RUDERY - wyburzenia, rozbiórki

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 3 kwietnia 2008, o 10:20

Jesli chodzi o budynek na przedostatnim zdjeciu to juz dawno czytalem o zamiarach o jego wyburzeniu. Jednak niestety jak narazie nic sie nie dzieje :?

Hokky

Post autor: Hokky » 7 kwietnia 2008, o 11:51

ice pisze:Jesli chodzi o budynek na przedostatnim zdjeciu to juz dawno czytalem o zamiarach o jego wyburzeniu. Jednak niestety jak narazie nic sie nie dzieje :?
o ile sie nie myle, to jest to budynek przy ul. 1 maja?
jesli tak, to mam atsepujace pytanie:
czy budynki przy ul. 1 maja (na odcinku od ronda ZDZ/Qubus do pierwszego wiaduktu) - nie beda przez przypadek odgornie wyburzone? - ze wzgledu na remont widuktu i poszerzenie 1 maja, ?

Wojciech
880051588

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 7 kwietnia 2008, o 22:14

Hokky pisze: czy budynki przy ul. 1 maja (na odcinku od ronda ZDZ/Qubus do pierwszego wiaduktu) - nie beda przez przypadek odgornie wyburzone? - ze wzgledu na remont widuktu i poszerzenie 1 maja, ?
Wydaje mi sie, ze jest tam wystarczajaco duzo miejsca i niestety te kamieniczki chyba przetrwaja :?

Hokky

Post autor: Hokky » 8 kwietnia 2008, o 07:44

ice pisze:
Hokky pisze: czy budynki przy ul. 1 maja (na odcinku od ronda ZDZ/Qubus do pierwszego wiaduktu) - nie beda przez przypadek odgornie wyburzone? - ze wzgledu na remont widuktu i poszerzenie 1 maja, ?
Wydaje mi sie, ze jest tam wystarczajaco duzo miejsca i niestety te kamieniczki chyba przetrwaja :?

A gdzie sie mozna tego dowiedziec?
Czy jest miejsce, organ, w ktorym mozna sie dowiedziec kiedy co gdize bedzie wyburzone?

Hokky
880051588

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 15 kwietnia 2008, o 21:41

Mój "ulubiony" obiekt w centrum (zbieg Prostej, Zgody i Wojska Polskiego) - przykład na to, że coś może być wybudowane od razu jako rudera. Tam jeszcze stosunkowo niedawno stał też "piękny" wrak stara. Gazety kiedyś pisały o złośliwym właścicielu tego dziadostwa - usiłował wszelkimi sposobami nie dopuścić do budowy budynku obok

Obrazek
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
cm
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cm » 16 kwietnia 2008, o 07:21

RZ pisze:Mój "ulubiony" obiekt w centrum (zbieg Prostej, Zgody i Wojska Polskiego) - przykład na to, że coś może być wybudowane od razu jako rudera. Tam jeszcze stosunkowo niedawno stał też "piękny" wrak stara. Gazety kiedyś pisały o złośliwym właścicielu tego dziadostwa - usiłował wszelkimi sposobami nie dopuścić do budowy budynku obok
Uff, to jest masakra :evil: . I jeszcze ten rozlatujący się płotek dookoła. Wrrrr! Czy na takich miasto naprawdę nie ma żadnego bata?!

Awatar użytkownika
cm
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cm » 16 kwietnia 2008, o 11:51

petermks pisze:Mówicie o domu i płocie, a spójrzcie na droge. piekna równa, ładny chodnik, pasy wymalowane elegancko... Mzd ole.......
Trzeba przyznać, że ul. Wojska Polskiego wygląda tak, jakby zapomniały o niej wszelkie służby miejskie. I to od jej początku do końca.

Hokky

Post autor: Hokky » 16 kwietnia 2008, o 14:40

ice pisze:

katem oka widzialem plany po przebudowie - kamieniczki ida na wyburzenie.

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 16 kwietnia 2008, o 15:16

Hokky pisze:
ice pisze:

Cała pierzeja od Okrzei do Zagnańskiej? Po stronie przeciwnej niż kościół?

Awatar użytkownika
pawel_ŚLV
Kontakt:

Post autor: pawel_ŚLV » 16 kwietnia 2008, o 21:51

cm pisze:
petermks pisze:Mówicie o domu i płocie, a spójrzcie na droge. piekna równa, ładny chodnik, pasy wymalowane elegancko... Mzd ole.......
Trzeba przyznać, że ul. Wojska Polskiego wygląda tak, jakby zapomniały o niej wszelkie służby miejskie. I to od jej początku do końca.
początek Wojska Polskiego ulega poprawie, wynajmuje mieszkanie w budynku "Exbudu" i obok remontują kamienice, jedną zrobili i jest całkiem fajna elewacja
Waleczne Serce Korona Kielce

Hokky

Post autor: Hokky » 17 kwietnia 2008, o 09:04

RZ pisze:
Hokky pisze:
ice pisze: Wydaje mi sie, ze jest tam wystarczajaco duzo miejsca i niestety te kamieniczki chyba przetrwaja :?

Cała pierzeja od Okrzei do Zagnańskiej? Po stronie przeciwnej niż kościół?

te zostaja, do wyburzenia wszystkie po stronie kościoła Św. Krzyża, płot plebanii bedzie pod sama plebania.

Pozdrawiam
Hokky

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 17 kwietnia 2008, o 11:08

Czyli ten najgorszy shit dalej zostaje :evil:

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 17 kwietnia 2008, o 15:40

Hokky pisze:te zostaja, do wyburzenia wszystkie po stronie kościoła Św. Krzyża, płot plebanii bedzie pod sama plebania.

Pozdrawiam
Hokky
No tak - to już nie jest zaskakujące. To zresztą tylko 3 kamienice.
Mam nadzieję, że ładnie przeniosą figurę Św. Jana Nepomucena, która tam stoi.

Hokky

Post autor: Hokky » 18 kwietnia 2008, o 07:57

RZ pisze:
Hokky pisze:te zostaja, do wyburzenia wszystkie po stronie kościoła Św. Krzyża, płot plebanii bedzie pod sama plebania.

Pozdrawiam
Hokky
No tak - to już nie jest zaskakujące. To zresztą tylko 3 kamienice.
Mam nadzieję, że ładnie przeniosą figurę Św. Jana Nepomucena, która tam stoi.

2 kamienice, 3 luźno stojące kioski.

BTW, czy ktos z forumowiczów wie moze, kto jest właścicielem kamienicy nr 55?

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 18 kwietnia 2008, o 15:12

Hokky pisze: 2 kamienice, 3 luźno stojące kioski.
Niech będzie :) Choć dla mnie część ceglasta to dwa osobne podmioty połączone ze sobą :wink:

ODPOWIEDZ