Hala sportowa - ul. Boczna 15
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
ciekawe, czy zaprojektowane jest jakies przemyślane miejsce na uporządkowane umieszczenie reklam ( to w tej chwili jest stały element wystroju wszystkich obiektów), czy tez będzie taki zlepek i chaos jak na krakowskiej, no i jak bedzie z posadzka, czy w czasie meczów vive bedzie w kole centralnym logo Vive a w czasie innych rozgrywek logo Kielc? ktoś wie?
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja po cichu liczę na mecze Ligi Światowej w Kielcach.autor pisze:Wielkosc chyba nie wiaze sie tylko z wielkomiejskimi zapedami, bo trzeba wziac pod uwage fakt, iz Vive to druzyna rywalizujaca na arenie europejskiej, wiec i gosci duzo bywa. Do tego mozna organizowac sportowe imprezy ogolnopolskie.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Długa zima opóźni budowę hali przy Bocznej
anar, 23-03-2006Hala sportowa przy Bocznej raczej nie będzie gotowa w czerwcu. - Niestety, przez długą zimę musieliśmy z pewnymi pracami się wstrzymać - mówi Andrzej Kotwica, kierownik budowy z firmy Budimex.
Wielofunkcyjna hala przy ulicy Bocznej wygląda coraz okazalej. Budowla przykryta jest już dachem, zamontowano też świetlówki.
- W środku hala już bardzo ładnie się prezentuje. W poniedziałek rozpoczęliśmy wylewanie specjalnego betonu pod parkiet, ale będzie można zacząć go układać dopiero po kilku tygodniach. Warunki atmosferyczne mają wpływ na stan betonu, bo podłoże musi mieć odpowiednią wilgotność. Zależy nam, żeby prace były wykonane dobrze jakościowo, dlatego będziemy czekać na odpowiednią pogodę - mówi Andrzej Kotwica, kierownik budowy.
Budowlańcy muszą wylać 3,5 tys. m kw. betonu. Andrzej Kotwica przyznaje, że przedłużająca się zima wpływa na opóźnienie także innych prac.
- W związku z pogodą nie mogliśmy kłaść tynków w środku hali. Dlatego z niecierpliwością czekamy na poprawę pogody. Jak zrobi się cieplej, chcemy podgonić prace - informuje.
W umowie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji z Budimexem jest zapis, który mówi, że budowa powinna zakończyć się w czerwcu.
- Nawet jeśli będzie lekkie opóźnienie, to nie będzie z tym większego problemu, bo nie mamy zaplanowanych na razie żadnych imprez, które miałyby odbywać się w nowej hali - mówi Wojciech Dębski, dyrektor MOSiR.
Pierwszą dużą imprezą, którą tam zaplanowano, jest premiera oratorium "Psałterz wrześniowy", która 11 września ma uświetnić odsłonięcie pomnika "Homo homini".
byłem niedawno w okolicy nowej hali, i z zewnątrz już ją ocieplają i tynkują a nawet malują na żółty kolor, widać to na www MOSIR'u
http://www.mosir.kielce.pl/index.php?mi ... main&iid=1
http://www.mosir.kielce.pl/index.php?mi ... main&iid=1
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Mamy dwie drużyny Vive (kobiecą i męską oraz koszykarzy UMKS-u więc hala na pewno nie będzie stała pusta. Wszystkiego nie będzie można grać w nowej hali, bo to byłoby trochę bezsensowne. Po co grać mecz na który przyjdzie 300 osób w hali na 3 000 miejsc? Poza tym koszty utrzymania nowej hali będą znacznie większe niż mniejszych.woj pisze:Powtórzę wcześniejsze pytanie: Co z halą na Krakowskiej?
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
to moze niezbyt popularne co napisze ale ja hale przy krakowskiej bym wyburzył:) a tereny przeznaczył np pod budowe zwykłej sali gimnastycznej i boiska szkolnego do piłki nożnej
jeśli w hali na żytniej da rade rozgrywac mecze piłki ręcznej (niewiem jakie wymiary ma tam boisko itd) to uważam że te mało prestiżowe i mało popularne na które przyszłoby mniej osób powinno sie grac właśnie tam.
po pozbyciu sie hali przy krakowskiej mosir nie musiałby sie "rozdrabniac" i mógłby skupic się w sumie tylko na dbaniu i ewentualnym unowocześnieniu tylko tego jednego obiektu - właśnie hali przy żytniej
to tylko takie moje fantazje

jeśli w hali na żytniej da rade rozgrywac mecze piłki ręcznej (niewiem jakie wymiary ma tam boisko itd) to uważam że te mało prestiżowe i mało popularne na które przyszłoby mniej osób powinno sie grac właśnie tam.
po pozbyciu sie hali przy krakowskiej mosir nie musiałby sie "rozdrabniac" i mógłby skupic się w sumie tylko na dbaniu i ewentualnym unowocześnieniu tylko tego jednego obiektu - właśnie hali przy żytniej
to tylko takie moje fantazje
Wydaje mi się, że ta hala jest za mała do rozgrywania meczów piłki ręcznej. Grałem tam wiele razy w siatkówkę i niewiele jest miejsca poza placem gry.
Zresztą... budują halę nie po to żeby stała pusta! Prawdopodobnie tylko w niej będą rozgrywane mecze, chyba, że UMKS będzie wolał pozostać w hali przy ul. Żytniej.
Zresztą... budują halę nie po to żeby stała pusta! Prawdopodobnie tylko w niej będą rozgrywane mecze, chyba, że UMKS będzie wolał pozostać w hali przy ul. Żytniej.