Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Kto wie, może w innymi miejscu się uda... Na razie marnie to wygląda z dwóch powodów:
1. Brak planu i czasochłonność opracowania nowego dla takiej inwestycji.
2. Wszystko powyżej 15 kondygnacji będzie mocno ryzykowne z uwagi na ilość PUM-u (najmniej 12-13 tys., czyli 210-220 mieszkań).
Tu jest mowa o w miarę przyzwoitej ilości 82 mieszkań. Zobaczymy, jak będą się sprzedawać. To będzie prognostyk dla większych (wyższych) tematów.
1. Brak planu i czasochłonność opracowania nowego dla takiej inwestycji.
2. Wszystko powyżej 15 kondygnacji będzie mocno ryzykowne z uwagi na ilość PUM-u (najmniej 12-13 tys., czyli 210-220 mieszkań).
Tu jest mowa o w miarę przyzwoitej ilości 82 mieszkań. Zobaczymy, jak będą się sprzedawać. To będzie prognostyk dla większych (wyższych) tematów.
Jeśli bezpośrednio przy Jagiellońskiej to obstawiam działkę po Maxtelu (chyba) bezposrednio przy NSK Iskra (w kierunku parkingu autobusów MZK) - ale to już w zasadzie Podkarczówka a miał być Czarnów - więc może się mylę (ale innych wolnych działek w pobliżu 11-stu kondygnacji nie widzę)Michał pisze:przy ul. Jagiellońskiej w Kielcach (II kw. 2008r)mlodass pisze:a gdzie to będzie?:>
Ta działka byłaby mocno kontrowersyjna. Budowany nie tak dawno przez miasto tower
komunalny na rogu nie cieszył się sympatią okolicznych mieszkańców. Protestując przeciwko "wejściu z budową w skwer" długi czas dewastowali ogrodzenie i infrastrukturę budowlamą. A był tylko mały fragment skweru.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Osiedle Jagiellońskie jest w zasadzie uznawane za część Czarnowa, więc mogłoby to być w pobliżu wieżowców znajdujących się między Szkolną a Jągiellońską. Tam jest sporo miejsca.
Czarnów to bardziej dzielnica niż osiedle (chyba jedyna w Kielcach, nie licząc Białogonu).
Jeśli to miałoby być obok nowego wieżowca komunalnego, to po pierwsze nie jestem przekonany czy to dobry pomysł, a po drugie współczuję inwestorowi - rozpęta się niezła heca.
Ale... Przecież Tomike jest zainteresowany planami Społem, które ma obiekt tuż obok. Więc może coś jest na rzeczy. Czas zakonczyć gdybanie
Prosimy o info dotyczące miejsca 
Czarnów to bardziej dzielnica niż osiedle (chyba jedyna w Kielcach, nie licząc Białogonu).
Jeśli to miałoby być obok nowego wieżowca komunalnego, to po pierwsze nie jestem przekonany czy to dobry pomysł, a po drugie współczuję inwestorowi - rozpęta się niezła heca.
Ale... Przecież Tomike jest zainteresowany planami Społem, które ma obiekt tuż obok. Więc może coś jest na rzeczy. Czas zakonczyć gdybanie
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)