Np: dokumenty z XIX i XX wieku, rysunki techniczne (cos jeszcze tam zostało) , maski p-gaz RSC ( byłyHokky pisze:np. co?Adasiek CK pisze:Co do tych ruder to proponuję zwrócić uwagę na opustoszałe hangary zaraz koło ulicy. Dla ciekawskich polecam wycieczkę na piętro tego budynku. Jeszcze można zmaleźć tam sporo starych dokumentów leżących na podłodze strychu. Kiedyś były jeszcze ciekawsze rzeczy...
pozdrawiam
RUDERY - wyburzenia, rozbiórki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
<klawy tekścik w tym miejscu>
Adasiek:Adasiek CK pisze:Np: dokumenty z XIX i XX wieku, rysunki techniczne (cos jeszcze tam zostało) , maski p-gaz RSC ( byłyHokky pisze:np. co?Adasiek CK pisze:Co do tych ruder to proponuję zwrócić uwagę na opustoszałe hangary zaraz koło ulicy. Dla ciekawskich polecam wycieczkę na piętro tego budynku. Jeszcze można zmaleźć tam sporo starych dokumentów leżących na podłodze strychu. Kiedyś były jeszcze ciekawsze rzeczy...
pozdrawiam), różne narzędzia itepe...
w jakim stanie to było?, tam był pożar z tego co wiem.
All:
byłem tam wczoraj, zrobiłem ok 40 fotek na zewnatrz i wewnatrz, jedna ma wagę ok. 2MB, gdzie je umieścić?
To koło kamienne jest ogromne
pozdrawiam
Hokky
- Adasiek CK
http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... php?t=1475 - żeby nie robić bałaganu zapraszam tu.
- Adasiek CK
Te "skarby" ujęte w " " to ironia? bo jeżeli tak to wykazujesz typowa ignoranję historyczną... wsród takich właśnie smieci można znaleźć skarby, ale warunkiem jest posiadanie choćby minimalnej wiedzy historycznej... Część tych "śmieci" juz jest w muzeum miasta Kielc. Proponuję w takim razie wycieczkę na wysypisko śmieci,
ul. Św. Leonarda 4
A tak apropos byłeś tam na strychu? chyba nie...
ul. Św. Leonarda 4
A tak apropos byłeś tam na strychu? chyba nie...
- Tomasso
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Chodziło mi o ten syf akurat w tym pomieszczeniu - butelki, puszki i legowisko lumpów chyba do skarbów nie należą. Widać źle zrozumiałeś opis, był w cudzysłowie po to. A na strychu nie byłem z obawy aby nie spaść i nie dołączyć do reszty śmieci. Zainspirowałeś mnie tymi piwnicami pod browarem Karscha - byłem tam na fotkach ale nie złaziłem w dół. Da się tam zejść w miarę bezpiecznie? Jako dzieciak łaziliśmy z kumplami po kanałach pod miastem, niezły labirynt ale teraz bym się tam nie zmieścił. To było pod koniec lat 70-tych, pod natchnieniem filmu Wajdy 
- Adasiek CK
Faktycznie to nieporozumienie za, którę pragnę przeprosić.
Co do piwnic pod browarem Karsha to zanim powiem konkrety CHCE PRZESTRZEC!! :
1) W niektórych miejscach strop sie zawalił, w innych pękają cegły i REALNA jest groźba zawalenia!
2) Zejście do piwnic jest wyjątkowo NIEBEZPIECZNE! Sterta śmieci ( po której się schodzi prawie 6 metrów w dół ) jest wyjątkowo NIESTABILNA!!
3) Łatwo się pośliznąć ( co sam doświadczyłem ), a upadek z wysokości 6-5 metrów na drewnianą konstrukcję połamanych desek, pełnych gwoździ może się skończyć tragicznie!
4) W piwnicach jest pełno potłuczonego szkła i błoto ( szczególnie po deszczu )
Dla ciekawskich stworzyłem mapę ( odwzorowałem ją z pamięci ) tylko jednej z części podziemi ( największej ). Inne są albo do połowy zawalone albo po prostu mniej ciekawe.
Plan części piwnic pod browarem Karsha:

pozdrawiam
Co do piwnic pod browarem Karsha to zanim powiem konkrety CHCE PRZESTRZEC!! :
1) W niektórych miejscach strop sie zawalił, w innych pękają cegły i REALNA jest groźba zawalenia!
2) Zejście do piwnic jest wyjątkowo NIEBEZPIECZNE! Sterta śmieci ( po której się schodzi prawie 6 metrów w dół ) jest wyjątkowo NIESTABILNA!!
3) Łatwo się pośliznąć ( co sam doświadczyłem ), a upadek z wysokości 6-5 metrów na drewnianą konstrukcję połamanych desek, pełnych gwoździ może się skończyć tragicznie!
4) W piwnicach jest pełno potłuczonego szkła i błoto ( szczególnie po deszczu )
Dla ciekawskich stworzyłem mapę ( odwzorowałem ją z pamięci ) tylko jednej z części podziemi ( największej ). Inne są albo do połowy zawalone albo po prostu mniej ciekawe.
Plan części piwnic pod browarem Karsha:

pozdrawiam
czesc moich fotek warsztatów Klużniaka:

EDIT:

wszystkie fotografie umieszczone sa na stronie: fotosik.pl, w wyszukiwarce proszę wpisac: kluzniak
osoby które chcą tam umiescic swoje fotografie tego budynku, proszę o kontakt mailowy: hokky@wp.pl
pozdrawiam
Hokky

EDIT:

wszystkie fotografie umieszczone sa na stronie: fotosik.pl, w wyszukiwarce proszę wpisac: kluzniak
osoby które chcą tam umiescic swoje fotografie tego budynku, proszę o kontakt mailowy: hokky@wp.pl
pozdrawiam
Hokky
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2008, o 14:07 przez Hokky, łącznie zmieniany 2 razy.
Sebastian pisze:No i to by było na tyle:(:)To chyba ostatnie zdjęcia,bo właśnie rozpoczęła się rozbiórka i praktycznie połowy już nie ma:):):)

...i video relacja
http://www.youtube.com/watch?v=ukXPhVNCDps
http://www.youtube.com/watch?v=w3BoTS2oxk8
- Tomek
Wysłałem wczoraj im maila z pytaniem. Właśnie przyszła odpowiedź. Muzeum jest w kontakcie z firmą rozbierającą i jeśli pracownicy znajdą coś ciekawego mają zostawić to dla muzeum. Drzewo, gdzie wrośnięta jest osełka ma na razie nie ma być wycinane. Trochę tego nie rozumiem, tzn ze wszystko uprzątną, a szlifierka razem z drzewem zostanieHokky pisze:może ktoś kto ma czas podejdzie do nich i zapyta co z nią zrobią?