Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Gall Anonim
autor: Gall Anonim » 4 stycznia 2008, o 23:20
Nie jestem szczerze mówiąc usatysfakcjonowany takim obrotem sprawy działki PKS'u - liczyłem podobnie jak większość na budowę ciekawego, wyższego budynku w tym miejscu, który dobrze komponowałby się z otoczeniem. Niski budynek będzie wyglądał co najmniej "kontrastowo".
-
Grzegorz
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
autor: Grzegorz » 5 stycznia 2008, o 01:04
Nie narzekajcie tak na tą Plazę... To są Kielce a nie Nowy Jork i nie myślcie, że na każdej działce w centrum nam będą wieżowce budować... Jak znam życie jak by tam nie powstała Plaza to jakiś Kolporter, albo inny developer postawiłby osiedle nieciekawych 3-piętrowych bloczków...
-
petermks
autor: petermks » 5 stycznia 2008, o 08:33
Zgadzam sie z przedmowcą. Kielce zalewa fala nieciekawych inwestycji a te ciekawsze o których tyle sie mówi to na razie fantazje Naszego Prezydenta
-
ice
petermks pisze: Kielce zalewa fala nieciekawych inwestycji...
Tak niestety jest od dawna

-
lekomin
autor: lekomin » 5 stycznia 2008, o 10:12
Robiliśmy aluminium na Plaza Lublin. Architektura bardzo ładna, jak na "kostkowate" centrum handlowe. Budynek lekko pechowy, bo kilka dni przed otwarciem oberwanie chmury załało calutki budynek, a woda na parkingach podziemnych stała długi czas. Dobrze, że to nie było w dniu otwarcia..
Lublin Plaza robił Strabag.
-
tom
-
Kontakt:
Autor pisze:Jutro wizytuje lubelska, z zewnatrz jest zle, ale wnetrza podobno ladne. Tylko tam historia projektowania jest troche inna.
Ja właśnie na polecenie (

) MeehoweCK zwiedziłem przed chwilą lubelską. Byłem mile zaskoczony, architektura całkiem ciekawa, główna elewacja z piaskowca, ładnie wpisuje się w okolicę, mimo sąsiedztwa z cmentarzem. Wnętrza stonowane, głównie biel i czerń, przypomina to wnętrze Galerii Krakowskiej. Ogólnie mam pozytywne wrażenia.
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
ice
tom pisze:

) MeehoweCK zwiedziłem przed chwilą lubelską. Byłem mile zaskoczony, architektura całkiem ciekawa, główna elewacja z piaskowca, ładnie wpisuje się w okolicę, mimo sąsiedztwa z cmentarzem. Wnętrza stonowane, głównie biel i czerń, przypomina to wnętrze Galerii Krakowskiej. Ogólnie mam pozytywne wrażenia.
Moze jakas foto relacja?

-
hey
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
ice pisze:tom pisze:

Moze jakas foto relacja?

Tu masz wszystko o Lublin Plaza:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=460438
-
Gall Anonim
autor: Gall Anonim » 5 stycznia 2008, o 23:12
Aż tak zle Plaza lubelska nie prezentuje się, ba jestem skłonny stwierdzić, że jeśli takiej klasy budynek stanąłby na Zagnańskiej byłoby całkiem przyjemnie.
-
hey
Poza tym "Ruszająca w maju Plaza Center przy Lipowej w Lublinie" zatrudni ok. 2 tys. sprzedawców, kierowników sklepów, kasjerów.
-
ice
heh w Lublinie mialo to wygladac nieco inaczej.
Moze cos takiego w Kielcach

-
kon_rad
autor: kon_rad » 6 stycznia 2008, o 14:53
Grzegorz pisze:Nie narzekajcie tak na tą Plazę... To są Kielce a nie Nowy Jork
To są Kielce, a nie Nowy Jork.. Dobrze powiedziane... Przy takim rozumowaniu nie dogonimy Opola czy Zielonej Góry. A trzypiętrowe bloczki są budowane dlatego, że w czteropiętrowych i wyższych wymagana jest winda... koszty są zbyt duże. A wystarczy, żeby jakiś urząd to zauważył i nie wydawał pozwoleń na prawo i lewo...
-
Grzegorz
autor: Grzegorz » 6 stycznia 2008, o 16:15
Dla Ciebie konkurencyjne dla monopolisty w mieście - Echa nowoczesne duże centrum handlowe (i to jeszcze ze słowem "KIELCE" w nazwie) to coś co Kielcom nie jest potrzebne? Nie wydaje mi się... A terenów pod wysokościowce (które jak na razie są tylko w naszych marzeniach...) jest jeszcze sporo... Ja zawsze chciałem, żeby na tej działce powstało centrum handlowe (myślałem jeszcze o aquaparku, ale jak widzimy raczej nie ma na to przynajmniej na razie szans...). To naprawdę bardzo duży teren - może tam powstać rewelacyjne centrum handlowe a może nawet biurowo-handlowe:

-
eM
Tylko, jak pamiętam z mapy do przetargu teren chyba nie był taki jak zaznaczyłeś, przecież budynek PKS ktoś wcześniej kupił, przynajmniej tak mi się wydaje, a niestety mapy do przetargu już nie ma na stronie pksu
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
Specyfikacja przetargu wskazuje raczej na calosc dzialki ze wskazaniem, ze stacja paliw, plac manewrowy, stacja diagnostyczna sa do uzytku PKS do konca I kwartalu 2008 roku.