Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 4 marca 2008, o 20:20

msz1 pisze:TOMIKE, czy do realizacji swoich projektów wynajmujesz duże firmy typu Budimex, Skanska, Mitex czy lokalnych wykonawców typu Wiesiu i Franek sp. z.o.o?
T0MIKE pisze:Takich, którzy dają gwarację dobrego wykonania projektu i są wiarygodni dla finasującego banku. W przypadku CKT mówimy o całkiem sporej wartości projektu, więc raczej pójdziemy w Mitex, czy Kartel.
Jeśli chodzi o firmy typu Budimex, Skanska, Mitex to i tak podobnie jak Kartel (choć to jeszcze nie ten poziom) korzystają przy budowie z firm Wiesiu i Franek sp. z.o.o bez nich by nic nie zrobili, zresztą w Kielcach jest naprawdę sporo lokalnych firm, które bez problemu poradzą sobie z takim blokiem, w końcu trochę bloków nastawiano w Kielcach....

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 4 marca 2008, o 21:46

Autor pisze: No i co z nazwa? Robimy sonde, bo widac, ze jest za bardzo pretensjonalna :wink:
Myślę, że pomysł dobry. Mam pewne zamiłowanie do tworzenia ankiet więc korzystając z chwili wolnego czasu zbiorę Wasze pomysły i wrzucę w jednym temacie do działu ankiet.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 4 marca 2008, o 22:08

Sirek1 pisze:zresztą w Kielcach jest naprawdę sporo lokalnych firm, które bez problemu poradzą sobie z takim blokiem, w końcu trochę bloków nastawiano w Kielcach....
:D
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 4 marca 2008, o 22:12

Może dajmy jednak tutaj? Nie wszyscy zaglądają do ankiet, a jak się pojawi z temacie, to zawsze ktoś wciśnie.
A wracając do firm lokalnych, oczywiście, działam z lokalnymi firmami, ale muszą legitymować się odpowiednim curriculum i portfelem zrealizowanych inwestycji, no i przede wszystkim wiarygodnością, w tym także finansową.
Dowód? Bardzo proszę - w Warszawie Unimax S.A. jest podywkonawcą na Bemowie i Generalnym na Bielanach. Pod nimi, z kolei pracują podwykonawcy z Kielc i okolic (Zagnańsk), których też znam osobiście. Chciałbym Was zapewnić, że rozwój naszego lokalnego biznesu jest dla mnie priorytetem, a moi wspólnicy to szanują i akceptują. Zatem, poza Unimaksem, kupuję komputery i mam cała obsługę IT z Kielc, kupuję samochody firmowe w Folwarku na Morcinka, projektuję też lokalnie (Detan) i chcę, żeby tak zostało, bo wolę zostawiać pieniądze tutaj. Dlatego nie zżymajcie się, kiedy projektu nie robi ktoś z zewnątrz. Taką mam filozofię i tego się trzymam.

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 4 marca 2008, o 22:34

T0MIKE pisze:Zatem, poza Unimaksem, kupuję komputery i mam cała obsługę IT z Kielc, kupuję samochody firmowe w Folwarku na Morcinka, projektuję też lokalnie (Detan) i chcę, żeby tak zostało, bo wolę zostawiać pieniądze tutaj. Dlatego nie zżymajcie się, kiedy projektu nie robi ktoś z zewnątrz. Taką mam filozofię i tego się trzymam.
Pogratulować za postawe, godna naśladowania :wink:

msz1

Post autor: msz1 » 4 marca 2008, o 22:46

Dowód? Bardzo proszę - w Warszawie Unimax S.A. jest podywkonawcą na Bemowie i Generalnym na Bielanach.
Chyba nie kręcisz TOMIKE, znalazłem to na stronie Unimaxu:

Zespół zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z lokalami uługowymi i garażem podziemnym przy ul. Sokratesa 5 I 7 w Warszawie
W dniu 24.11.2007 r Przedsiębiorstwo Budowlane UNIMAX Sp. z o.o. zawało z Inwestorem Volumetric Projekt Sp. z o.o. z siedzią w Warszawie, przy ul. Siennej 39 kontrakt realizowany w systemie Generalnego Wykonawstwa na budowę czterech budynków mieszkalnych wielorodzinnych, ze 190 mieszkaniami, zlokalizowanych przy ul. Sokratesa 5 i 7 w Warszawie.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 4 marca 2008, o 22:55

