Kielce - Wielki plac budowy

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Jezpir
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jezpir » 23 listopada 2007, o 14:02

gaki pisze:
Jezpir pisze:Przynajmniej wiadomo, który rejon miasta omijać. :lol:
Chyba nie o to nam chodzi, żeby były takie rejony do omijania.
Nie o to. Choć zwróć uwagę, że darek pisał o 2-3 paskudnych budach. A nie zależy nam chyba na nieciekawej architekturze. Powstaje ona jednak i chyba dobrze, że jest to skumulowane w jednym miejscu, bo szpeci tylko jeden obszar miasta.
Jeżpir

Awatar użytkownika
gaki majster
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: gaki majster » 23 listopada 2007, o 14:58

Jezpir pisze:Chyba dobrze, że jest to skumulowane w jednym miejscu, bo szpeci tylko jeden obszar miasta.
Zrozumiałem :idea:
Kielce Kielce Kielce to jest to...

Kiba69

Post autor: Kiba69 » 26 listopada 2007, o 14:46

Dzisiaj w echu jest podsumowanie ostatnich obrad rady miasta, oprocz podatkow, najwazniejsze sa trzy plany zagospodarowania przestennego.
Zostaly podane pewne szczegoly co do tego hotelu przy targach: zmiany do planu zostaly przygotowane pod konkretnego inwestora, nowy plan umozliwia budowe 120 metrowego hotelu
Jezeli rzeczywiscie bedzie miec 120m to chyba wszyscy beda mocno pozytywnie zaskoczeni no i chyba na zapowiadanych 30 pietrach sie nie skonczy...
Wydaje mi sie ze juz czas zalozyc nowy temat dla tej inwestycji, bo realizacja wydaje sie coraz bardziej pewna.

Awatar użytkownika
gaki majster
Kontakt:

Post autor: gaki majster » 26 listopada 2007, o 14:54

Kiba69 pisze:Wydaje mi sie ze juz czas zalozyc nowy temat dla tej inwestycji, bo realizacja wydaje sie coraz bardziej pewna.
Dobry masz pomysł :!: :idea: Załóż 8)
Kielce Kielce Kielce to jest to...

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 26 listopada 2007, o 15:11

a ja uważam że jeszcze za wcześnie żeby co kolwiek o tym pisać i zakładać. Poczekajmy na jakieś "większe" fakty.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 26 listopada 2007, o 16:31

Myślę, że jeśli informacje te są prawdziwe, to w Kielcach zagości jakaś duża sieć hotelowa typu Sheraton czy Hilton. Jakoś nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, żeby ktoś nie mający dotychczas doświadczenia w tego typu inwestycjach zdecydował się na budowę takiego giganta akurat w Kielcach.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 26 listopada 2007, o 18:01

Mysle,ze ze wzgledu na samych gosci targowych taki hotel moze jak najbardziej powstac w Kielcach.
Kiba69 pisze: Jezeli rzeczywiscie bedzie miec 120m to chyba wszyscy beda mocno pozytywnie zaskoczeni no i chyba na zapowiadanych 30 pietrach sie nie skonczy...
120m o wlasnie ok 25 pieter.
Marriott w Warszawie ma ok 150m i 30 pieter?

qbasck

Post autor: qbasck » 26 listopada 2007, o 19:46

Marriott
42 kondygnacje
140 metrów do dachu
170 całkowita
tak podaje wikipedia

msz1

Post autor: msz1 » 26 listopada 2007, o 21:15

MeehoweCK pisze:Myślę, że jeśli informacje te są prawdziwe, to w Kielcach zagości jakaś duża sieć hotelowa typu Sheraton czy Hilton. Jakoś nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, żeby ktoś nie mający dotychczas doświadczenia w tego typu inwestycjach zdecydował się na budowę takiego giganta akurat w Kielcach.
Spokojne koledzy bo trochę się zapędzacie. To, że powstanie plan zag. pozwalający na budowę 120m hotelu nie znaczy że takowy powstanie, a jeszcze Hilton w Kielcach, zupełnie tego nie widzę, wyobrażam sobie za to komentaż lekomina. :D

P.S. I ciekaw jestem czy ci z Hiltona umieją liczyć?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 26 listopada 2007, o 21:27

Oj, robi się ciekawie :D

hey

Post autor: hey » 26 listopada 2007, o 22:02

msz1 pisze:
MeehoweCK pisze:Myślę, że jeśli informacje te są prawdziwe, to w Kielcach zagości jakaś duża sieć hotelowa typu Sheraton czy Hilton. Jakoś nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, żeby ktoś nie mający dotychczas doświadczenia w tego typu inwestycjach zdecydował się na budowę takiego giganta akurat w Kielcach.
Spokojne koledzy bo trochę się zapędzacie. To, że powstanie plan zag. pozwalający na budowę 120m hotelu nie znaczy że takowy powstanie, a jeszcze Hilton w Kielcach, zupełnie tego nie widzę, wyobrażam sobie za to komentaż lekomina. :D

P.S. I ciekaw jestem czy ci z Hiltona umieją liczyć?

To w jakim celu by zmieniali plan zagospodarowania dla tego miejsca?

msz1

Post autor: msz1 » 26 listopada 2007, o 22:19

No dobra, może powstanie tam hotel ale nie 120m i nie będzie to Hilton ani Maroitt.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 26 listopada 2007, o 22:49

Hilton chce mieć w ciągu najbliższych lat 8 hoteli w Polsce.

Moim zdaniem tak wysoki hotel byłby sam w sobie reklamą. Dla osób przejeżdżających obwodnicą będzie doskonale widoczny i podświadomie narzuca myślenie jakby był jedynym hotelem w mieście (bo jedynym widocznym bez specjalnego wpatrywania się).
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2007, o 23:40 przez MeehoweCK, łącznie zmieniany 1 raz.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

maju
Kontakt:

wysokie hotele w Kielcach...

Post autor: maju » 26 listopada 2007, o 23:20

...powiem szczerze, wolałbym wiele małych hoteli niż kilka kolosów , które zmonopolizują obsługe targów, to stworzyłoby wg mnie sympatyczniejszy klimat w mieście, podejrzewam też, że przy dużej i zróżnicowanej ofercie poziom usług byłby wyższy

msz1

Post autor: msz1 » 27 listopada 2007, o 09:30

MeehoweCK pisze:Hilton chce mieć w ciągu najbliższych lat 8 hoteli w Polsce.

Moim zdaniem tak wysoki hotel byłby sam w sobie reklamą. Dla osób przejeżdżających obwodnicą będzie doskonale widoczny i podświadomie narzuca myślenie jakby był jedynym hotelem w mieście (bo jedynym widocznym bez specjalnego wpatrywania się).
No właśnie, jeszcze do tego to miejsce, post przemysłowa dzielnica.

ODPOWIEDZ