To proste - sami mają około 130 autobusów + około 50 wagonów tramwajowych. Tak więc mają mniej wozów niż my i do tego regularnie corocznie kupują po około 10 nowych pojazdów, przyszła więc już pora na wymianę wozów z lat 97-98.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Na pewno ustępuje rozdzieczością. Z oryginału np można by wykadrować autobus i byłoby go lepiej widać w dobrej wielkości. Tutaj jak się wykadruje jest taka wielkość...ice pisze: A czym to zdjecie ustepuje oryginalowi?

Poza tym oryginał to oryginał
-
eM
Sprzedają bo kupują noweDaniel pisze:To proste - sami mają około 130 autobusów + około 50 wagonów tramwajowych. Tak więc mają mniej wozów niż my i do tego regularnie corocznie kupują po około 10 nowych pojazdów, przyszła więc już pora na wymianę wozów z lat 97-98.
Trochę inaczej niż u nas.
-
eM
Ponownie ukazało się na stronie MPK ogłoszenie o sprzedaży Manów.
http://www.mpk.kielce.pl/?page[0]=aktualne_przetargi#98
EDIT
Pokazało się też się ogłoszenie o naprawie trzech Jelczy 120 M
EDIT
Pokazało się też się ogłoszenie o naprawie trzech Jelczy 120 M
Patol napisał
No niestety dziś #349 śmiga na 48 i jezdzi z wyświetlaczami więc mu ich nie zdemontowali, ALE według mnie to nic nie znaczy bo mnie sie wydaje, że przeprogramowywuje sie komputer od tego a nie sam wyświetlacz wiec niema potrzeby go demontowa
też go dzisiaj widziałem i z boku ma wyjęty wyświetlacz i pytałem sie kierowcy po co wyjęli wyświetlacz to potwierdził że wyjęli go po to że by zgrać z komputerem takim jak są w Jelczach a to może potrwać kilka dni i by nie stał autobus na bazie to go wymontowano .
Z nieoficjalnych źródeł wiem że dzisiaj pojechali po następne cztery Many do Bydgoszczy i że to będą ostatnie używane autobusy jakie będą kupowane .
No niestety dziś #349 śmiga na 48 i jezdzi z wyświetlaczami więc mu ich nie zdemontowali, ALE według mnie to nic nie znaczy bo mnie sie wydaje, że przeprogramowywuje sie komputer od tego a nie sam wyświetlacz wiec niema potrzeby go demontowa
też go dzisiaj widziałem i z boku ma wyjęty wyświetlacz i pytałem sie kierowcy po co wyjęli wyświetlacz to potwierdził że wyjęli go po to że by zgrać z komputerem takim jak są w Jelczach a to może potrwać kilka dni i by nie stał autobus na bazie to go wymontowano .
Z nieoficjalnych źródeł wiem że dzisiaj pojechali po następne cztery Many do Bydgoszczy i że to będą ostatnie używane autobusy jakie będą kupowane .
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Trzymam kciuki z ZNS z Solca Kujawskiego, który na ostatnich targach TransExpo zaprezentował bardzo ładnie odbudowanego Jelcza 120M.M@rcin pisze:Pokazało się też się ogłoszenie o naprawie trzech Jelczy 120 M

-
Patol
- Kontakt:
A no bocznego nie widziałem, bo ciemno byłopsv13 pisze:Patol napisał
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Niezawodny informator z Piotrkowa Trybunalskiego znowu wypatrzył żółtego MANa 3-drzwiowego w reklamie na próbnych tablicach świętokrzyskich. Jednego tylko widział.
Byłbym zapomniał .
MAN #339 szalał dzisiaj na 34, i właśnie przez takie chore akcje jestem przeciwnikiem wozów 2-drzwiowych w Kielcach.
Byłbym zapomniał .
MAN #339 szalał dzisiaj na 34, i właśnie przez takie chore akcje jestem przeciwnikiem wozów 2-drzwiowych w Kielcach.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2007, o 21:33 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.