Nowy Hotel wieżowiec - ul. Zakładowa

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 7 grudnia 2007, o 21:49

Ja mogę się założyć o lotnisko i hotel przy targach, ale o rację ;-)

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 7 grudnia 2007, o 21:52

Lekominie to, że wasza firma dostaje akurat takie zlecenia to nie oznacza, że wieżowców sie nie buduje :wink:
Hotel przy Targach jak dla mnie jest już przesądzony i wiem, że powstanie, bo przecież po co mieliby zmieniac cały plan zagospodarowania :?:

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 8 grudnia 2007, o 00:51

Dzis jechalem ul. Lodzka w okolicahc Makro i tak ogladalem oczami wyobrazni ten 150 metrowy wiezowiec na tych nizinach.
Troche tak srednio mi sie widzi taki wystajacy kikut na "polach".
Szczerze, bardziej bym wolal w tym miejscu cztery 10 pietrowce.

petermks

Post autor: petermks » 8 grudnia 2007, o 11:14

lekomin zamiast mysleć oglada tvn i czyta gw. Można i tak....;

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 8 grudnia 2007, o 11:19

Nie zaniżajmy poziomu tego forum.

lekomin

Post autor: lekomin » 8 grudnia 2007, o 13:49

voodoo,
taki zleceń nie dostaje żadna firma w Polsce ;) Jeśli jest taki temat, to przyjeżdzają włosi albo niemcy.

To co, o Heinekena, że nie powstanie? :) Mają czas do końca 2008 r. na rozpoczęcie budowy :)

petermks,
Ja już taki wykształciuch jestem. Dużo czytam, gram w tenisa i nie chodzę do kościoła. Oglądam TVN a nie Polsat, czytam RAPORTowo, Janes Defence Weekly, Nową Technikę Wojskową i The Times. Chcesz coś jeszcze o mnie wiedzieć, co pomoże ci zbudować portret psychologiczny i powalczyć z własnymi kompleksami?

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 8 grudnia 2007, o 15:42

Proponuję wrócić do dyskusji merytorycznej, nie zniżajmy się do poziomu forum-bagna typu onet. Co kto czyta i ogląda to jego prywatna sprawa. Argumenty, a nie wycieczki osobiste, proszę Państwa. :!:

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 8 grudnia 2007, o 18:45

Pomysł tego wieżowca jest zaskakujący, ale najwyraźniej bardzo realny - nie wyobrażam sobie, żeby bez konkretnych deklaracji inwestora miasto zdecydowało się na rozpoczęcie procedury zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Jeśli decyzja o budowie zostanie ostatecznie podjęta, pociągnie za sobą całkowite przeobrażenie się tej części miasta. Taka budowa prawie na pewno pociągnie za sobą następne - pewnie nie od razu tak samo spektakularne, ale podobne charakterem. W takim przypadku sądzę, że w ciągu jakichś 15 lat wykształci się nowa dzielnica.
Jeśli zaś wysokie budynki miałyby powstawać blisko centrum, to jest kilka takich miejsc, gdzie myślę, że by pasowały np. na działce PKS-u przy Zagnańskiej, albo między Sandomierską a Legnicką.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

maju
Kontakt:

pare rzeczy mnie martwi..

Post autor: maju » 8 grudnia 2007, o 22:14

1)...taki moloch zmonopolizuje obsługe Targów, uczestnicy targów nie będa odwiedzać centrum miasta, a co za tym idzie zostawiać tam pieniędzy
2)...jest już coraz wiecej domniemanych lokalizacji dla wysokich budynków, bardzo mi sie to nie podoba, bo jesli faktycznie zaczną powstawać będziemy przypominac Warszawę z jej chaosem architektonicznym( inna sprawa ,że obecnie w Warszawie starają sie jakoś ten chaos okiełznac, zobaczymy z jakim efektem)
3)...budowa hoteli w centrum spowoduje ożywienie miasta, powstaną nowe restauracje, puby, galerie- nie tylko handlowe....chyba o to powinno chodzić
4) dalej jestem zwolennikiem wielu małych hoteli rozsianych po Kielcach, szczególnie w centrum i okolicach...zwiększy to konkurencyjnośc, a co za tym idzie poziom usług i nie obciąży komunikacji w jednym ognisku, nie mówiąc już o zwiększonym dzialaniu na pkt 3)
:D moja subiektywna opinia

maju
Kontakt:

a propos KSMu

Post autor: maju » 8 grudnia 2007, o 22:22

1)...okolice Sandomierskiej i Legnickiej bardiej mi pasują na funkcję handlowo-mieszkalną , a nie biurową , podobnie Legnicka- Leszczyńska, Leszczyńska-Domaszowska....i osobiście nie widziałbym tam 40-pietrowców, raczej tak do 10-12 pięter
2)... na mój gust na budowe biur, nawet wysokich pasuje bardziej okolica Domaszowska, nowa Swiętokrzyska, Górna, tu widze miejsce w sam raz na "centrum finansowe".....poza oczywiście "trójkatem bermudzkim"

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Re: pare rzeczy mnie martwi..

Post autor: MeehoweCK » 8 grudnia 2007, o 22:26

maju pisze:1)...taki moloch zmonopolizuje obsługe Targów, uczestnicy targów nie będa odwiedzać centrum miasta, a co za tym idzie zostawiać tam pieniędzy
taki obrót sprawy będzie ze szkodą dla miasta, ale z wielką korzyścią dla inwestora - a to on zdecyduje czy hotel powstanie czy też nie
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 9 grudnia 2007, o 01:33

Zaraz, zaraz, nie mówiłem, że rozpoczęcie budowy będzie już w 2008 roku. Myślę, że jednak trochę na to poczekamy, ale doczekamy się, mogę się założyć, że najpóźniej w 2010 wejdą na plac budowy ;-) Ale jak wygram to wolę Lecha (też zielony, ale polski) 8)
ice pisze:Dzis jechalem ul. Lodzka w okolicahc Makro i tak ogladalem oczami wyobrazni ten 150 metrowy wiezowiec na tych nizinach.
Troche tak srednio mi sie widzi taki wystajacy kikut na "polach".
Szczerze, bardziej bym wolal w tym miejscu cztery 10 pietrowce.
Na Manhattanie na początku też musiał kiedyś powstać pierwszy wieżowiec :twisted:

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 9 grudnia 2007, o 14:06

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 grudnia 2007, o 14:54

Z tego co widac i slychac to Rzeszow jest kilka moze kilkanascie lat przed Kielcami :?

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 9 grudnia 2007, o 15:01

Co sie dziwić jak u nas miejscem najbliżej centrum gdzie można budować biurowce jest teren Targów. Bo wszędzie indziej zasłoni zabytkową zabudowe...
pletwa

ODPOWIEDZ