ILUMINACJE - lista, zdjęcia
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
na Czarnowie jest wiele skwerków parczków itp.Limp pisze:Po raz pierwszy słyszę o czymś takim jak park na czarnowie i nie mam pojęcia gdzie on może być...
mieszkam tu od urodzenia ale o czymś takim jak "park Czarnów" to nigdy nie słyszałem bo na 100% nic pod taka nazwa na Czarnowie nie funkcjonuje
może tu chodzi o tzw. "alejki", "psie górki/psiaki" - czyli o to: http://images28.fotosik.pl/136/f634fc637036bd4d.jpg
CK|PL|EU
Moze to wlasnie to.Boss pisze: może tu chodzi o tzw. "alejki", "psie górki/psiaki" - czyli o to: http://images28.fotosik.pl/136/f634fc637036bd4d.jpg
W tym roku oświetlenia doczeka się park Czarnów. Wydział ma pozwolenie na budowę, wiosną chce przystąpić do realizacji inwestycji. Kilka ostatnich lat poświęcono na uporządkowanie tych terenów. - Dzięki temu powstał tam bardzo ciekawy teren do wypoczynku - podkreśla Opałka.
Poczatkowo skojarzylo mi sie z parkiem/alejkami u podnorza Karczowki.
No ale to chyba nie Czarnow.
- MadMike
Mały komentarz odnośnie pałacu biskupów... Mur faktycznie ładnie się prezentuje... Mam nadzieje, że w niedalekiej przyszłosci oświetlony zostanie cały pałac....i to trochę jaśniej niż sam mur. Niedopuszczalne jest żeby był on bardziej eksponowany od pałacu...
Najlepiej jeśli odbyłoby się to po małej renowacji obejmującej wykonanie zamurowanych okien w wieżach, które szpecą budynek... Nie słyszał ktoś może o takiej inwestycji?? Czy jest to w ogóle mozliwe??
Z punktu widzenia budżetu miasta byłaby to kosmetyczna renowacja... Ale na pewno opłacalna...
Jak widać na obrazku takie zabiegi juz w przeszłości miały miejsce:

Najlepiej jeśli odbyłoby się to po małej renowacji obejmującej wykonanie zamurowanych okien w wieżach, które szpecą budynek... Nie słyszał ktoś może o takiej inwestycji?? Czy jest to w ogóle mozliwe??
Z punktu widzenia budżetu miasta byłaby to kosmetyczna renowacja... Ale na pewno opłacalna...
Jak widać na obrazku takie zabiegi juz w przeszłości miały miejsce:

- Adasiek CK
- Adasiek CK
-
Boss
kościół świętego krzyża przedewszystkimhalny pisze:Budynek WDK-u i pomnik przed nim winny być bardzo dobrze iluminowane
wogóle pod względem iluminacji to w Kielcach jest jeszcze duuużo do zrobienia.
ostatnio byłem po raz kolejny na śląsku. i naprzykład w mieście o podobnej wielkości jakim są Gliwice byle pierdoła a jest oświetlona z każdej strony. były nawet przypadki kamienic które podświetlone w nocy wygladały świetnie natomiast w dzień mało kto zwróciłby na nie uwage. radni nieporadni z prezydentem Kielc na czele powinni wybrac sie do Gliwic zeby nauczyc sie paru trików jak w prosty sposób z niczego zrobic coś.
CK|PL|EU
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ja zgłaszam kolejny pomysł iluminacji- budynek kościoła NMP Matki Kościoła (Dąbrowa) od strony wschodniej, czyli ul. Radomskiej. Idealnie by wyglądał jadąc tą ulicą w stronę Warszawy.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
- olek
- Kontakt:
Jadąc wczoraj samochodem przez ul. 1 maja od strony Herbów w kierunku Centrum zwróciłem jakoś wyjątkowo uwagę na kościół Św. Krzyża i przyszła mi na myśl jedna rzecz! Czemu ten kościół ma iluminację tylko na frontowej ścianie budynku? Moim zdaniem z zewnątrz kościół wygląda okazale i w nocy odpowiedni oświetlenie nadałoby mu dużo uroku a tak ginie w otchłani ciemności