wlasnie nikt tego nie wie...AR pisze:Gdyby jeździła Veolia, prawdopodobnie miasto nie starałoby się o dofinansowanie zakupu autobusów ze środków UE.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nikt mi nie wmówi, że MPK w sposób normalny wygrało przetarg. To co się stało w sierpniu i wrześniu zeszłego roku to jest skandal i ogromny wstyd dla miasta - że ludzie cały czas żyją PRLem, nie wiedzą co to przetarg i co to wolny rynek.Mat pisze:chyba masz zaniki pamieci bo przetarg wygralo MPK (mialo byc przygotowane pod prywatyzacje) a jakby Veolia jezdzila tak jak MPK/KASP teraz to byscie nic nie mowili ze pogwalcone zostaly prawa antymonopolowe ?!?!
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
no ale Veolia wiedziala co to jest wolny rynek i dlatego ze nie liczyla sie z ludzmi to przegrala na szczescie,MeehoweCK pisze:Nikt mi nie wmówi, że MPK w sposób normalny wygrało przetarg. To co się stało w sierpniu i wrześniu zeszłego roku to jest skandal i ogromny wstyd dla miasta - że ludzie cały czas żyją PRLem, nie wiedzą co to przetarg i co to wolny rynek.Mat pisze:chyba masz zaniki pamieci bo przetarg wygralo MPK (mialo byc przygotowane pod prywatyzacje) a jakby Veolia jezdzila tak jak MPK/KASP teraz to byscie nic nie mowili ze pogwalcone zostaly prawa antymonopolowe ?!?!
skoro piszesz ze ludzie nie wiedza co to jest przetarg to chociaz ZTM wiedzial ustawiajac go pod Veolie
- komuna mentalnano ale Veolia wiedziala co to jest wolny rynek i dlatego ze nie liczyla sie z ludzmi to przegrala na szczescie
To jest taki sam przykład skażenia mózgu socjalizmem jak przechodzenie na wcześniejsze emerytury a potem narzekanie że są niskie
W tym mieście/kraju dopiero zrobi się dobrze jak zniknie ostatni przedstawiciel homosovietikusa
- MeehoweCK
- Kontakt:
Cóż... aż żal czytać...Mat pisze:no ale Veolia wiedziala co to jest wolny rynek i dlatego ze nie liczyla sie z ludzmi to przegrala na szczescie,
skoro piszesz ze ludzie nie wiedza co to jest przetarg to chociaz ZTM wiedzial ustawiajac go pod Veolie
- AR
- Kontakt:
To strajkujacy kierowcy nie liczą się z nikim i niczym.Patol pisze:Niee to właśnie żal czytać tego co Ty wypisujesz....MeehoweCK pisze:Cóż... aż żal czytać...
Przez nich teraz musi cierpiec całe miasto.
Veolia przegrała ale myślę, że się jeszcze w Kielcach pojawi...
Uważam, że przystąpi do przetargu na dzierżawę autobusów.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
wam widac kapitalizm za bardzo do glow uderzyl bo w Polsce on wyglada inaczej niz na zach. Europy (u nas jest dziki zachod) niedlugo ludzie beda pracowac za miske zupy (i chyba tego chcecie)AR pisze:To strajkujacy kierowcy nie liczą się z nikim i niczym.Patol pisze:Niee to właśnie żal czytać tego co Ty wypisujesz....MeehoweCK pisze:Cóż... aż żal czytać...
Przez nich teraz musi cierpiec całe miasto.
Veolia przegrała ale myślę, że się jeszcze w Kielcach pojawi...
