cm pisze: ...fragment lewej części zdjęcia - trwa budowa akademika (pierwszego od politechniki - nie pamiętam w tej chwili nazwy)
Bartek
Super fotki, kcemy wiecej
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Jeszcze nie ma stacji BPcm pisze:To już ostatnie zdjęcie, jakie udało mi się znaleźć, niestety trochę gorszej jakości.
Jest to widok fragmentu Czarnowa - po lewej widać skrzyżowanie obecnych ulic Jagiellońskiej i Piekoszowskiej. Zdjęcie wykonano, jak sądzę, z bloku stojącego na rogu ulic Piekoszowskiej i Lecha w kierunku południowo-wschodnim (w tle widać Telegraf) około roku 1964.
Samej stacji BP na tym zdjęciu nie było by chyba widać ale myjnię ręczną już tak.Tomek pisze:Mi to się wydaje, że na tym zdjęciu nie widać miejsca gdzie stoi obecnie BP (myślę że jest troszeczkę jeszcze w prawo). Nie bywam za często tam więc się nie upieram bo mogę się mylić.
Przez pewien czas po pożarze z 1800 r., kiedy spłonął ratusz, władze miasta wynajmowały pomieszczenia w kamienicy "Wójtostwo" (narożnik ul. Leonarda). Obecny urząd miasta powstał przez połączenie i przebudowę (wielokrotną z resztą) kilku kamienic znajdujących się wcześniej w zachodniej pierzei, stąd taki właśnie wygląd.ice pisze:Wie ktos cos na ten temat?