Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 23 grudnia 2007, o 21:26

ice pisze:Nie wiem czy to siec, ale hotele o tej nazwie sa na calym swiecie.
Bo to popularna nazwa. Ale sieci Plaza Hotel nie ma
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

tk3008

Post autor: tk3008 » 24 grudnia 2007, o 10:45

mysle ze na tym terenie, powinien powstac jakis biurowiec. Marzy mi sie aby zagnanska byla ulica biurowcow :D ... mamy juz kolportera, dawna siedizbe echa ( tylko odnowic i bedzie pieknie). jeszcze wiezowiec - hotel na zakladowej :P ... pieknie by bylo :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 stycznia 2008, o 14:33

Grzegorz pisze:Czy Jurek może potwierdzić, że teren po PKSach kupiła Plaza?
Dzis juz tak :wink:

tk3008

Post autor: tk3008 » 2 stycznia 2008, o 15:08

ale centrum handlowe plaza ??? jesli tak to lipa .... okropne architektura .. kupa dziadostwa i nic wiecej ..... CH mogloby tam powstac ale nie takiej sieci ... hotel jeszcze lepiej .... napiszcie czy to CH czy hotel ma powstac ....

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 2 stycznia 2008, o 15:14

Jeśli centrum handlowe to najlepiej chociaż, jakieś z jednym wyższym budynkiem. Aby pasowało do okolicy. Na przykład coś podobnego do inwestycji planowanej w Łodzi: http://www.plazacenters.com/pl/poland_plaza.php?id=27

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 stycznia 2008, o 15:15

Nie wiem, co planuja, fajnie byloby gdyby polaczyli galerie z hotelem i zeby ten budynek nie byl zbyt niski.

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 2 stycznia 2008, o 15:16

O ile dobrze pamiętam to krakowskie CH Plaza w 2002r. (3 ?) zdobylo tytul archiszopy. Mam nadzieje, że u nas bardziej się postarają
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 stycznia 2008, o 15:20

Bo cetnra Plaza raczej nic dobrego soba nie prezentuja (architektonicznie).

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 2 stycznia 2008, o 16:32

Architektoniczny zamysł tych obiektów wydaję się prosty - ma to być tanio zbudowane. O popyt bym się nie martwił, natomiast konkurencji nigdy dosyć.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 2 stycznia 2008, o 17:33

Jeśli chodzi o architekturę (wiem, że jestem laikiem, ale większość ludzi jest laikami) to Kraków Plaza jest z zewnątrz faktycznie co najwyżej średnia (wewnątrz moim zdaniem prezentuje się dużo lepiej niż Galeria ECHO), ale już Sadyba Best Mall jest całkiem fajna, jedynie kino ma do d*** (pomijam IMAX, który chętnie bym w Kielcach widział :P ).
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 2 stycznia 2008, o 17:57

A ja się cieszę z tej informacji dzisiejszej. Bo zakup terenu oznacza prawdziwe poważne zainteresowanie inwestora miastem. A nie niejasne przesłanki i omijanie Świętokrzyskiego.

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 2 stycznia 2008, o 18:38

Czyli centrum handlowe na terenie Społem przy Zagnańskiej już raczej nie powstanie...

tk3008

Post autor: tk3008 » 2 stycznia 2008, o 21:40

oby to nie bylo centrum handlwoe plaza . bo architektora okropna ;/ ..... fajniej by bylo jakby inna galeria lub CH ... albo najlepiej hotel .. a co do galerii na terenie spolem na zagnanskiej to piekne by to bylo, to jest cegla:) ... i jak na przykladzie manufaktury ktorej strasznie zazdroszcze lodiz i stary browar w poznaniu to mysle ze to by bylo super :) ...

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 3 stycznia 2008, o 01:07

Tomek pisze:Jeśli centrum handlowe to najlepiej chociaż, jakieś z jednym wyższym budynkiem. Aby pasowało do okolicy. Na przykład coś podobnego do inwestycji planowanej w Łodzi: http://www.plazacenters.com/pl/poland_plaza.php?id=27
Fajnie jakby cos podobnego powstalo w tamtym miejscu.

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 3 stycznia 2008, o 08:38

Będzie nowa galeria handlowa

Plaza Center, holenderska firma zajmująca się budowaniem centrów handlowych, wchodzi do Kielc. W środę kupiła od PKS-u ponad 3-hektarową działkę przy ul. Zagnańskiej.
Nieoficjalnie wiadomo, że Holendrzy zapłacili około 18,5 mln zł. - Nie mogę tego potwierdzić, bo obowiązuje mnie tajemnica handlowa - mówi Grzegorz Kowalczyk, prezes kieleckiego PKS-u.

W środę nie udało nam się skontaktować z przedstawicielami Plazy. Przedstawiciele PKS-u mówią nieoficjalnie, że na ponad 3-hektarowej działce powstanie najprawdopodobniej galeria handlowa. Plaza Center podobne obiekty wybudowała już m.in. w Krakowie, Lublinie i Sosnowcu. Kolejne galerie mają powstać m.in. w Toruniu, Suwałkach i Zgorzelcu.

Prezes PKS-u informuje, że pieniądze ze sprzedaży działki zostaną przeznaczone m.in. na zakup 20 autobusów. - Jeszcze w styczniu chciałbym ogłosić przetarg - zapowiada Kowalczyk. W planach jest też remont dworca, uruchomienie stacji benzynowej oraz spłacenie dłużników.

To nie pierwsza próba wejścia Plazy Center do Kielc. Kilka lat temu spółka przymierzała się do budowy galerii w rejonie biurowca Exbudu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

ODPOWIEDZ