Uważam, że przystąpi do przetargu na dzierżawę autobusów.
a co do Veolii to mam nadzieje ze bedziemy jej znaczki ogladac tylko na samochodach MPO i oby nigdzie indziej w naszym miescie (ewentualnie p. prezydent Lubawski moze sobie przyczepic znaczek Veolii na swoim nowym samochodzie )
- AR
- Kontakt:
Ja mam nadzieję, że będę oglądał "znaczki" tylko firm profesjonalnych, takich w którch pracują rozsądni i kompetentni ludzie, fachowcy.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2008, o 14:40 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- MeehoweCK
- Kontakt:
Masz rację, jestem zepsutym do szpiku kości liberałem i zwolennikiem kapitalizmu. Gardzę socjaldemokracją i jestem z tego dumny.Mat pisze:wam widac kapitalizm za bardzo do glow uderzyl bo w Polsce on wyglada inaczej niz na zach. Europy (u nas jest dziki zachod) niedlugo ludzie beda pracowac za miske zupy (i chyba tego chcecie)
AR pisze:Ja mam nadzieję, że będę oglądał "znaczki" tylko firm profesjonalnych, takich w którch pracują rozsądni i kompetentni ludzie, fachowcy.
no to ZTM jest pierwszą
[/quote]Masz rację, jestem zepsutym do szpiku kości liberałem i zwolennikiem kapitalizmu. Gardzę socjaldemokracją i jestem z tego dumny.
no to sie nie dogadmy bo ja jestem zwolennikiem socjaldemokracji i tez jestem z tego dumny (oczywiscie to nie powod do zabijania sie)
Swoją drogą to ja nie rozumiem z jednej strony czytam że wszędzie brakuje kierowców i to oni mogą stawiać warunki a z drugiej strony że zaraz ludzie będą pracować za miskę zupy. To jak to w końcu jest?
Jako klienta interesuje mnie stosunek cena/jakość świadczonych usług z których korzystam, natomiast cała reszta mnie już mało zajmuje.
Jakoś nikt nie przejmuje się warunkami pracy i płacy setek tysięcy ludzi tylko dlatego że nie stanowią jednorodnej grupy nacisku i jeżeli ich obecna sytuacja im nie odpowiada to zmieniają pracę [skoro ich kwalifikacje ich do tego predystynują i są odpowiednie warunki rynkowe] lub biorą na wstrzymanie do momentu znalezienia lepszej oferty.
Jako klienta interesuje mnie stosunek cena/jakość świadczonych usług z których korzystam, natomiast cała reszta mnie już mało zajmuje.
Jakoś nikt nie przejmuje się warunkami pracy i płacy setek tysięcy ludzi tylko dlatego że nie stanowią jednorodnej grupy nacisku i jeżeli ich obecna sytuacja im nie odpowiada to zmieniają pracę [skoro ich kwalifikacje ich do tego predystynują i są odpowiednie warunki rynkowe] lub biorą na wstrzymanie do momentu znalezienia lepszej oferty.
- MeehoweCK
- Kontakt:
Wydaje mi się, że kierowcy mieliby szansę wynegocjować w Veolii przyzwoite pensje, bo prawdą jest, że kierowców brakuje więc prawo popytu i podaży działało na ich korzyść. Ale im dłużej o tym myślę, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że im nie chodziło tylko o pieniądze, ale o to by w dalszym ciągu były "koleżeńskie" stosunki między personelem, a zarządem tolerującym każdą niesubordynację.kaggy pisze:Swoją drogą to ja nie rozumiem z jednej strony czytam że wszędzie brakuje kierowców i to oni mogą stawiać warunki a z drugiej strony że zaraz ludzie będą pracować za miskę zupy. To jak to w końcu jest?
Nie, no pewnie że nie - tego nie powiedziałem. Gardzę socjaldemokracją - nie socjaldemokratami... Ale już koniec z tym OTMat pisze:oczywiscie to nie powod do zabijania sie)
ale kolega kierowca nie powiedzial Ci ze jezdzi na wariackich papierach a jak by go ITD zatrzymalo to braknie jemu pensji na mandat, a pracodawcy firmy na kare za nie przestrzeganie przepisówqbasck pisze:Kolega jest kierowcą zawodowym z trzyletnim stażem. Zarabia około 3,5k zł miesięcznie na rękę. Najprawdopodobniej zmienia firmę bo mu mało płacą. Bez jaj kierowca jak chce to zarobi.