Zgadza się, choć nie podają na stronie www, że są podwykonawcą na Bemowie www.domnagorce.pl A spytajcie, ilu ludzi z Kielc u nich pracuje. Dzis byłem na budowach i widziałem wiele aut z naszymi blachami. I aż się człowiek cieszy, choć nie dają za to orderów. :(

Kiba69

Post autor: Kiba69 » 4 marca 2008, o 23:40

T0MIKE pisze: w Warszawie Unimax S.A. jest podywkonawcą na Bemowie i Generalnym na Bielanach. Pod nimi, z kolei pracują podwykonawcy z Kielc i okolic (Zagnańsk), których też znam osobiście. Chciałbym Was zapewnić, że rozwój naszego lokalnego biznesu jest dla mnie priorytetem, a moi wspólnicy to szanują i akceptują. Zatem, poza Unimaksem, kupuję komputery i mam cała obsługę IT z Kielc, kupuję samochody firmowe w Folwarku na Morcinka, projektuję też lokalnie (Detan) i chcę, żeby tak zostało, bo wolę zostawiać pieniądze tutaj. Dlatego nie zżymajcie się, kiedy projektu nie robi ktoś z zewnątrz. Taką mam filozofię i tego się trzymam.
Za to masz wielki szacunek u mnie. Ja na kazdym kroku i wszystkim staram sie tlumaczyc jak wielkie znaczenie dla nas samych ma ta filozofia.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 4 marca 2008, o 23:56

No, zapomniałem o Adamie Wolskim, którego sztukę też lubię i kupuję. Ale dość już chwalenia się. :lol: Najważniejsze, że mam tu ludzi, na których mogę liczyć i polegać, bo wzajemnie się wspieramy w biznesie. I właśnie dlatego wspólnie nam się firmy rozwijają. Oczywiście z tego powodu mam też zawsze nieco niższe koszty, niż standardowo, a to też jest miłe :) Generalnie, apeluję do wszystkich: wspierajmy się, a CK miasto będzie się rozwijać. Nie ma nic gorszego od bicia piany i podkopywania. Jest mi niezwykle miło, kiedy moi wspólnicy są (jak właśnie dziś) bardzo zadowoleni z pracy moich kolegów na budowach. Ponownie potwierdzili dzisiaj, że Kielce miesiąc temu robiły wrażenie mocno zmienionych w stosunku do 2006r., ale dalej uważam, że to efekt radomskiej traumy. Niemniej podjęliśmy kierunkowe decyzje co do kolejnych inwestycji w Kielcach i miło mi poinformować, że wkrótce zawalczymy o 2-3 większe tematy.

msz1

Post autor: msz1 » 5 marca 2008, o 10:22

Niemniej podjęliśmy kierunkowe decyzje co do kolejnych inwestycji w Kielcach i miło mi poinformować, że wkrótce zawalczymy o 2-3 większe tematy.
A kiedy spodziewasz się uzyskania pozwolenia na budowę CKT i kiedy mniej więcej zaczynasz startować z tą inwestycją?

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 5 marca 2008, o 16:39

T0MIKE pisze:projektuję też lokalnie (Detan)
Mnie się projekty Detana podobają (a najbardziej te nie zrealizowane...), przyznam jednak, że nie domyśliłem się, że wizualizacja CK Cube :wink: to ich robota. Stac ich na więcej :P
Pisałeś TOMIKE, że budowałeś kiedyś koło Prostej i zapewne był to kompleks Piaseckiego przejęty później przez Unimax. Tak teraz skojarzyłem, że przecież najpierw miał być tam realizowany bardzo sympatyczny projekt Detana z wieżowcami właśnie ("Bramy słońca"). Czy te niezrealizowane wtedy wieżowce to był Twój pomysł?

Tamten projekt bardziej mi się podobał:
http://inwestycje.kielce.pl/piapiasecki ... slonca.htm
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 5 marca 2008, o 16:43

Nie, dokończyłem budowę po PIA Piaseckim budynku L i sprzedałem Unimaksowi budynek C.

msz1

Post autor: msz1 » 14 marca 2008, o 11:21

Tomike, jakieś postępy w temacie?

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 14 marca 2008, o 12:38

Czekam na PnB, wniosek złożony 3 tygodnie temu.

msz1

Post autor: msz1 » 14 lipca 2008, o 12:05

Nie wie ktoś z was czy jest już pozwolenie na budowę?

ODPOWIEDZ