Ulica Sienkiewicza - modernizacje, zmiany, plany
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja w tym roku jeszcze nie dostałemDaniel pisze:Za jazdę rowerem po Sienkiewicza dostaje się 50 zł mandatu:|MeehoweCK pisze:a poza tym na Sienkiewicza można jeździć na rowerze?
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ja (w wakacje) jeżdżę po Sienkiewce i wcale nie mam zamiaru przestać, a jak i tak mnie nie złapią bo im ucieknę. Poza tym jeżdżę powoli, żeby nikogo nie potrącić, a jak przejeżdżam koło Puchatka- gdzie jest najwięcej ludzi to schodzę. Uważam, że rower powinien mieć prawo poruszania się po tej ulicy- w końcu miasto promuje program ur-bike (czy jakoś tak), więc zakaz jest tu trochę sprzeczny z tym programem.
Ten zakaz ma swoje plusy. Na przykład wczoraj trzech idiotów na rowerach jeździło po Sienkiewce tak jakby chciało rozjechać jak najwięcej osób.... I ja się pytam. Gdzie jest policja i straż miejska? Od czego oni są? Od czego są oni? Od czego są?
Chyba tylko od tego, żeby przejechać się radiowozem co jakiś czas.
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Pomnik Sienkiewicza stanie przy KCK-u
Otoczenie Kieleckiego Centrum Kultury zmieni swoje oblicze. Stanie się to za sprawą pomnika Henryka Sienkiewicza, który stanąć ma na wysokości KCK, na górze deptaka.
Pomnik i jego otoczenie mają być połączone z placem przy centrum Kultury. Miejscy planiści opracowują wizje tego miejsca. Jutro trafi ona do wydziału gospodarki komunalnej, który ogłosić ma ogólnopolski konkurs na projekt pomnika.
Artur Hajdorowicz, dyrektor Biura Planowania Przestrzennego zapowiada, że wokół nowego monumentu będzie obowiązywała zmiana w organizacji ruchu.
Termin ogłoszenia konkursu na projekt pomnika zależy od uwag architektów - poinformował Bogdan Opałka, dyrektor wydziału gospodarki komunalnej w kieleckim Urzędzie Miasta.
Plac Moniuszki, który znajduje się przy KCK, zdaniem planistów jest placem tylko w nazwie. Nowy plan zagospodarowania ma ten stan zmienić.
Aktualizacja: 2008-07-01 19:45:42
http://www.radio.kielce.pl/page,,Pomnik ... 90411.html
Otoczenie Kieleckiego Centrum Kultury zmieni swoje oblicze. Stanie się to za sprawą pomnika Henryka Sienkiewicza, który stanąć ma na wysokości KCK, na górze deptaka.
Pomnik i jego otoczenie mają być połączone z placem przy centrum Kultury. Miejscy planiści opracowują wizje tego miejsca. Jutro trafi ona do wydziału gospodarki komunalnej, który ogłosić ma ogólnopolski konkurs na projekt pomnika.
Artur Hajdorowicz, dyrektor Biura Planowania Przestrzennego zapowiada, że wokół nowego monumentu będzie obowiązywała zmiana w organizacji ruchu.
Termin ogłoszenia konkursu na projekt pomnika zależy od uwag architektów - poinformował Bogdan Opałka, dyrektor wydziału gospodarki komunalnej w kieleckim Urzędzie Miasta.
Plac Moniuszki, który znajduje się przy KCK, zdaniem planistów jest placem tylko w nazwie. Nowy plan zagospodarowania ma ten stan zmienić.
Aktualizacja: 2008-07-01 19:45:42
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.