Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 8 lutego 2008, o 20:10

Jakiej firmy jest silnik (napęd kominowy)?
Czy ten LAZ ma klime?

Awatar użytkownika
Kiecu

Zmiany w elektronicznych tablicach kierunkowych.

Post autor: Kiecu » 8 lutego 2008, o 20:15

maark napisał
Dzisiaj na lini nr 8 jeździł Neoplan o nr taborowym 304 ze sprawnymi ładnie świecącymi wyświetlaczami diodowymi takimi jak w Lazie.
Niestety nie zdążyłem pstryknąć mu fotki.
Natomiast udało mi się "złapać" Laza

Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że we wszystkich autobusach elektroniczne tablice kierunkowe z zielonych maja być zmienione na takie jak w Lazie (pomarańczowe). :lol:

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Re: Zmiany w elektronicznych tablicach kierunkowych.

Post autor: AR » 8 lutego 2008, o 20:17

Kiecu pisze:Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że we wszystkich autobusach elektroniczne tablice kierunkowe z zielonych maja być zmienione na takie jak w Lazie (pomarańczowe). :lol:
Ja już chyba tego nie dożyję...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 8 lutego 2008, o 21:01

mlodass pisze:Pytanie do kogoś zorientowanego (Patol:> - inni również mogą oczywiście odpowiadać, ale no Patol ma jakieś wtyki dlatego na niego licze:D)
Nie wyobrażam sobie, że te dechy pozostaną w ŁAZach. Zatem pytanie brzmi czy zostały już zamówione elementy, które będą wstawione w te miejsca? Jeśli tak czy bezpośrednio od producenta czy znajdą coś na własną rękę?
Ratuje się myślą, że zapomnieli dać lub nie mieli aktualnie w fabryce ( :? ) i przyjadą razem z kolejnymi autobusami.
:oops: Czuje sie zobowiązany odpowiedzieć na to pytanie lecz niestety nieznam odpowiedzi na to pytanie, ale postaram sie znaleść. Mam tylko nadzeje, że następne przyjadą już z tymi osłonami.

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 8 lutego 2008, o 21:15

Patrol napisał
Czuje sie zobowiązany odpowiedzieć na to pytanie lecz niestety nieznam odpowiedzi na to pytanie, ale postaram sie znaleść. Mam tylko nadzeje, że następne przyjadą już z tymi osłonami.
AMEN........

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 8 lutego 2008, o 23:07

Patol pisze:P.S. Danielu ładnie tak rzuc gume w autobusie :) Niespodziewane szarpniecie w nieznanej skrzyni LAZa i mógłbys sie nawet zadławić. :)
Ostatnią miałem :D
Skoro już o tym szarpaniu - testowy wozik ze skrzynią Allison Transmission był zdecydowanie kulturalniejszy i szarpał co najwyżej przy zmianie z pierwszego na drugi bieg.
Co do tych osłon - nie wyglądają najgorzej.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 9 lutego 2008, o 10:37

Co do silnika to najprawdopodobniej to jest Deutz. Kolejny LAZ ma przyjechac jakoś po niedzieli.
Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji :shock: . Prawdopodobnie we wtorek temat MPK bedzie poruszany na sesji rady miasta.

eM

Post autor: eM » 9 lutego 2008, o 10:49

Daniel pisze: Co do tych osłon - nie wyglądają najgorzej.
Też widziałem i nie jest tak tragicznie, ale ma kopa, przynajmniej tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 9 lutego 2008, o 12:37

Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji :shock: .
Patol, rozmawiałeś z prezydentem czy ktoś słyszał, że ktoś słyszał, że ktoś słyszał?
Póki nie ma oficjalnych informacji to chyba niezdrowo tak spekulować.
Zresztą... każdy o tym wie że prezydent został zmuszony...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Limp

Post autor: Limp » 9 lutego 2008, o 14:01

Jechałem dzisiaj 001 na 35 i chyba coś ma ze środkowymi drzwiami bo przy każdym zamykaniu skrzypiały, a gdy obserwowałem z zewnątrz to lewe skrzydło było już zamknięte a prawe z jakimś trudem jeszcze się zamykały...
Limp

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 9 lutego 2008, o 14:54

M@rcin pisze:
Daniel pisze: Co do tych osłon - nie wyglądają najgorzej.
Też widziałem i nie jest tak tragicznie, ale ma kopa, przynajmniej tak mi się wydaje.
Chyba sobie żartujecie? Nie jest tragicznie? Dla mnie jest! To niedopuszczalne, żeby nowoczesny pojazd miał części pojazdów kilkanaście lat starszych, kolorem i materiałem, z którego są wykonane w ogóle nie pasujących do całej reszty... Muszą to wymienić, po prostu muszą! Jurek, nie ma takiego punktu w umowie? Te nieudaczniki nic porządnie nie potrafią zrobić, tylko by strajkowali... Wczoraj numer taborowy, dzisiaj deski od Jelczy a jutro cały autobus w naklejkach... Straszne, co się w tej "firmie" dzieje...

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 9 lutego 2008, o 15:54

M@rcin pisze:[...]ale ma kopa, przynajmniej tak mi się wydaje.
Rozmawiałem z kolegą który w nim jechał i mówił właśnie że żwawy, silnik słychać ale dźwięk przyjemny a'la sportowy :lol:

eM

Post autor: eM » 9 lutego 2008, o 16:55

Tomek pisze:
M@rcin pisze:[...]ale ma kopa, przynajmniej tak mi się wydaje.
Rozmawiałem z kolegą który w nim jechał i mówił właśnie że żwawy, silnik słychać ale dźwięk przyjemny a'la sportowy :lol:
Ten dźwięk jest jak ulubione dźwięki Jeremego Clarksona z Top Gear :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 lutego 2008, o 23:12

Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji :shock:
Ja jedynie slyszalem, ze prawnicy UM znalezli bardzo niebezpieczne zapisy w umowie przygotowana przez MPK, do ktorych miasto nie moze dopuscic i trzeba je zmodyfikowac.
Ostatnio zmieniony 9 lutego 2008, o 23:15 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 9 lutego 2008, o 23:14

AR pisze:
Patol pisze:Wracając do tematu nowej spółki to prezydent znów cos kombinuje. Tłumaczy sie, że został zmuszony przez związkowców do podpisania zobowązania do odsprzedania akcji :shock: .
Patol, rozmawiałeś z prezydentem czy ktoś słyszał, że ktoś słyszał, że ktoś słyszał?
Póki nie ma oficjalnych informacji to chyba niezdrowo tak spekulować.
Dobra niebyło tematu W tamtym poscie chciałem coś więcej napisac na ten temat, ale przestraszyłem sie falą krytyki jaka mogła na mnie spaść :roll: , a w sumie niepowinienem wogóle zaczynać, ale według mnie tam coś poważniejszego sie kroi. Pożyjemy zobaczymy jak sie to zakończy, jeżeli kogos uraziłem to przepraszam :?

ODPOWIEDZ