Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
tom pisze:autor pisze:Nie wydaje mi sie, ze cala. Pewnie beda robic cos co nieco wejdzie na linie powyzej parteru.
Gazeta Wyborcza pisze:Mamy kłopoty nawet z uzyskaniem zgody na remont elewacji na kondygnacjach nad restauracją.
Ja wnioskuję, że zrobią całą elewację.
Ja czytając zrozumiałem tak samo. Byłoby fajnie. Zastanawia mnie tylko to połączenie baru z restauracją. Ciekawe czy wyjdzie coś takiego. Cieszy natomiast powstanie tam cukierni - może będzie to cukiernia & kawiarnia + ogórdek

))
Może reszta kamienic w tamtym rejonie pójdzie za przykładem, bo wyglądają koszmarnie.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
-
kaggy
W sklepie Społem na Barwinku (Zbyszko) jest montowany podświetlany szyld w nowych, żółtych barwach, ciekawe czy pociągnie to za sobą zmianę designu wnętrza.
-
Jarek
kaggy pisze:W sklepie Społem na Barwinku (Zbyszko) jest montowany podświetlany szyld w nowych, żółtych barwach, ciekawe czy pociągnie to za sobą zmianę designu wnętrza.
Te żólte panele świetlne za każdym razym przyprawiają mnie o mdłości, a szczególnie już na kamienicy na Sienkiewicza gdzie jest Jubileuszowy.
-
AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
-
Kontakt:
W "Smaku" wstawili już nowe okna. Stolarka ciemnoszara.
-
Oskar
-
Kontakt:
-
Oskar
-
Kontakt:
Zaczął się remont elewacji. Póki co rusztowanie rozstawione jest do bramy czyli połowy kamienicy, ale mam nadzieję, że jakoś się tam dogadali i zrobią całość.
-
Grzegorz
Oskar pisze:Zaczął się remont elewacji. Póki co rusztowanie rozstawione jest do bramy czyli połowy kamienicy, ale mam nadzieję, że jakoś się tam dogadali i zrobią całość.

-
Krystian
-
Kontakt:
autor: Krystian » 9 sierpnia 2007, o 14:34
połowa wyremontowana

-
Grzegorz
autor: Grzegorz » 9 sierpnia 2007, o 17:44
KrystianCK pisze:połowa wyremontowana
A po co te "oczka" (

) - mi się podoba

-
Krystian
-
Kontakt:
autor: Krystian » 9 sierpnia 2007, o 18:01
LG pisze:A po co te "oczka" (

) - mi się podoba

podobać sie podoba, ale ciekawe kiedy i czy będzie remont drugiej połowy...
fajnie by było gdyby wymienili jeszcze okna

-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
Moze to sa odrebne kamienice (pod wzgledem wlasnociowym).
-
Jarek
Jestem zaskoczony na plus tym remontem. Z zapyziałego 'czegoś' powstał ładny budynek. Miło patrzeć jak nam kamienice na Sienkiewicza pięknieją.
-
Sebastian
- Ranga: Kierownik budowy ;)
autor: Sebastian » 3 czerwca 2008, o 17:50
AKTUALNOŚCI
3 czerwca 2008 - 16:45
Kielce > Restauracja „Winnica” w nowej aranżacji
Kielecka restauracja „Winnica” zostanie w lokalu na ulicy Źródłowej. Sklep Ludwik czeka wyburzenie, a na jego miejscu powstanie kamienica, w której na parterze będzie można zjeść obiad czy sałatkę.
Po pierwsze.Od kiedy to "Winnica" jest na ulicy Źródłowej?

Po drugie. Jaka kamienica zamiast "Ludwika"?Oj chyba autor powyższego tekstu nie często zagląda na stronę
www.inwestycje.kielce.pl

-
maju
-
Kontakt:
odczuwam totalny brak dobrych restauracji w centrum...zawsze gdy jest co półroczny najazd specjalizantów na Kielce ja jako były-przyszły wieloletni mieszkaniec Kielc musze wybrać miejsce na obiado-kolację gdzies blisko centrum i powiem szczerze ze problem spory, dotychczas korzystałem z wiedeńskiej i było ok, ale teraz słyszę, że maja zamknąć....raz jedyny obiadaliśmy w prowansji- mnie nie podpasowała , warszawiakom była obojetna więc odpada, hiszpańska na pl.Wolności za mała, meksykańską blisko Rynku już od jakiegoś czasu zamienili na fuj-klab, w hotelu Pod Różą jedza wtedy wykładowcy więc też odpada...narawde problem, więc w imieniu specjalizujących się warszawskich lekarzy apeluje o jak najszybsze przeniesienie Winnicy do nowego, czystego, sympatycznego wnętrza w centrum a obiecuje że sie tam zjawimy....
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
maju pisze:odczuwam totalny brak dobrych restauracji w centrum...zawsze gdy jest co półroczny najazd specjalizantów na Kielce ja jako były-przyszły wieloletni mieszkaniec Kielc musze wybrać miejsce na obiado-kolację gdzies blisko centrum i powiem szczerze ze problem spory, dotychczas korzystałem z wiedeńskiej i było ok, ale teraz słyszę, że maja zamknąć....raz jedyny obiadaliśmy w prowansji- mnie nie podpasowała , warszawiakom była obojetna więc odpada, hiszpańska na pl.Wolności za mała, meksykańską blisko Rynku już od jakiegoś czasu zamienili na fuj-klab, w hotelu Pod Różą jedza wtedy wykładowcy więc też odpada...narawde problem, więc w imieniu specjalizujących się warszawskich lekarzy apeluje o jak najszybsze przeniesienie Winnicy do nowego, czystego, sympatycznego wnętrza w centrum a obiecuje że sie tam zjawimy....
Jak hiszpańska za mała to może "Bartosz" na Głowackiego będzie dobry?