No prosze,a jednaktester19 pisze:A w solarisie 325# są te same kasowniki co w Łazie 001# tak przypuszczam bo ja widziałem tylko z tyłu taki zamontowany stojac na chodniku.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Wezcie skasujcie tego posta bo jeszcze ktos z MPK podpatrzyMat pisze:a moze by takie rarytasy jezdziły po kielcach ?![]()
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T606187
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T606186
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T606184
"cacka" za baaardzo przystepną cene
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Powinny być według mnie też i na większych przystankach. Trochę to nie wygodne będzie jak dużo osób wsiądzie do autobusu i przez kilka minut w środku będzie stała kolejka po bilet. Nie mówiąc już, że w ciasnocie nie wygodnie szukać pieniędzy, a i większa okazja dla złodziei. Na większych przystankach jak najbardziej powinny być takie urządzenia. Widzę te automaty głównie w Katowicach i w Bytomiu i jeszcze nie widziałem, żeby były zniszczone. Te urządzenia przeznaczone na przystanek są o wiele masywniejsze.barteqck pisze:Co do automatów po co montować na przystankach? ;/
Duzo rozsądniejsze jest zamontowanie we wszystkich autobusach a nie na przystankach...
No ale widocznie mają na naprawy skopanych albo rozwalonych automatów które mają zamiast postawić na przystanku.
-
Adrian Włodarczyk
- Kontakt:
Cześć,
A 'propos systemu biletowego. Przecież te automaty może wyręczyć system kupowania biletów smsem. Nie wiem, jak u was wygląda system biletów miesięcznych, ale pewnie karty magnetycznej nie ma. Myśli ktoś w Waszym ZTM o takich pomysłach?
Obserwuję wasze forum od pewnego czasu. To mój pierwszy post, więc witam się na dobry początek.
A 'propos systemu biletowego. Przecież te automaty może wyręczyć system kupowania biletów smsem. Nie wiem, jak u was wygląda system biletów miesięcznych, ale pewnie karty magnetycznej nie ma. Myśli ktoś w Waszym ZTM o takich pomysłach?
Obserwuję wasze forum od pewnego czasu. To mój pierwszy post, więc witam się na dobry początek.
Adrian Włodarczyk
-
Adrian Włodarczyk
- Kontakt:
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Witam równiez nowego użytkownika i już odpowiadam.Adrian Włodarczyk pisze:Cześć,
Kielce były drugim miastem w Polsce które wprowadziło bilet SMS. Niestety skorzystało z niego zaledwie kilku pasażerów i zaniechano tego pomysłu. Bilet SMS jest droższym rozwiązaniem dla pasażerów i nie sądzę aby mógł zastąpić automaty biletowe.
Kierowcy sprzedają bilety codziennie w godzinach 18 - 6 oraz w dni wolne od pracy kiedy to zamknięta jest większość punktów dystrybucji biletów. Samo pobieranie marży od sprzedaży biletów traktowane jest jako dochód/zysk i zgodnie z przepisami powinno zostać opodatkowane. To z kolei powoduje obowiązek instalowania kas fiskalnych, a przy tak małym obrocie traci to sens ekonomiczny. I tu moje pytanie: czy u Was kierowcy sprzedają bilety drukowane w bileterkach czy też zwykłe bilety identyczne jak te dostępne w kioskuAdrian Włodarczyk pisze:I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.
Dlaczego kierowcy nie mogą sprzedawać blietów?
U nas kierowcy sprzedają bilety droższe o prowizję dla nich.
Przypominam jeszcze, że nie piszemy 2 postów po sobie. Jeśli chcemy coś dodać korzystamy z funkcji edit w pierwszym poście.
U nas sytuacja wygląda całkiem inaczej . Kiedyś gdy kierowcy sprzedawali bilety mieli tą prowizję . Teraz ją zlikwidowano . Po drugie gdy kierowca zajął się sprzedawaniem biletów kilku osobom pojawiało się opóźnienie , albo jeszcze bardziej się powiększało . Wtedy wpływały skargi że autobusy są niepunktualne i że jeżdżą jak chcą.Adrian Włodarczyk pisze:I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.
Dlaczego kierowcy nie mogą sprzedawać blietów?
U nas kierowcy sprzedają bilety droższe o prowizję dla nich.