Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
#003 i #004 jak nie było tak nie ma, za to zauważyłem, że #001 zaczęli puszczać na inne linie, we wtorek był na 15, wczoraj na 2:> Ale co by tu nie mówić, tragicznie sytuacja wygląda, od listopada (?) męczymy się z 4, pomyśleć, że osoby z góry mówiły, że na kieleckie ulice wyjadą przed nowym rokiem..
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dokładnie! Te ceny to porażka. Tak jak pisałem wcześniej, nie wierzę że te MANy znajdą właściciela jeśli nie zostanie obniżona cena. Dziwi mnie takie działanie prezesa. Wg mnie powinni obnizyc cenę tak aby znalazł się chętny.Daniel pisze:Znalazłem na otoMoto ofertę kupna piotrkowskiego MANa NL202 z 92 roku za 35000PLN (cena do negocjacji).
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T555113
Zaczynam rozumieć dlaczego nasze wozy z tego samego roku z podobnym przebiegiem nie mogą znaleźć nowego właściciela skoro wyceniono je na od 52000 do 56000PLN.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Dziś #001 jezdzi za to na 1. A co do pozostałych to szkoda gadać, #002 i #003 ciągle jakieś awarie, #004 nawet nie przemalowany bo .... kumaty lakiernik jest na urlopie, a pozostali boja sie go ruszać bo wiedzą, że spartoczą robotę.mlodass pisze:#003 i #004 jak nie było tak nie ma, za to zauważyłem, że #001 zaczęli puszczać na inne linie, we wtorek był na 15, wczoraj na 2:>
Coraz częściej psioczą na LAZy i chyba zrozumieli, że to jedna wielka pomyłka. Zachwalają za to 3-drzwiowe Many - prawie bezawaryjne mimo tego, że troche lat już mają.
Czego nie?:)ice pisze:Czyli mozemy miec nadzieje, ze to pierwsze i ostatnie egzemplarze Lazow w KielcachPatol pisze: Coraz częściej psioczą na LAZy i chyba zrozumieli, że to jedna wielka pomyłka. Zachwalają za to 3-drzwiowe Many - prawie bezawaryjne mimo tego, że troche lat już mają.
Pytannja chyba czy ma pienedzy MPK zeby kupicz Solarisa albo MANa?
ilosc w tym wypadku wyznacza ZTM w SIWZ (bo wydaje mi sie ze MPK moglo by bez problemu sfinansowac zakup 15 Solarisow no tylko ze w SIWZ jest wyraznie napisane ze sredni wiek taboru na 01.01.2009 ma wynosic 10 lat a co za tym idzie trzeba wymienic wszystkie PR110)ice pisze:No gdyby mieli pieniadze to zapewne kupowali by Many lub Solarisy.
Ale widocznie ida na ilosc a nie na jakosc
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Lepiej płacić większą ratę za jeżdżący autobus niż mniejszą za autobus który nie jeździ 
Może kiedyś zmądrzeją...
Może kiedyś zmądrzeją...
Nie chcę nikogo obrażać ale nawet niepełnosprawny umysłowo wie, że jak drugi wsadzi palec do ogniska to się oparzy...Patol pisze:Kolejne (LAZy) raczej będą (niestety).
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba