Zakup takich pojazdów jak ten, to całkowita porażka. PKS zrobi? ze swojej firmy pośmiewisko wszędzie, gdzie dojechał takim czymś. Czy nie mogliby zakupić chociaż takie Neoplany, jakie już posiadają, zamiast tego czegoś, czym jeżdżą lokalni busiarzeM@rcin pisze:http://transport.asi.pwr.wroc.pl/14,248628,0.html
Kielecka nowa/stara Swetra na kursie Kraków-Władysławowo, pytanie dla zorientowanych czy ona rzeczywiście nie nadaje się na taką trasę?
PKS
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
Asan H9, H1010 pali 20 litrów czyli na trasie na Wybrzeże i z powrotem potrzebuje 240l.. TZN 120 litrów ropy mniej od neoplona -ON po ok. 4.7 zeta =600 zeta w kieszeni ,a............... Sprite'y potrzebują na całą wycieczkę tylko 120 l ON ,Vario 150 l ON ot cała ekonomia
aha do tego dolicz dwudniową pensję dla dwóch kierowców +hotel+ opłaty dworcowe + amortyzację + część do autobusu+OC+winetę +mechanika +sprzątaczkę +karma dla ........ dworcowych kotów i to jest pieprzony naprawdę dziadowski biznes
aha do tego dolicz dwudniową pensję dla dwóch kierowców +hotel+ opłaty dworcowe + amortyzację + część do autobusu+OC+winetę +mechanika +sprzątaczkę +karma dla ........ dworcowych kotów i to jest pieprzony naprawdę dziadowski biznes
B@rtek
Daniel ma całkowitą rację
Swetra to aROUSSS wsród autobusów , marka należy do grupy Evobus (Mercedes) i moim zdaniem jest najlepsza , a model UL (międzymiastowy) jest nie do zajechania ,jak będziesz na dworcu i uda ci się zobaczyć ,że te 15 letnie staruszki stoją na kanale ( stoją jak wymianę oleju mają) to wejdź tam i obejrz je dokładnie a będziesz zaskoczony , budy, klatki ,schowki są jak z fabryki , oblachowanie to Alum ,miękkie zawieszenie ,matrix, a motocykl zarówno MB jak Man to perfekcja może poza sporym apetytem na ropsko pali ok. 27 l, ale rejestrowane są : uwaga na 100 (sto) osób ...................a kosztuje taka babcia tle co Fiat Panda.
Gdyby PKS miał takie wózki w latach 90 to busiarze nadal handlowaliby pietruszką na bazarach . Te busy maja w pkaesie teraz ścisle określone zadania i czekaja na przetargi na dowóz dzieci do szkół....................
a lidery- budy totalny złom (kratownica po 5 latach nadaje sie do kapitalki) one są zarażone rdzą od urodzenia a motocykl taki jak w .......setrze a nade wszystko są to totalne składaki TZN w kazdym autobusie są inne cześci które są zajebiście drogie i trzeba zamawiać je "latami" i tak dalej i tak dalej
Daniel ma całkowitą rację
Swetra to aROUSSS wsród autobusów , marka należy do grupy Evobus (Mercedes) i moim zdaniem jest najlepsza , a model UL (międzymiastowy) jest nie do zajechania ,jak będziesz na dworcu i uda ci się zobaczyć ,że te 15 letnie staruszki stoją na kanale ( stoją jak wymianę oleju mają) to wejdź tam i obejrz je dokładnie a będziesz zaskoczony , budy, klatki ,schowki są jak z fabryki , oblachowanie to Alum ,miękkie zawieszenie ,matrix, a motocykl zarówno MB jak Man to perfekcja może poza sporym apetytem na ropsko pali ok. 27 l, ale rejestrowane są : uwaga na 100 (sto) osób ...................a kosztuje taka babcia tle co Fiat Panda.
Gdyby PKS miał takie wózki w latach 90 to busiarze nadal handlowaliby pietruszką na bazarach . Te busy maja w pkaesie teraz ścisle określone zadania i czekaja na przetargi na dowóz dzieci do szkół....................
a lidery- budy totalny złom (kratownica po 5 latach nadaje sie do kapitalki) one są zarażone rdzą od urodzenia a motocykl taki jak w .......setrze a nade wszystko są to totalne składaki TZN w kazdym autobusie są inne cześci które są zajebiście drogie i trzeba zamawiać je "latami" i tak dalej i tak dalej
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Wczoraj jechałem Naszym PKSem do i z Wawy i w obie strony busy są strasznie niewygodne, nie zabrali sie wszyscy ludzie ale za to szybciej jechał ale od czasu bardziej cenie komfort, męczarnia straszna, i jeszcze zdrożały bilety. 
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- KamilEm
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Skąd ja to znam?
A którymi jechałeś? Najgorszy jest biały Sprinter (siedzenia!!!). Ciemnozielony w miare da się znieść, ale ta kasa fiskalna w nim nie zalicza się chyba do
To:

Iveco ma najlepsze siedzenia z całej trójki jaką do tej pory jechałem. Dziwi mnie że we wszystkich busach kasy fiskalne (jak kto woli - bileterki) leżą (nie są niczym przytwierdzone) na podłodze. Ogólnie busy robią na pasażerach bardzo złe wrażenie, nawet zanim wejdą do środka. Wystarczy popatrzeć na ich miny i posłuchać jęków niezadowolenia. Najwięcej do powiedzenia na ten temat mają pewnie kierowcy bo to oni muszą tego słuchać.
I teraz pytanie: czy na dworcu można robić zdjęcia? To wyżej jest zrobione telefonem, mimo iż miałem przy sobie aparat. Nie wyciągnąłem go bo nie byłem pewien czy oficjalnie mogę go tam użyć.
bo takim to ona była może z 15 lat temu. Ale z tyłu za siedzeniami jest troche miejsca na bagaże. Ta półka nad siedzeniem niestety nie pomieści nawet średniej wielkości plecaka. Jechałem nim w niedziele. W Grójcu wszedł kontroler biletów (ostatnio często ich widuje). Jedna dziewczyna nie miała biletu i kierowca dostał jakieś upomnienie.zibi pisze:(...) najnowszago modelu bileterki (...)
To:

Iveco ma najlepsze siedzenia z całej trójki jaką do tej pory jechałem. Dziwi mnie że we wszystkich busach kasy fiskalne (jak kto woli - bileterki) leżą (nie są niczym przytwierdzone) na podłodze. Ogólnie busy robią na pasażerach bardzo złe wrażenie, nawet zanim wejdą do środka. Wystarczy popatrzeć na ich miny i posłuchać jęków niezadowolenia. Najwięcej do powiedzenia na ten temat mają pewnie kierowcy bo to oni muszą tego słuchać.
I teraz pytanie: czy na dworcu można robić zdjęcia? To wyżej jest zrobione telefonem, mimo iż miałem przy sobie aparat. Nie wyciągnąłem go bo nie byłem pewien czy oficjalnie mogę go tam użyć.
No tak, jak chcieli tak mają ....
w PKS 4 nowe wózki:
dwa eks wermachty Sprity (z dobrymi vogel-ami) i kolejne Iveco 50C15
no i wcześniej anonsowany Vario-T 612D
to już 20 autobusów od lutego...w PKS Kielce
-bileterki nowe leżą w magazynku bo szofery ich nienawidzą -to takie zielone
-jeszcze bardziej nienawidzą sprity bo strasznie o nich niedbają tj. niema jak zaj...ć beczki ropy
-podwyżka biletów dopiero przed nami na razie zlikwidowano ULGI FIRMOWE -skoro władze lokalne kochają busiarzy i to oni biorą kasę z budżetu to powinni czuć się zobowiązani ......a są tacy którzy tylko z tego żyją...tj z naszych podatków
- na trasach gdzie pasażerowie będą mili dużo czemadanów będzie podpinana przyczepa marki Niewiadów
- a taka menda która niechciała zamknąć szyberdachu podczas deszczu koniecznie winna być zgłoszona w formie skargi-niektórzy "szofery" robią to celowo aby wkurzyć klientów
-a kanary są dla bezpieczeństwa pasażerów , bilet przecież jest jedynym dokumentem zawarcia umowy .....ubezpieczenia
-ostatnio jeden szofer-złodziej w kursie do władka ponoć na 10 klientów 9 nie miało biletów i teraz będzie musiał iść do pracy w ........MPK
w PKS 4 nowe wózki:
dwa eks wermachty Sprity (z dobrymi vogel-ami) i kolejne Iveco 50C15
no i wcześniej anonsowany Vario-T 612D
to już 20 autobusów od lutego...w PKS Kielce
-bileterki nowe leżą w magazynku bo szofery ich nienawidzą -to takie zielone
-jeszcze bardziej nienawidzą sprity bo strasznie o nich niedbają tj. niema jak zaj...ć beczki ropy
-podwyżka biletów dopiero przed nami na razie zlikwidowano ULGI FIRMOWE -skoro władze lokalne kochają busiarzy i to oni biorą kasę z budżetu to powinni czuć się zobowiązani ......a są tacy którzy tylko z tego żyją...tj z naszych podatków
- na trasach gdzie pasażerowie będą mili dużo czemadanów będzie podpinana przyczepa marki Niewiadów
- a taka menda która niechciała zamknąć szyberdachu podczas deszczu koniecznie winna być zgłoszona w formie skargi-niektórzy "szofery" robią to celowo aby wkurzyć klientów
-a kanary są dla bezpieczeństwa pasażerów , bilet przecież jest jedynym dokumentem zawarcia umowy .....ubezpieczenia
-ostatnio jeden szofer-złodziej w kursie do władka ponoć na 10 klientów 9 nie miało biletów i teraz będzie musiał iść do pracy w ........MPK
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Byłem dzisiaj na dworcu skusiła mnie przez płot Swetra, której zdjęcie jest na TWB, od strony kościoła Św. Krzyża stały 4 Mercedesy (a na pewno 3 z nich), dwa w kolorach wojskowej zieleni na niemieckich blachach oraz jeden Sprinter bardziej komfortowy powiedzmy. Był także bus w wersji lokalnej/miejskiej ale nie pamiętam czy to Mercedes.
Na dworcu
czyściutko, cichutko i puściutko, to miejsce zamiera po południu, trzeba by je jakoś ożywić co by PKS zarabiał, ale podkreślę jeszcze raz porządek zaskoczył mnie bardzo in plus.
Na dworcu