Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 8 lutego 2008, o 11:01

A może szablon i nocna akcja gdzieś na pętli:
domalować jedynkę i bedziemy mieli
#1001. :lol:

Gall Anonim

Post autor: Gall Anonim » 8 lutego 2008, o 11:56

Numeracja - żenująca;

Osłonki od Jelcza w nowym LAZie - kompromitacja, zażenowanie łączy się u mnie ze śmiechem w tym momencie.

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 8 lutego 2008, o 12:18

Tutaj proszę zdjęcie wnętrza LAZa we współczesnej wersji. Widać, że nie ma problemu z zamówieniem wyżej wspomnianej obudowy. Do tego w porównaniu do kieleckiego modelu mamy znacznie więcej miejsc siedzących bezpośrednio na niskiej podłodze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trzeba tylko się odrobinę orientować co jest dostępne na rynku.

Mat

Post autor: Mat » 8 lutego 2008, o 12:24

Daniel pisze:Tutaj proszę zdjęcie wnętrza LAZa we współczesnej wersji. Widać, że nie ma problemu z zamówieniem wyżej wspomnianej obudowy. Do tego w porównaniu do kieleckiego modelu mamy znacznie
w kieleckim LAZie jest tyle samo siedzen co w tym na zdjeciu

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 8 lutego 2008, o 12:57

Mat pisze:w kieleckim LAZie jest tyle samo siedzen co w tym na zdjeciu
W kieleckim między pierwszymi drugimi drzwiami jest podest po prawej stronie pojazdu czyli nie jehst tyle samo.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 8 lutego 2008, o 15:55

Patol pisze:(...) śmiesznie wygląda z tymi dechami od Jelczy co są miedzy siedzeniami a drzwiami.
Nie wierzę, nie wierzę, nie... :shock: :x :cry:

A wiecie kim prawdopodobnie jest ta pani? :lol: Kasownikiem :lol: Na Ukrainie, jak pewnie zauważyliście na tej fotce nie ma kasowników, tylko kobieta (coś w stylu "babci klozetowej" :lol: ), która każdemu kto wejdzie do pojazdu przedziera bilet xD Wiem, bo sam tego doświadczyłem w trolejbusie we Lwowie. Co ciekawe nie ma też dokładnego rozkładu jazdy na przystankach - ludzie czekają, bo wiedzą, że w końcu pojazd przyjedzie - parodia 8)
Obrazek

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 8 lutego 2008, o 16:20

W naszym niema zabudowanego tylnego wyswietlacza, tak wszytko na wierzchu sterczy, nawet jak sie siedzi na tylnych siedzeniach to widać w rogu górną lampe, a w tym na zdjęciu jest to wszytko zabudowane.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 8 lutego 2008, o 16:41

Patol pisze:W naszym niema zabudowanego tylnego wyswietlacza, tak wszytko na wierzchu sterczy, nawet jak sie siedzi na tylnych siedzeniach to widać w rogu górną lampe, a w tym na zdjęciu jest to wszytko zabudowane.
Dokładnie.
Poza tym w mojej opinii autobus jest zbyt hałaśliwy; może ktoś wie jaki zamontowano w nim silnik, bo mówiono, że DAF, a mnie to brzmi jak Deutza :?: Doczepię się jeszcze do skrzyni biegów, która lubi szarpać.
Niestety okazało się że zamontowane kasowniki wcale nie obsługują kart bezstykowych.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 8 lutego 2008, o 17:31

Co do silnika niewiem ale postaram sie dowiedzieć, a skrzynie to podobno ma pięcio biegową z czego dwa biegi ma zablokowane ale ile w tym prawdy to niewiem i rzeczywiście troche szarpie, przypomina mi ona te radomskie Jelcze tez tak szarpały.
P.S. Danielu ładnie tak rzuc gume w autobusie :) Niespodziewane szarpniecie w nieznanej skrzyni LAZa i mógłbys sie nawet zadławić. :)

maark

Post autor: maark » 8 lutego 2008, o 19:13

Dzisiaj na lini nr 8 jeździł Neoplan o nr taborowym 304 ze sprawnymi ładnie świecącymi wyświetlaczami diodowymi takimi jak w Lazie.
Niestety nie zdążyłem pstryknąć mu fotki.

Natomiast udało mi się "złapać" Laza

Obrazek

Obrazek

Na pierwszej fotce widać nawet trochę te dechy od Jelczy :evil:

Limp

Post autor: Limp » 8 lutego 2008, o 19:18

Z innej beczki strzele. Zwrócił ktoś uwagę na uchylne malutkie okienka w #235? Moim zdaniem przesada jak na taki autobus tylko 4 takie okna? Przecież w lato nie będzie się dało tym jeździć. Ktoś chyba zepsół robotę...
Limp

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 8 lutego 2008, o 19:25

Dechy po prostu nadają sie do kiczu roku! :?
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 8 lutego 2008, o 19:29

ale BRUDAS ten pLAZ!!! :twisted:

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 8 lutego 2008, o 19:42

Te uchwyty na drzwiach wyglądają jak nogi Pająka :)
Nie podobają mi się takie uchwyty.
Podobne były w starym Conecto.
Pojedyncze są wg mnie ładniejsze.

mlodass

Post autor: mlodass » 8 lutego 2008, o 19:54

Pytanie do kogoś zorientowanego (Patol:> - inni również mogą oczywiście odpowiadać, ale no Patol ma jakieś wtyki dlatego na niego licze:D)

Nie wyobrażam sobie, że te dechy pozostaną w ŁAZach. Zatem pytanie brzmi czy zostały już zamówione elementy, które będą wstawione w te miejsca? Jeśli tak czy bezpośrednio od producenta czy znajdą coś na własną rękę?

Ratuje się myślą, że zapomnieli dać lub nie mieli aktualnie w fabryce ( :? ) i przyjadą razem z kolejnymi autobusami.

Nadal twierdze, że z zewnątrz prezentuje się bardzo ładnie, już Man #350 nie jest piękny, tylko ŁAZ :P Rozmawiałem z kolegą, który stwierdził, że silnik jest głośniejszy niż np. w solarisach, ale jest to dosyć przyjemny dźwięk. Jutro będę w Kielcach to rozpoczne polowanie mimo, że chory jestem :P Prosiłbym pisanie w dniu jutrzejszym na jakiej linii jeździ, bo nie ukrywam, że zależy mi na "przetestowaniu" ;)

ODPOWIEDZ