Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Zmiany w elektronicznych tablicach kierunkowych.
maark napisał
Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że we wszystkich autobusach elektroniczne tablice kierunkowe z zielonych maja być zmienione na takie jak w Lazie (pomarańczowe).
Dzisiaj na lini nr 8 jeździł Neoplan o nr taborowym 304 ze sprawnymi ładnie świecącymi wyświetlaczami diodowymi takimi jak w Lazie.
Niestety nie zdążyłem pstryknąć mu fotki.
Natomiast udało mi się "złapać" Laza
Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że we wszystkich autobusach elektroniczne tablice kierunkowe z zielonych maja być zmienione na takie jak w Lazie (pomarańczowe).
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Re: Zmiany w elektronicznych tablicach kierunkowych.
Ja już chyba tego nie dożyję...Kiecu pisze:Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że we wszystkich autobusach elektroniczne tablice kierunkowe z zielonych maja być zmienione na takie jak w Lazie (pomarańczowe).
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
mlodass pisze:Pytanie do kogoś zorientowanego (Patol:> - inni również mogą oczywiście odpowiadać, ale no Patol ma jakieś wtyki dlatego na niego licze:D)
Nie wyobrażam sobie, że te dechy pozostaną w ŁAZach. Zatem pytanie brzmi czy zostały już zamówione elementy, które będą wstawione w te miejsca? Jeśli tak czy bezpośrednio od producenta czy znajdą coś na własną rękę?
Ratuje się myślą, że zapomnieli dać lub nie mieli aktualnie w fabryce () i przyjadą razem z kolejnymi autobusami.
- Daniel
- Kontakt:
Ostatnią miałemPatol pisze:P.S. Danielu ładnie tak rzuc gume w autobusieNiespodziewane szarpniecie w nieznanej skrzyni LAZa i mógłbys sie nawet zadławić.
Skoro już o tym szarpaniu - testowy wozik ze skrzynią Allison Transmission był zdecydowanie kulturalniejszy i szarpał co najwyżej przy zmianie z pierwszego na drugi bieg.
Co do tych osłon - nie wyglądają najgorzej.
-
Patol
- Kontakt:
Co do silnika to najprawdopodobniej to jest Deutz. Kolejny LAZ ma przyjechac jakoś po niedzieli.
Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji
. Prawdopodobnie we wtorek temat MPK bedzie poruszany na sesji rady miasta.
Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji
- AR
- Kontakt:
Patol, rozmawiałeś z prezydentem czy ktoś słyszał, że ktoś słyszał, że ktoś słyszał?Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji.
Póki nie ma oficjalnych informacji to chyba niezdrowo tak spekulować.
Zresztą... każdy o tym wie że prezydent został zmuszony...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
Chyba sobie żartujecie? Nie jest tragicznie? Dla mnie jest! To niedopuszczalne, żeby nowoczesny pojazd miał części pojazdów kilkanaście lat starszych, kolorem i materiałem, z którego są wykonane w ogóle nie pasujących do całej reszty... Muszą to wymienić, po prostu muszą! Jurek, nie ma takiego punktu w umowie? Te nieudaczniki nic porządnie nie potrafią zrobić, tylko by strajkowali... Wczoraj numer taborowy, dzisiaj deski od Jelczy a jutro cały autobus w naklejkach... Straszne, co się w tej "firmie" dzieje...M@rcin pisze:Też widziałem i nie jest tak tragicznie, ale ma kopa, przynajmniej tak mi się wydaje.Daniel pisze: Co do tych osłon - nie wyglądają najgorzej.
Ja jedynie slyszalem, ze prawnicy UM znalezli bardzo niebezpieczne zapisy w umowie przygotowana przez MPK, do ktorych miasto nie moze dopuscic i trzeba je zmodyfikowac.Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji![]()
Ostatnio zmieniony 9 lutego 2008, o 23:15 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Patol
- Kontakt:
Dobra niebyło tematu W tamtym poscie chciałem coś więcej napisac na ten temat, ale przestraszyłem sie falą krytyki jaka mogła na mnie spaśćAR pisze:Patol, rozmawiałeś z prezydentem czy ktoś słyszał, że ktoś słyszał, że ktoś słyszał?Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji.
Póki nie ma oficjalnych informacji to chyba niezdrowo tak spekulować.