Przeanalizowałem rozkład i doszedłem do wniosku, że jednak dwa. Czas kursu wynosi 35 minut, 50 odjeżdża o 6.59, wraca o 7.34. 51 odjeżdża w międzyczasie o 7.21. Dziwię się, że na te linie (obsługujące szpital) nie puszczą autobusów niskopodłogowychDaniel pisze:Ja myślę, że linię 50 i 51 na przemian będzie obsługiwał jeden wóz.
Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Daniel
- Kontakt:
Zgadza się - źle myślałem.B@rteK pisze:Przeanalizowałem rozkład i doszedłem do wniosku, że jednak dwa.Daniel pisze:Ja myślę, że linię 50 i 51 na przemian będzie obsługiwał jeden wóz.
Cenna uwaga - przy okazji przekażemy ją do ZTMu.B@rteK pisze:Dziwię się, że na te linie (obsługujące szpital) nie puszczą autobusów niskopodłogowych
- CKfan
Mylisz się, wszystkie numery są już pozajmowane. Linia 52 wystartuje prawdopodobnie również w przyszłym tygodniuSebastian pisze:No dobrze a może mi ktoś powiedzieć co się dzieje z linią 52?Zapomnieli?A tak na marginesie to wydaje mnie się,że jest tyle wolnych numerów pomiędzy dotychczasowymi tj.1-49,że po co nadawać kolejne kiedy można zapełnić tę luke!!!
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- AR
- Kontakt:
Nowe linie i zmiany w rozkładach jazdy
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, odpowiedzialny za tworzenie rozkładów jazdy komunikacji miejskiej, od miesięcy przygotowywał się do wprowadzenia zmian w kursowaniu autobusów Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji.
Przeprowadzono szczegółowe analizy, zwłaszcza tych linii, które są najbardziej „narażone” na korki”, dzięki czemu naniesiono odpowiednio dłuższy czas przejazdu pomiędzy przystankami. Zmodyfikowano również kilkanaście linii, tak, aby ich kursy odpowiadały potrzebom pasażerów.
Najistotniejsze w rozkładzie jazdy, który już we wtorek trafi do pasażerów MPK, jest to, że podane zostanie kursowanie dwóch nowych linii 50 i 51. Zostały one stworzone specjalnie na potrzeby pacjentów Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. Autobusy tych linii będą kursowały ulicą Artwińskiego, aby w jak najlepszy i najszybszy sposób dowieść pasażerów najbliżej przychodni i poradni specjalistycznych.
- Przekroczyliśmy magiczną pięćdziesiątkę! - podkreśla Marian Sosnowski, dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego w Kielcach. - Kielczanie mogą się już teraz naszykować na duże zmiany w rozkładach jazdy, które pojawią się znowu za kilka miesięcy. Rozkłady będą się poszerzały o nowe linie. Plany rozwoju są naprawdę ogromne - mówi Marian Sosnowski.
www.echodnia.eu
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, odpowiedzialny za tworzenie rozkładów jazdy komunikacji miejskiej, od miesięcy przygotowywał się do wprowadzenia zmian w kursowaniu autobusów Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji.
Przeprowadzono szczegółowe analizy, zwłaszcza tych linii, które są najbardziej „narażone” na korki”, dzięki czemu naniesiono odpowiednio dłuższy czas przejazdu pomiędzy przystankami. Zmodyfikowano również kilkanaście linii, tak, aby ich kursy odpowiadały potrzebom pasażerów.
Najistotniejsze w rozkładzie jazdy, który już we wtorek trafi do pasażerów MPK, jest to, że podane zostanie kursowanie dwóch nowych linii 50 i 51. Zostały one stworzone specjalnie na potrzeby pacjentów Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. Autobusy tych linii będą kursowały ulicą Artwińskiego, aby w jak najlepszy i najszybszy sposób dowieść pasażerów najbliżej przychodni i poradni specjalistycznych.
- Przekroczyliśmy magiczną pięćdziesiątkę! - podkreśla Marian Sosnowski, dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego w Kielcach. - Kielczanie mogą się już teraz naszykować na duże zmiany w rozkładach jazdy, które pojawią się znowu za kilka miesięcy. Rozkłady będą się poszerzały o nowe linie. Plany rozwoju są naprawdę ogromne - mówi Marian Sosnowski.
www.echodnia.eu
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jakiś czas temu wyczytałem w '' Echu Dnia" że w Kielcach pojawi się jeszcze sporo nowych linii . np.
52 - Bukówka - Chemar
53 - Domaszowice
54 - Targi Kielce
55 - centrum Kieleckiego Inkubatora (nie jestem pewien na 100% ; wie ktoś na jakiej jest to ulicy?)
56 - Lotnisko Obice
i co najciekawsze na tym nie koniec
- AR
- Kontakt:
Rano o 7.30 na Jagiellońskiej ok. 10 osób. Dalej pojechały 2 osoby.Autor pisze:Kto jechal dzisiaj 50 lub 51? Jaka frekwencja?
Ok. 17h na Jagiellońskiej ok. 8 osób.
Linię nr 50 obsługuje dzisiaj #352.

Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2008, o 16:49 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba