bunkry Kielc
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
bunkry Kielc
witam,
1. Nie znalazłem przez "szukaj" takiego tematu, słowo bunkry pojawiło się tylko w kilku postach nie na temat bunkrów - stad ten nowy temat.
2. Usadowilem temat w historiach projektow inwestycji, jesli niezbyt trafnie - proszę o przeniesienie.
Poniewaz nie wychowalem sie na blokowisku tematu nie znam.
Gdzie są bunkry?, po czym je poznac?
Pozdrawiam
Hokky
1. Nie znalazłem przez "szukaj" takiego tematu, słowo bunkry pojawiło się tylko w kilku postach nie na temat bunkrów - stad ten nowy temat.
2. Usadowilem temat w historiach projektow inwestycji, jesli niezbyt trafnie - proszę o przeniesienie.
Poniewaz nie wychowalem sie na blokowisku tematu nie znam.
Gdzie są bunkry?, po czym je poznac?
Pozdrawiam
Hokky
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Możliwe że wyraziłem się niezbyt precyzyjnie, oczywiście chodzi o schrony, bunkry i wszelki dziury w ziemi do ktorych człowiek jest w stanie wejsc i się schronić, przed np. atakiem innego panstwa, bombami czy czymkolwiek w naglej potrzebie.Sirek1 pisze:Chodzi o schrony chybaktóre były budowane w "czasach zimnej wojny" ostatni o było o nich głośno podczas remontu Sienkiewicza
Wskazane wszelkie mapy, zdjecia z zaznaczeniem gdzie jest wejscie.
Pozdrawiam
Hokky
- gaki majster
- Kontakt:
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Pokazać Ci podziemia? Bunkry? To wszystko w Kielcach jest... trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać... Podziemia są nawet na ul Sienkiewicza i można do mnich jak narazie wejść. Inne podziemia są niedaleko starego browaru koło ul Ogrodowej (trzeba zjechać na linach ok 5-6 metrów w dół) , a co do bunkrów to resztki ( mocowania na działa, kilka metrów przejść podziemnych) są na zboczu góry Dalni od strony Karczówki.
Jakieś pytania?
Jakieś pytania?
<klawy tekścik w tym miejscu>
- Adasiek CK
- Adasiek CK
Dokładnie są to wielkie piwnice, no ale tez można to nazwać podziemiami, Piwnice te należą do kamienicy stojącej na rogu Sienkiewicza i Wesołej. Szczegółow nie chce zdrazadzć bo nie chce, żeby robiono tam wycieczki - jest to czyjaś własność prywatna, a ja znam to z zaufanego źródła.
<klawy tekścik w tym miejscu>
Adasiek CK pisze:Dokładnie są to wielkie piwnice, no ale tez można to nazwać podziemiami, Piwnice te należą do kamienicy stojącej na rogu Sienkiewicza i Wesołej. Szczegółow nie chce zdrazadzć bo nie chce, żeby robiono tam wycieczki - jest to czyjaś własność prywatna, a ja znam to z zaufanego źródła.
Bardzo mądrze!
- Adasiek CK
- gaki majster
- Kontakt: