Właśnie trzeba czymś rywalizować, czyli ceną i jakością, co do ceny tu jestem spokojny
Ale sama myśl przeprowadzania NG dla potrzeb innych firm komunikacyjnych jako źródło dochodu podoba mi się.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Policzmy:Gazeta Wyborcza pisze: MPK dostarczyło do Zarządu Transportu Miejskiego spis taboru, który ma wozić pasażerów w 2008 roku. Wynika z niego, że spółka ma do dyspozycji 157 autobusów (wymagane są 144).
Po to sie podpisuje z kims umowe, zeby ja realizowac, a ZTM jest po to, by sprawdzac czy tak sie dzieje. ZTM jako jednostke latwiej podac do Regionalnej Izby Kontroli lub NIK niz urzednikow, ktorzy mieliby to robic. Szkoda, ze robia to w tak niewielkim wymiarze, bo gdybym ja mogl sprawowac kontrole, to kary bylyby adekwatne i zgodne z przewidzianymi w umowie, tymczasem ZTM tylko mizia.Mat pisze:A nakldanie kar przez ZTM na MPK to bylo i jest celowe dzialanie na jej niekorzysc
Jak narazie przejeli wszystkich mechaników, bez kierowców.Daniel pisze: Będą również powoli przejmować pracowników z MPK; tylko według jakiego klucza?
Jechałem dziś nim z Tesco i na moje ucho chodził normalnieM@rcin pisze: Apropos jechałem wczoraj #311, silnik jest w stanie tragicznym, na mój słuch.
A więc jednak to prawda.Czyli z tego co ja słyszałem to mieli w planie wycieczki szkolne np: na Święty Krzyż lub do Krakowa, ale myślałem gdzie takim dziadkiem szkoły będą jeżdzić, a tu chodzi o pasjonatówM@rcin pisze: Osobiście raczej skłaniałbym się, żeby nadal jeździł, ale na liniach turystycznych. Takie połączenia cieszą się wielkim zainteresowaniem wśród pasjonatów. Myślę, że decyzja w tej sprawie wkrótce zapadnie - zapowiada Wołoch.
Widziałem dzisiaj #355 na 34 ma równą linię okien, wygląda jak #334 i jechałem #357, wydaje mi się że większość tych Manów jakby jeździło na Herby, niskacz na 9, niskacz na 32B@rteK pisze:
*założyłem, że MANów ma być 10 (łącznie z tymi austrackimi), wg zapewnień forumowiczów, czyli od #349 do #358