli LAZ nie chce cos normalne produkowacz...
http://www.infobus.pl/text.php?id=9735BKV pisze:Czy jest wiadoma cena oficijalna na MAZy w Kielcach?
Ze slow juras_2007 (on mowi ze pracue na MAZ Polska) LAZy byli sprzedane w Kielce:
http://forum.esmasoft.com/viewtopic.php ... &start=425
1. Цена ЛАЗа, профинансированного через лизинг SEB - 530.000 польских злотых нетто + 22% НДС. К данной сумме проценты лизинга - отдельно.
Cena na LAZ przes leasing SEB - 530 000zl netto + 22%VAT, do tej wartosci % leasingu okremo
Jak ja pamietam cena na LAZ 350 000, z leasingem 500 000zl, jezeli jureas_2007 mowi prawde, to MPK zaplacilo za LAZ 530.000x1.22=646.000zl+%za leasingem (teraz leasing co namniej 5%), total: 646.000*1.25 (5% na 5 lat)=807.000zl - wypadkowo czy nie jest to sam cena jak za Solaris?
Opublikowano: 2007-02-06 17:00:41
oferowany jest ten autobus w Polsce, czyli do 560 000 PLN netto
Ceny wzrosli
-
Marcin_3558
- Kontakt:
-
Marcin_3558
- Kontakt:
Dowiedziałem się że tego dnia miałko miejsce jeszcze jedno zdarzenie . W jednym z Solarisów samoczynnie otworzyły się drzwi podczas jazdy . Autobus akurat dojeżdżał do ronda . O dziwo nie zadziałał hamulec przystankowy , a powinien . Kierowca zablokował drzwi ręcznie i tak dojechał do najbliższego przystanku , później zjechał na bazę . To już druga podobna sytuacja z Solarisem . Jakieś pół roku temu na linii 34 w na ulicy Klonowej znów zawiodły drzwi . Na jednym z przystanków środkowe drzwi samoczynnie się zamknęły (same) przycinając starszą kobietę . Kierowca miał pełne ręce roboty bo drzwi nie reagowały ...Erotis pisze:Hmm #667, ale dziwi mnie że zginęła , przy takiej małej prędkości, no i nie wiem jak ona to zrobiła że się przewrócila pod koła. No ale tak to bywa jak sie komuś tak śpieszy. Jechałam 44 kursem po 15:30 z zytniej ale to nie był #667 to chyba podstawili nowego czy coś.
a pro po tych Maz-ów kiedy wyjadą na ulice