Nieszczescia rodza sie paramiDaniel pisze:Bo u nas był LAZ![]()
![]()
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Jednak zmiana niewiem czemu. nie pojechali dzisiaj jadą w poniedziałekPatol pisze: Dziś do Bydgoszczy pojechali kierowcy z MPK po minimum 4 Many możliwe że może w tym towarzystwie być też jakiś przegub.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Na dzisiaj posiadamy:Limp pisze:Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć bo bardzo mnie to ciekawi ile atubusów posiada MPK na ten momen??
44 Ikarusy 280
47 Jelczy 120M
5 Jelczy 081MB
23 Jelcze PR110M
20 MANów NL202 (z 350 włącznie)
10 Neoplanów N4016td
20 Solarisów U12
2 Jelcze PR110D (międzymiastowe)
---------------------------------
Łącznie 171

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 42096.html
W Częstochowie Citarkowi się zepsuł komputer i sam zaczął jechać
W Częstochowie Citarkowi się zepsuł komputer i sam zaczął jechać
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Oto Neoplan wspominany już wcześniej z Sitkówki.
Z daleka prezentuje się nawet nieźle. Ładne, barwione na zielono szyby. Uchylne tylko dwa okienka. Przednia szyba nie dzielona

Uwagę zwróciło dziwnie skrzywione przednie koło

Poobijane i zniszczone nadwozie sprawia wrażenie jakby Neoplan przyjechał prosto ze złomowiska

Tył węższy niż w kieleckich Neoplanach. Prawdopodobnie autobus posiada silnik KHD (Klockner-Humboldt-Deutz) co sugeruje logo.

Dziwne jak na polskie warunki wnętrze. Po dwa rzędy foteli po obu stronach, na całej długości autobusu.
Widok z tyłu

Widok z przodu

Bardzo małe miejsce na wózek, wręcz symboliczne

Pozostałość po poprzednim przewoźniku - ślad po numerze tab. 8028

Podsumowując, ogólne wrażenie nie najlepsze. Uważam, ze jest to zniszczony autobus z mało funkcjonalnym wnętrzem, chociaż ma 15m to jego pojemność jest wg mnie porównywalna z 12-metrowcami w "polskich" wersjach. Nie wiem w jakim stanie jest mechanika, być może technicznie autobus jest w znakomitym stanie.
Z daleka prezentuje się nawet nieźle. Ładne, barwione na zielono szyby. Uchylne tylko dwa okienka. Przednia szyba nie dzielona

Uwagę zwróciło dziwnie skrzywione przednie koło

Poobijane i zniszczone nadwozie sprawia wrażenie jakby Neoplan przyjechał prosto ze złomowiska

Tył węższy niż w kieleckich Neoplanach. Prawdopodobnie autobus posiada silnik KHD (Klockner-Humboldt-Deutz) co sugeruje logo.

Dziwne jak na polskie warunki wnętrze. Po dwa rzędy foteli po obu stronach, na całej długości autobusu.
Widok z tyłu

Widok z przodu

Bardzo małe miejsce na wózek, wręcz symboliczne

Pozostałość po poprzednim przewoźniku - ślad po numerze tab. 8028

Podsumowując, ogólne wrażenie nie najlepsze. Uważam, ze jest to zniszczony autobus z mało funkcjonalnym wnętrzem, chociaż ma 15m to jego pojemność jest wg mnie porównywalna z 12-metrowcami w "polskich" wersjach. Nie wiem w jakim stanie jest mechanika, być może technicznie autobus jest w znakomitym stanie.