Gorsza strona miasta
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Gorsza strona miasta
Widząc w lesie worki z napisem Dzień Ziemi - wymyśliłem sobie taką akcję
"Możemy sprawić że Kielce będą ładniejsze. Akcja ma na celu usunięcie przez odpowiednie służby miejsc przynoszących wstyd Kielcom.
Kielczanie codziennie muszą znosić widok tych miejsc i żyć w ich sąsiedztwie często uciążliwy. Pierwszym etapem akcji jest pokazanie MZD dziur i innych „wad” dróg w Kielcach. Każdy może dodać taką drogę, a zdjęcie i wskazanie jej na mapie ułatwi odpowiednim służbom jej zlokalizowanie i naprawę.Oczywiście dziury w drogach to nie jedyne niechlubne miejsca, to także sterty smieci, uszkodzone przystanki itd. Publikując informację o takim miejscach, możemy się przyczynić to tego że nasze miasto będzie ładniejsze, a nam będzie się przyjemniej żyło."
Nie wiem czy to pomoże ale zawsze warto... próbować.
"Możemy sprawić że Kielce będą ładniejsze. Akcja ma na celu usunięcie przez odpowiednie służby miejsc przynoszących wstyd Kielcom.
Kielczanie codziennie muszą znosić widok tych miejsc i żyć w ich sąsiedztwie często uciążliwy. Pierwszym etapem akcji jest pokazanie MZD dziur i innych „wad” dróg w Kielcach. Każdy może dodać taką drogę, a zdjęcie i wskazanie jej na mapie ułatwi odpowiednim służbom jej zlokalizowanie i naprawę.Oczywiście dziury w drogach to nie jedyne niechlubne miejsca, to także sterty smieci, uszkodzone przystanki itd. Publikując informację o takim miejscach, możemy się przyczynić to tego że nasze miasto będzie ładniejsze, a nam będzie się przyjemniej żyło."
Nie wiem czy to pomoże ale zawsze warto... próbować.
o ile wiem, taki właśnie pomysł funkcjonuje w Poznaniu.
jest to swego rodzaju konkurs (tzw. "Miss Dziura") organizowany przez Gazetę Wyborczą.
raz do roku poszukiwana jest najbardziej szpetna koleina w mieście, internauci zgłaszają kandydatury, a reporterzy i MZD ścigają się wtedy, kto pierwszy zrobi zdjęcie/dokona szybkiego remontu.
i wbrew pozorom to działa, wszystkie najlepsze kandydatury szybko odpadają:)
może skontaktuj się z kieleckim oddziałem GW, że byłoby takie zapotrzebowanie, a opracowany projekt mają ich koledzy, wystarczy skopiować to do Kielc.
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4982317.html
jest to swego rodzaju konkurs (tzw. "Miss Dziura") organizowany przez Gazetę Wyborczą.
raz do roku poszukiwana jest najbardziej szpetna koleina w mieście, internauci zgłaszają kandydatury, a reporterzy i MZD ścigają się wtedy, kto pierwszy zrobi zdjęcie/dokona szybkiego remontu.
i wbrew pozorom to działa, wszystkie najlepsze kandydatury szybko odpadają:)
może skontaktuj się z kieleckim oddziałem GW, że byłoby takie zapotrzebowanie, a opracowany projekt mają ich koledzy, wystarczy skopiować to do Kielc.
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4982317.html
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
A może pójść jeszcze dalej?
Stworzyć dział "Napraw Kielce", podzielić ten dział na poddziały (drogi, śmieci itepe) i tam zamieszczać swoje "żale"? Do tego poinformować służby odpowiedzialne za likwidację tych "żali" (żeby śledzili na bieżąco swój wątek) i gazetę żeby informowała ludzi o takiej akcji?
Przybędzie reklama w gazecie i nowi użyszkodnicy na forum
Przybędzie reklama w gazecie i nowi użyszkodnicy na forum
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Temat sam został rozdzielony i jest realizowany poprzez wątek Zielony Patrol i naszą akcję Forum Konsultacji/Inicjatyw Społecznych który został złożony do Prezydenta miesiąc temu 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl