Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 28 lutego 2008, o 12:45

T0MIKE pisze:To nie ostatni projekt, z pewnością będą następne, niezależnie od CKT. Już pracujemy nad kilkoma tematami, także nad wyższym niż 11k :lol:
Super! :)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 28 lutego 2008, o 13:38

T0MIKE pisze:To nie ostatni projekt, z pewnością będą następne, niezależnie od CKT. Już pracujemy nad kilkoma tematami, także nad wyższym niż 11k :lol:
A jest wogole jakis pierwszy projekt, ktory mozemy zobaczyc :?:

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 14:14

Nie w Kielcach, w trakcie realizacji są obecnie 2, 2 kolejne za chwilę startują.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 28 lutego 2008, o 15:54

Trochę informacji o developerze:

Volumetric MK Polska Sp. z o.o.
Adres: ul. Sienna 39
00-121 Warszawa
Telefon: +48 22 850 68 94
fax: +48 22 850 68 95
Strona WWW: www.volumetric

Volumetric MK Polska Sp. z o.o. jest podmiotem o charakterze joint venture, utworzonym w marcu 2006 r. Większościowy pakiet udziałów posiada Grupa Volumetric SL z siedzibą w Mataró w Katalonii, natomiast polskim udziałowcem jest Michał Kubicki. Kapitał założycielski spółki wynosi 12.000.000 PLN, co daje naszym klientom poczucie pełnego bezpieczeństwa powierzanych nam środków.

Volumetric MK Polska koncentruje się na działalności deweloperskiej nie tylko w stolicy, ale także w innych miastach Polski. W początkowym etapie działalności, głównym elementem aktywności naszej firmy są poszukiwania nieruchomości nadających się pod zabudowę. W ciągu pierwszych trzech latach obecności w Polsce naszym celem jest realizacja 700 mieszkań i domów. Zapewni to spółce mocną pozycję na warszawskim rynku deweloperskim, a w przyszłości także na rynku krajowym.

Boss

Post autor: Boss » 28 lutego 2008, o 15:58

jeśli mowa o kwestiach społecznych to mnie bardziej niepokoją poogradzane, obwarowane, odcięte od swiata murami pseudo vipowskie enklawy i to one powodują większy rozkład "pożycia społecznego" niż wysokościowce.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 28 lutego 2008, o 16:26

Hm, jeżeli dziesięciopiętrowiec nazwaliście "Tower", to jak nazwiecie wyższy budynek? MegaTower? :wink:

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 16:43

Nie, World Trade Center :lol:

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 16:47

Boss pisze:jeśli mowa o kwestiach społecznych to mnie bardziej niepokoją poogradzane, obwarowane, odcięte od swiata murami pseudo vipowskie enklawy i to one powodują większy rozkład "pożycia społecznego" niż wysokościowce.
Oj, w Warszawce wybudowałem 16-piętrowy budynek, którego nie ogrodziliśmy, by zachować harmonię ying-yang z otoczeniem i lokalną społecznością Ochoty. Mimo monitoringu 16 kamer w jednym roku okradziono 3 mieszkania i pobito pod klatką 2 ludzi. W innych latach nie było lepiej. Sam się zastanawiam, właściwie po co grodzić...

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 16:48

Aaaa, ale na Jagiellońskiej, nie pomny nauki z Warszawy też nie chcę grodzić, pewnie wspólnota będzie chciała...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 lutego 2008, o 16:54

T0MIKE, na wstępie chcę Ci podziękować, że dzielisz się tutaj na forum z nami swoimi planami - to niestety dosyć niespotykane a szkoda, bo jest tu wiele ludzi, którzy wiedzą czego i gdzie Kielcom potrzeba :) Co do wysokości budynku to jednak szkoda, że będzie miał "zaledwie" 11 kondygnacji, bo wśród innych takich budynków po prostu zleje się z otoczeniem, choć z bliska na pewno będzie się prezentował okazale. Myślę, że powinieneś zaatakować i pomyśleć o budynku wyższym od "Żółtego Wieżowca" na Targowej. Ostatnio mieliśmy sporo informacji o wieżowcach, które niby miały powstać w miście, nawet o 30-piętrowym hotelu, jednak jak widzimy to tylko bajk, marzeniai i wyssane z palca sensacje Echa Dnia... Jak większość forumowiczów zachęcam Cię do zaatakowania granicy 20 pięter, bo choć może to być drogie przedsięwzięcie to na pewno się opłaci - zyskasz prestiż i uznanie - każdy w Kielcach będzie mówił o tym budynku, bo będzie najwyższy i widoczny z wielu miejsc w mieście. Pewnie również pojawił by się na stronach o polskich wieżowcach, których niestety nadal poza Warszawą nie ma w Polsce wiele (choć plany są ambitne). T0MIKE, jeśli masz możliwości finansowe i dobre chęci to rób wszystko, by jednak planować wysokie budynki, bo tylko tacy ludzie jak Ty w tym mieście mogą to zrobić :) A dobrze wiemy, że nie robisz tego charytatywnie, lecz aby zarobić (to oczywiste i normalne), ale czy nie zechciałbyś oprócz tego zyskać także uznania i sławy w mieście? :)

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 17:06

Zgadzam się, tyle tylko, że w wielu przypadkach ambicja zabija zdrowy rozsądek u ludzi, a ja zajmuję się tą branżą 15 lat i nie jedną głupotę widziałem. 20 kondygnacji oznacza zmianę/sporządzenie planu zagospodarowania, a to proces długotrwały i wymagający sprzyjającej atmosfery politycznej, bo dyskusji w stylu "a po co nam w Kielcach 20 piętrowy drapacz chmur!?" nie uniknie się. Zatem mówimy o projekcie w perspektywie średnioterminowej, nie krótszej niż 2-3 lata do pozwolenia na budowę.
A dzielenie się informacją o swoim projekcie może być naiwnością, albo rzeczywistą chęcią szerszego spojrzenia na temat przez ludzi patrzących obiektywnie, no, może bardziej obiektywnie, w końcu każda opinia jest subiektywna. Jeżeli nie przyniesie mi to szkody (naiwność?) w dalszych działaniach będę chciał na tym forum konsultować kolejne projekty.

qbasck

Post autor: qbasck » 28 lutego 2008, o 17:22

Takie informowanie jest nie powiem odważne i jednocześnie godne naśladowania. Kiedy jakieś wizki zobaczymy? :D

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2008, o 17:24

Mam już jakieś, ale chciałbym je poprawić, bo nie do końca mi jeszcze odpowiadają. Myślę, że za miesiąc będą gotowe.

msz1

Post autor: msz1 » 28 lutego 2008, o 18:20

Tomike, pochodzisz z Kielc? Bo wygląda na to że całkiem dobrze znasz miasto?

Awatar użytkownika
gaki majster
Kontakt:

Post autor: gaki majster » 28 lutego 2008, o 18:33

T0MIKE pisze:Oj, w Warszawce wybudowałem 16-piętrowy budynek, którego nie ogrodziliśmy, by zachować harmonię ying-yang z otoczeniem i lokalną społecznością Ochoty
Lokalna społeczność Ochoty szybko zintegrowała się z nowymi mieszkańcami 8)
Kielce Kielce Kielce to jest to...

ODPOWIEDZ